Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 6 юли 2022 г.

Защо разпространителите на телевизии цензурират така грозно ПОтв - най-свободната, гражданска и народна телевизия?


GeorgiPashev: Срамота е, че единствената свободна Пловдивска обществена телевизия отсъства от радио ефира в Пловдив и от пакетите на Виваком. Да събираме дарения колкото трябва. Трябва да я има навсякъде. 

Angel Grancharov: Отдавна и аз поставям проблема. Ако абонатите почнат да натискат Виваком, може да отстъпи. Но за да се излъчва програмата на ПОтв трябвало да се качи на сателит, а за това се плащало 10 000 лева или долара, не помня. Луди пари са това, но за общината са бълха ги ухапала... (те, разбира се, няма да дадат и левче!) 

Не знам какво да правим. Трябва да измислим нещо за да решим проблема. Аз смятам, че ако предаванията на ПОтв получат национално разпространение, България за няколко месеца ще стане друга, коренно различна! 

Точно по тази причина тя е принудително изолирана, маргинализирана и държана на тъмно. Има за какво мафията да се страхува от ПОтв. Защо само нея цензурират така грозно?!

Но нещо трябва да се измисли. Няма да се примиряваме, примиреността е нещо неприсъщо на свободния човек, на демократично мислещия, на европейски мислещия човек. 

Не е справедливо разпространителите на телевизии от бнт, бтв и нова тв да не искат нищо за разпространението, а само от ПОтв да искат луди пари, знаейки добре, че тя няма как да ги даде.
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Не могат да пуснат безкраен пакет програми. Съобразяват се с гледаемостта. Така е при капитализма.

Анонимен каза...

Какво й е общественото на тази телевизия? Опитват се да създадат грешни впечатления с името. Та телевизията дори не се гледа от пловдивчани. 15 зрителя редовно се обаждат...и това е. Да не говорим че в последните месеци теми, свързани с Пловдив, все по-рядко се коментират. На другаря Тодоров му е скучно вкъщи и си прави седянка. Телевизията нищо не печели, но съществува някак...

Анонимен каза...

Пловдивчани не искат да гледат пенсионерската седянка ПоТВ. Как ще ги "натискате" да я искат от операторите и може би да плащат за нея?!
Може да стане що-годе добра телевизия, ако се инвестира за технически подобрения, за предавания на водещи, на които ще се плаща, а няма да работят за без пари. Очевидно обаче другаря Тодоров няма нито пари, нито желание да го направи. И седянката си му харесва.

Анонимен каза...

Пашев, ти нали си голям факир по компютри и писане на код...Като искаш да помогнеш, помогни им да си оправят стрийма във фейсбук и да не замръзва постоянно я картината, я звука. Искам да гледам, но е много дразнещо и понякога се пропуска доста от някои предавания.

Анонимен каза...

Напълно подкрепям мненията на г-н Георги Пашев и г-н Ангел Грънчаров! Даже ПОтв трябва да замести БНТ1 и да стане новата национална телевизия. ПОтв трябва да бъде гледана във всеки един български град, във всяко село, във всяка махала!

Анонимен каза...

За 40-50 зрители няма как да искате да сте част от пакетите. Сори.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, виждаме, се е развихрила и е писала здравата. Всичките коментари са нейни. Обединява ги - и ги издава! - ненавистта към мен, която тя, завалийката, прехвърля и върху ПОтв. И също така склонността й да приема желаното за действително. Пловдив има 400 000 човека, половината от тях имат ПОтв на телевизора си. Това не са "40-50 зрителя", нали така, другарко?

Анонимен каза...

Никой не я гледа, учил съм в Пловдив и имам много приятели в Пловдив и като ги питам "Гледате ли ПоТВ", отговорът е "Какво е това?" Добре че Тодоров получава там някакви парички да излъчва сесиите на общинския съвет и да прави удобни интервюта с районни кметове и т.н.

Анонимен каза...

България на три морета, Пловдив на три планети, ПОтв на три вселени!

Анонимен каза...

Коментирайки това, Тодоров се изпусна преди малко, че хора минавали към Виваком, където нямало ПоТВ, защото не можели да го понасят. Ха ха.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката пак се ективизирА да лъже, да маже, да поплюе колкото се може по-обилно и по ПОтв :-) Завалийката! :-) Болна е, да не й придиряме много-много...