Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 август 2022 г.

Защо Слави Дъ Клашъра така здраво мълчи и не му пука, че се излага?


Георги Пашевъ: ДБ завиждат на Слави Клашъра, че има 5 пъти повече последователи на канала си в Ютуб, отколкото са гласували за тях. Обаче само хейтят пасивно, докато Ангел Грънчаров му е видял цаката как да го тества. 

Ангел Грънчаров: Ангел Грънчаров: Решил съм да помогна на Дъ Клашъра (Дьо Клашъра, фон Клашъра?), да му направя добрината да го извадя от заслепението, че парите са най-важното на този свят. В голяма заблуда е, тази колосална лакомия за пари до добро не води. Може и по-скромно да се живее, и то значително по-вярно, пълноценно, добре. Той сега нали се сещатге защо мълчи като пън - и не казва нищо на небезразличните граждани, които го призоваха да помогне на една бедна, болна и самотна стара жена, именно баба Марийка? Мълчи най-вече за това, че знае добре, че ако публично отговори на писмото на небезразличните граждани, за тях ще научи цяла България, а той на тях такава добрина ей-така, за тоя дето духа, без нищо в замяна няма да направи; ако му платим, ще ни отговори на писмо, той явно нищо не прави без келепир, без полза, без облага. Затова така мълчи и не му пука, че се излага. Да, ама ето ние, небезразличните, го притискаме. Да видим дали изобщо ще осъзнае колко глупаво се държи. Интересен е този тест. По човечност е този тест. А баба Марийка наистина се нуждае от един прозорец, от една врата и от пускане на водата и на тока в апартамента й. Голям грях е, че Клашъра мълчи и щото току-така не му се дават пари за някаква си там баба, която му е никаква. Понеже коментарът ми не излиза (блокиран съм, наказан съм с мълчание във ФБ!), моля да го копираш и да го сложиш като коментар, то си личи, че е от мен. Нека народът да се позамисли малко... 

Ангел Грънчаров: Яяяя, то пък коментарът ми взе, че излезе, бравос!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

17 коментара:

Анонимен каза...

Някой все пак трябва да му каже че съществуваш на тази планета.

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, права сте като никой друг път: някой все пак трябва да каже на Дъ Клашъра, че на тази планета освен неговата пресветла велика и звездна особа има и други човеци...

Анонимен каза...

Теоретично няма как да обърне внимание на всички ви. Всеки иска нещо, най вече внимание. Знам че е трудно да го разбереш защото от теб рядко искат каквото и да е.

Анонимен каза...

Грънчаров изсипва злобата си върху Слави Клашъра, плюе го, обижда го, напада го... А Слави Клашъра дори не знае за съществуването на Грънчаров. Яко, а?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, на какво се дължи това, че така усърдно адвокатствате в полза на Клашъра? Щото по рефлекс се прекланяте пред другарите, които имат парички? Там, където са паруте, там е истината, така ли?

Ангел Грънчаров каза...

Парите...

Ангел Грънчаров каза...

Дръгарко, а защо Клашъра не знае за мене? Щото е много птост, това ли искате да кажете? :-) Недейте така де, обиждате го без да се усетите. Мен и котките ме знаят, а Клашъра да не ме знае. Знае ме, разбира се. Щом Вие ме знаете, Клашъра няма начин да не ме знае.

Анонимен каза...

Не е възможно Слави Клошаря да знае за вас. Просто няма как да узнае.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли, другарко? И защо тъй? Негова светлост на Луната ли живее? :-)

Анонимен каза...

Не, просто вие не сте известен на никого, освен на семейството си и на приятелите си. Няма и с какво.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, щом не съм известен на никого освен на семейството си и на приятелите си, тогава на Вас самата излиза също не съм известен. :-) Тогава как става така, че разговаряте с човек, който не Ви е известен?! :-) Сама ли си говорите?! :-) Не е зле да мислите малко като се изказвате. А на зрителите на ПОтв известен ли съм ма, другарко? А на хилядите мои читатели и зрители на блога ми, на фейсбук-страниците ми, на каналите ми в ютюб известен ли съм ма, другарко?

Анонимен каза...

Те такива като теб са хиляди. Всяко 15 годишно дете в Туич събира 40 пъти повече гледания от теб.

Анонимен каза...

Известен си на всички 15 зрителя на ПоТВ, но половината от тях не те понасят.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие лично защо не идете при хилядите хлапета в Туич, а сте дошла все пак при мене? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие как изброихте "15-те" зрителя на ПОтв? :-) В домовете ли им ходихте? :-) А как установихте, че половината от зрителите на ПОтв не ме понасят? :-) Анкета ли направИхте или сте ясновидка? :-)

Анонимен каза...

Не бъдете несправедливи. Зрителите на потв са поне 18!
А аз ви знам, Грънчаров, защото съм ви бивша колежка. :)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как установихте, че от 350 000 пловдивчани само 18 човека гледат ПОтв? :-) Обясните ли ми това, ще Ви дам удосиверение, че съм Ви излекувал от психичната Ви несъстоятелнодт...