Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 август 2022 г.

Чудна работа: Слави Клашъра , посланикът на доброто в Града на доброто, ще проговори ли на баба Марийка - или той разговаря само със звезди като него?


 

Докато Слави Клашъра се прави на изоглавен и мълчи упорито по повод на призива на небезразличните граждани да направи едно конкретно добро, а именно да подпомогне изпадналата в нужда 90-годишна баба Марийка (явно посланикът на доброто Слави Клашъра го хваща мълчаща болест когато някой се обърне с него с молба да направи нещо добро, а особено пък да даде някому пари!); та значи докато той се прави на беден (вижте видеото по-горе!), моя милост посети баба Марийка за да й занеса тоново малко вода (6 големи бутилки) - защото тя, горката, в тези горещини в апартамента си няма капка вода. Ще разкажа накратко в какво състояние я заварих този път. 

С колата си закарах тези големи бутилки вода (от другия край на Пловдив ги карам, щото съседите-самаряни на бабата не се сещат, че след като са й прекъснали водата, след като са я отрязали тръбите тя няма как да си извършва и най-простите хигиенични нужди!), с мен дойде и съпругата ми (щото в тези горещини има опасност да припадна някъде, тя е все до мен за да помага на мен в случай че се наложи!); спряхме пред блока на бабата Марийка на ул. Копривщица 15 в квартал Смирненски на града на доброто Пловдив, аз свалих бутилките и почнах по две, в едната и другата ръка, да ги нося към блока; встрани в една беседка на сянка бяха насядали няколко другарки-самарянки, съседки на бабата; като ме видяха как нося бутилките вода за съседката им, те, кой знае защо, почнаха особено силно да се смеях, да бе, напуши ги на смях като видяха как някакъв си там идиот носи вода на съседкщата им - вместо, както се полага, да я остави да умре и да се усмърди без капка вода; казвам този щрих на общата картинка за да видите що за нрави има в Града на доброто Пловдив, нали ми разбирате вече потайната мисъл? 

Баба Марийка си беше в апартамента на 12-тия етаж, последния етаж на големия блок, току-под нагорещения от безжалостно печащото слънце покрив на въпросния жилищен блок; излишно е да казвам, че в апартамента й е като в сауна, човек се поти така обилно, че ми хрумна мисълта: ако съседите-самаряни на бабата не й идват на гости само за по 10-15 минутки, дали от потта, която ще отделят, няма в апартамента на бабата да се образува едно езерце, от което тя спокойно да може да черпи вода поне за тоалетната си? Както и да е, аз за пет минути станах вир вода, след това, като навън ме лъхна вятъра (изведнъж излезе вятър!), се уплаших пък мен да не ме хване някоя пневмония. Сипах водата на бабата по кофите и ведрата, които съм й донесъл, а в това време тя почна да ми разказва за новите й мъки, премеждия и изпитания. Ето какво ми разказа тя. 

От няколко дни баба Марийка повръщала, нищичко не можела да хапне, каквото хапнела и пийнела веднага го повръщала. Но не стига това, ами я хванало и такова стомашно разстройство, че горката баба просто не можела да стигне до тоалетната и няколко пъти (тя каза 7 пъти!) по пътя за тоалетната се изпускала в гащите, да, посирала се, представяте ли си що за нещастие е да се посереш от неудържима диария в апартамент, в който няма никакви условия след това да се изкъпеш и изпереш, няма нито течаща вода, нито баня, нито някой, който да ти помогне, представете си що за изпитания е имала тази 90-годишна клета баба?! Думи нямам, дано си представите сами в какви ужасии живее тя, но като ги описвам, не се надявам те да трогнат малко посланика на доброто Слави Клашъра, звезда на Града на доброто Пловдив, не, аз такава кощунствена мисъл че той ще се трогне малко нямам и не мога да имам. (Погледнете клипчето, той в него показва, че учтиво разговаря само със звезди като него, но с обикновени хора като някакви си там баби Марийки и някакъв си там Ангел Грънчаров никога, повтарям никога, няма да се унижи да проговори, не, той вечно ще мълчи, щото няма как да понесе унижението да разговаря с обикновени и бедни хора като баба Марийка и въпросния идиот Грънчаров, който малко от малко с нещичко й помага, доколкото му стигат силите.)

Спестявам ви що за миризми се носят от апартамента, в който баба Марийка е трябвало някак да се почиства след като й се е случило това тъй неприятно стомашно разстройство, и то не веднъж или два пъти, а цели 7 пъти! 


Горката бабичка! Клашъре, Клашъре, продължавай да се правиш на важен и велик, жалка и мизерна душо... 

Завършвам с това: обади ми се омбудсманът на Пловдив инж. Борислав Стаматов да ме запита: какво искам от него щом пращам писмата на небезразличните до Клашъра и до него, с какво можел да помогне ако не на мен, то поне на бабата? Казах му, че го моля само да поговори с Клашъра, щото Клашърът в своето необичайно величие на звезден посланик на доброто очевидно няма да се принизи да рагговаря с някакви си там баби Марийки, камо ли пък да им помогне да се подготвят някак да изкарат зимата - на баба Марийка й е нужен един прозорец, една врата, та стаята, в която живее, да няма ветрове; нужно й е също да има ток и вода, това е на първо време. Омбудсманът ми заяви, че ако звънне на Клашъра, ще наруши правилника, щото той можел да говори не с отделни частни личности, а само с длъжностни лица, той бил посредник между чиновници и граждани, а не между граждани и граждани. (Явно Клашърът като посланик на доброто не е още длъжностно лице, а е само частно ярко сияеща пурпурна звезда!) А със звездите, казахме, по неговите представи могат да разговарят само звезди... 

Толкова. Спирам. Приятна вечер ви желая и приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти нямаш никакъв морал. Стига си писал глупости как бабата се "посирала"...

Анонимен каза...

Тази кола струва 10 хил. лева. Може да се провери в някой сайт за продажба на коли. Рухнаха лъжите Грънчарови, че Клашъра е милионер.

Анонимен каза...

Аз получих отговор от Слави Клашъра. Писах му как Грънчаров всеки месец прибира пенсията на баба Марийка или част от нея. Той каза, че вече всичко му е ясно по казуса и няма да се занимава с него, защото става дума за нечестен човек като Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Истината, другарко естетке, няма как да е глупост.

Ангел Грънчаров каза...

Кога съм казал, другарко, че е милионер? Слабо ме вълнува колко пари има. Интересува ме дали има нещо човешко...

Ангел Грънчаров каза...

Дайте скрийншот на писмото, другарко лъжкиньо...

съсед каза...

Славчо е едно добро и скромно момче, израснало в работническо семейство. Знам че помага на много хора, но не иска да се знае.

George Pashev каза...

Грънчаров,

Видя ли какви кански уроди и унтерменш са това!?! Пратих ти ли к към моя блог, където коментирам това, а и не само. С такова море от уроди и унтерменш трябва да се действа по съвсем друг начин, а не като с .... хора.... Разочарованието ми от тях е канско, казусът на бабичката ще го преведа на италиански и ще го пратя на Светия отец във Ватикана да чете и да хлипа като чете, да знае какви подчовеци има по света.

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, представяща се като "съсед", който каза:

Славчо е едно добро и скромно момче, израснало в работническо семейство. Знам че помага на много хора, но не иска да се знае.

Другарко, а откъде знаете, че помага на "много хора", след като той не иска това да се знае, т.е. го прави тайно, Вие все пак как разбрахте това?

Анонимен каза...

Яко си го казал накрая - със звезди говорят само звезди

Бабичката е фанала актуалния летен грип с дрисък

Гледай да не го хванеш и ти

Ако ти се занимава, купи и вит. С, имодиум/лопедиум, ентерол, ....

И при бабата ходи с маска или поне с личен дезинфектант за ръце

https://www.tumblr.com/blog/view/coolgiorgiopasheff/691973337344278528?

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Напиши какви по-точно лекарства са нужни за бабата за да ги купя.

А това да напишеш писмо до папата е добра идея, макар че Бог знае за баба Марийка, Той именно й помага, та още е жива, ако не й помагаше, тя отдавна да беше умряла според природните закони. Това, че баба Марийка е жива, живейки при такива нечовешки условия, е чудо. Убеден съм, че Бог чрез нейния случай ни изпитва, дава ни шанс да се вразумим, да разберем, че следва да сме човеци, ала виждаш какво става, нема такива, които да се трогнат. Клашъро получава тия писма и ги хвърля в коша, егати стипцата, егати тъпанаря! И той е инфлуенсър и посланик на доброто!