Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 август 2022 г.

Всички на протест: Няма да позволим правителството на (п)реZидента Радев да обслужи ламтежите на Путин спрямо България!!!

В сряда започват нови протести #ГАZwithme пред президентството 

Протестите под надслов #ГАZwithme, които са насочени срещу президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство и предприетите от тях действия в енергийния сектор, ще продължат. При това организаторите се заканиха да събират недоволните пред сградата на президентството нееднократно. Първият път ще е в сряда (10 август), макар първоначално да бе обявено още от понеделник. Началото е насрочено за 19:00 ч. във всеки от дните. Дори това е обявено като първата седмица, с намек, че ще последват и още.

"Това е исторически момент за България. Никога служебен кабинет не е предизвиквал протести, но Радевите избраници решиха, че осигуряване на безопасни и почтени избори е прекалено скучна задача. Ние отказваме да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин! Няма да допуснем да бъдем под руско робство за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменна част от ЕС и НАТО, а (п)реZидентът иска да ни го отнеме. Няма да го допуснем! #ГАZwithme!”, се казва в анонса на протеста. Настоява се и за незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция.

Първият протест се състоя в петък вечер (5 август), като тогава се събраха стотици недоволни.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Газпром е единствената разумна алтернатива. Но аз ако бях Путин, щях изцяло да врътна кранчето на цяла Европа. Но той е прекалено доброжелателен.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да пази Господ Вие да станете президент-диктаторка на Путинландия! Тогава сигурно ще наредите да бъдат избити всички жители на планетата, които не щат да коленичат пред Вас. :-)

Анонимен каза...

Не. Просто ще стоят без газчица. :)

Ангел Грънчаров каза...

Газта на рази планета само руска ли е ма, дръгарко кукуфенделице??? :-)

Анонимен каза...

За Европа - да. Други глупави въпроси имате ли?

Ангел Грънчаров каза...

Сигурна ли сте, че в Европа газта е сано руска? Примерно норвежката газ също ли е руска? А втечнената американска газ тоже ли е руска? Ами алжирската газ каква е? Аз Ви запитах за газра в света все руска ли е? Всичко, което не успявате да зацепите, за Вас е "глупост", тъй ли?