Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 юни 2022 г.

Каква щеше да е сега България ако в 1944 г. ни бяха дали на американците, а не на руснаците?


Един човек ме попита в месинджъра ето какво, постави ми следния хубав въпрос: 

Имам един въпрос: според Вас как би изглеждала България, ако след 09.09.1944 ни бяха дали на американците, а не Сесесере - и ако не бяхме станали Задунайская губерния? 

Отговорих му ето как: 

Въпросът Ви е и хубав, и лесен, за което много благодаря! Ако България след войната не беше имала трагичната съдба да бъде окупирана от Сталин, от СССР, т.е. да бъде комунизирана, то тя щеше да бъде благоденстваща страна каквато е Гърция. Или каквато беше Западна Германия, чиято участ беше твърде различна от окупираната от СССР и комунизирана Източна Германия. Или каквато е Южна Корея по отношение на Северна Корея - богата, развита, свободна държава с доволен народ. Или каквато е Япония. Тоест примерите са много, че страни, които са имали съдбата да не попаднат под властта на тиранична Съветска Русия, а благодарение на Америка са запазили свободата си, са и развити, и богати, и благоденстващи, са процъфтяващи и просперирали до немай къде. Точно такава щеше да е и България, щяхме да сме най-развита държава, подобна не само на Гърция, но и на Дания, на Холандия, на Швейцария, щото народът ни е работлив, предприемчив, особено какъвто е бил преди комунистите у нас, по заповед на Москва, не бяха избили българския елит, цвета на нацията ни. Но, уви, имахме клетата участ да бъдем окупирани от СССР, поради което съвсем логично сме и най-бедна, и най-развратена страна, с най-унизен и деморализиран народ, който не вярва в собствените си сили и по тази причина се оставя да бъде краден и лъган от руските мафиоти и от руските пропагандисти. Такова, за жалост, е положението. И понеже ето вече 33 години се мъчим да се отървем от контрола на руската пета колона, от контрола на управляваните от Москва ченгета от ДС, но съвсем още не сме го постигнали, ние точно затова сме и най-корумпирана страна, страна, в която цари беззаконие, безправие, унижение и бедност на народа, корупцията, беззаконието и безправието у нас са сравними с тези в Русия, което именно и показва кой е източника, коя е причината за тежкото ни състояние, какъв е неговия генезис - и кои са силите, заради които толкова страдаме, плащаме такава тежка и жестока цена. Това показва и кога ще се оправим и ще станем нормална и просперирала европейска държава: когато успеем да се отскубнем от тъй задушаващата ни руска прегръдка, толкова е ясно това, че не се нуждае от никакво особено обосноваване. Такъв е моят отговор. Желая ви всичко най-добро!

Това отговорих на този умен и добър човек, поставил ми тъй уместния въпрос, на който ний, българите, сме длъжни да си отговаряме пределно честно, без никакви увъртания и заблуди. Но на който, за жалост, мнозинството от българите не само че не знае отговора, но и нехае за него - и продължава да живее с глупостите на проруската комунистическа пропагандна (напълно лъжлива!) догматика за "братята двойни освободители".

Хубав ден желая и на Вас! Вие вече знаете истината за това коя е причината за нашата несвършваща все още, уви, българска трагедия...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Кой ни е давал? Руснаците са влезли, американците не. Могат да бомбандират ама не искат да влизат. Кой им е виновен?

Анонимен каза...

Благодаря Ви, за изчерпателния отговор, продължавайте така да казвате истината!

Ангел Грънчаров каза...

За нищо. Такава ми е работата, философ и учител съм...

Анонимен каза...

44-та ни дадоха на съветите, 90-та на американците, 2035-та на...китайците може би. Такава е съдбата на население с провинциално мислене, винаги вярно на господаря си. Все някой ще го "дава", вместо сам да решава съдбите си.

Ангел Грънчаров каза...

Думата "дават" е употребена иронично, другарко, но явно и това не сте зацепила...