Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 август 2022 г.

Има ли право таваришч Пьотр Волгин да използва ефира на БНТ за да прави партийна агитация за партийката на таваришч Костя Копейкин?


BBC има изискване журналисти, които работят за новините или предавания, отразяващи текущи събития да спазват етичния стандарт за безпристрастност. Това важи и за публичните изяви на журналистите в други медии или участия в публични събития (1).
Фейсбук страницата на Костадин Костадинов много добре показва защо това правило е важно. На нея има снимка, представяща Петър Волгин като поддръжник на „Възраждане“ и друга, на която е дадена снимка на Волгин с логото на БНР и извадка от интервюто на Волгин за „Поглед.инфо“, в което той твърди, че негово проучване показва, че всички шофьори на таксита и техните клиенти се канят да гласуват за „Възраждане“. Така БНР става участник в предизборната кампания на „Възраждане“, едно от посланията на която изглежда е „Почти всички, които познавам ще гласуват за „Възраждане“. В интервю за „Поглед.инфо“ Петър Волгин е говорил против гласуване за „Продължаваме промяната“ и е сравнил партията с „телефонните измамници, които принуждават възрастни хора да им хвърлят пачки от балкона, а в случая хората да гласуват за такива измамници“.
Последното интервю на Петър Волгин с Костадин Костадинов в предаването ''Политически НЕкоректно“ имаше всички характеристики на предизборна пропаганда, защото Волгин слушаше предизборни лозунги, без коментар или с шеговит коментар: „много силно това, много силно; за протокола не съм съгласен“. (2)
Към края на интервюто Петър Волгин зададе въпрос за отношението на Костадинов към политиките Орбан, защото това питали слушатели във Фейсбук . (13:20). На страницата на предаването ''Политически НЕкоректно“ няма въпроси за Орбан, но поддръжниците на партията правилно са разчели посланието на разговора и са го обобщили: „Костадинов Орбан на Балканите“ и „Бъди Орбан! Браво, смело напред!“. А смисълът на това е да се нормализира гласуването за „Възраждане“.
След като БНР допуска пристрастност на журналистите си, тя би трябвало да ги отстранява от ефир по време на предизборни кампании, за да намали риска от използване на обществените медии за партийна пропаганда.
БНР, Костадин Костадинов: България има нужда от мъже, а не от мижитурки в управлението, Интервю на Петър Волгин с Костадин Костадинов в предаването ''Политически НЕкоректно'', 13.08.2022.

КРАТЪК КОМЕНТАР:
Падението Волгин. Защо някои меки глезени толкова мразят свободата и плачат за тоталитарната държава и нейното насилие?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

Няма коментари: