Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 август 2022 г.

Защо левите се борят винаги да има бедни?



Манифест на лява платформа ПРОГРЕС 

КРАТЪК КОМЕНТАР: Ето тук, да се информирате как има хора, които искат отново да се борят с бедността, като направят богатите по-бедни, да се борят с неравенството, като преразпределят, да повишават стандарта, като увеличават участието на държавата в икономиката, да повишават доходи, като вдигат минимални заплати и осигурителни прагове, и да направят образованието и здравеопазването добро и достъпно, като го направят всичко друго, но не и свободна дейност между свободни хора. 

Всички тези неща са се проваляли - и продължават да се провалят винаги, навсякъде, безотказно. Това, което работи, винаги е обратното на всичко, написано в този манифест. Въпреки това ентусиазмът на всяко ново поколение революционери не стихва, не се учи от уроците на миналото, не се учи и от очевидни ежедневни неща, с които се сблъсква всеки от нас. 


Защото целта не е равенство, а грабеж, наричан за благозвучие преразпределение. Познайте кой ще иска да преразпределя и кой е този, който е убеден в собственото си морално превъзходство, че да отсъжда как е справедливо да се преразпределя. 

И целта не е справедливост, а грабеж, наричан за благозвучие социална справедливост. Познайте кой иска да е съдията на тази справедливост. Кой вече се е самоназначил за такъв съдия - нали моралното превъзходство е на негова страна. 

И целта не е премахване на бедността, а грабеж, с който да се финансира тяхната, наричана така за благозвучие, борба с бедността. Последното, което наистина искат тези самоназначени борци с бедността, е да няма бедни. Какво ще правят те тогава? (Явор Ганчев)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: