Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 октомври 2022 г.

Каква велика формула за създаване на здраво правителство, работещо за доброто на България, изнамери българският интернетен гений?


Тази заран влизам във фейсбук и попадам на една направо велика, дори гениална формула за създаване на истински стабилно, проевропейско и проевроатлантическо дори и най-вече истински демократично правителство; признавам си, безкрайно много се зарадвах, че заплетеният Гордиев възел на българската политика най-сетне е разсечен с наистина остър Дамоклев меч (някой политик преди време, за да покаже извънредната си ученост, каза обратното: "Да разсечем, другари и другарки, дами и господа, Дамоклевия възел на българската политика с остър Гордиев меч!"; чини ми се, че многоученият Боко, он, както знаете, е също така и доктор на нАуките, направИ тоз забележителен фал, он е много добър в правенето на такъв род излагации!). Ето, бързам да ви информирам за туй наистина велико решение на всички толкова тежки проблеми, в които стене тъй свидното ни отечество от поне 20 години насам - ако не и повече; вижте какво пише тоз велик българский гений, златни му уста:

Да отворим за миг съзнанията си: 

След като ПП и ДБ поотделно отказаха на ГЕРБ(правилно!), сега идва моментът за истинската сделка. ГЕРБ +ПП+ДБ имат общо 52.97% от гласовете и могат да формират стабилно правителство. Сега трябва да бъде направена контра-офертата, като ПП и ДБ поставят писмени условия за: 

1. Смяна на Гешев и съдебна реформа 

2. Импийчмънт на Радев 

3. Пълно и независимо разследване на Борисов, Пеевски, Доган и свързаните с тях лица и фирми с наблюдение от Европрокуратурата! 

4. Разследване и ревизия на всички знакови сделки и скандали, свързани с горните герои. БТК, Булгартабак, КТБ и т.н. 


Борисов не би трябвало да има проблем, ако е чист, да се отдръпне за малко, до “изчистване” на името си. 

Така електоратът на ГЕРБ (25,33%) ще е зачетен и ще бъде представен във властта. 

Борисов е този, който трябва да е готов да се жертва за тях! Ако е чист - чест и слава! Ако загуби, ще загуби само себе си. България ще спечели и в двата случая! 

При отказ от страна на ГЕРБ, ще означава, че те не вярват в невинността му, и тогава нито ПП, нито ДБ могат да бъдат държани отговорни. 


Боко Борисов в толкова рядко сполитащо го, но за сметка на това тъй ясно изписано на лицето му мисловно усилие...

В тази управляваща конструкция ДБ и ПП биха имали решаващ глас, защото общо имат повече от ГЕРБ (27,64%). Могат да изчакат и мандата да дойде до ПП и тогава да поискат всичко това, защото ще са водещи. 

Това е истинският евроатлантически шанс за България, без да има нужда от следващи избори!" 


 (Автор Milen Velkov, текстът го намерих на страницата на пловдивчанина и мой комшия по жилищен блок Boris Todorov)

Гениален е тоз план, нали така? Какво ще кажете вий по тоз въпрос? Аз просто немам думи; не мога да кажа нещо друго освен да се провикна гръмогласно: 

Ашколсун, велики неръкотворни ми български гений!!! Поклон пред теб и наздраве, жив и здрав да си ни да раждаш още такива плодоносни и добри идеи! Да живей България! Да процъфти оттук-нататък тъй младата, но така многострадална българска демокрация! Така ще бъде! Урррааааааа!!!!!!!!!!


Да добавя още нищечко от себе си в тоз наистина превъзходен план за истинското възраждане на свидното ни отечество; предлагам ето тази нова точка, 5-та поред, за която, убеден съм, и бъдещите ни партньори от ГЕРБ нема да имат нищо против:

5. Решителна, коренна, същностна реформа в българското образование чрез непосредствена и практическа РЕАЛНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ, ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ на отношенията в общностите, занимаващи се с образование, университетски и училищни!

Това е! Пак повтарям: 

Евалла и ашколсун, велики български и роден наш гений, сътворил таз толкова проста, но ефективна програма за възраждане на свидното ни отечество!!! Да живей България! Боже, помогни ни тоз гениален план да се осъществи най-накрая!!!

Хубав ден на всички! Приятни размисли ви желая! Кажете и вие каквото измислите де, не мълчете като... да не казвам като какво че некой може да ми се обиди! До нови срещи! Бъдете здрави!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...  

4 коментара:

Анонимен каза...

Много искаш, Грънчаров. Или приемайте офертата на Борисов, или избори и пак ще бъдете победени.

Анонимен каза...

77 депутата имате. Няма и 1/3 от 240. Как ще управлявате?

Анонимен каза...

Утре когато твоите ДБ се прегърнат с ГЕРБ в името на евроатлантизма друга песен ще запееш. Вече видяхме такава твоя трансформация спрямо БСП. Двуличник.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, три комчентара си ми написАл, но с тях само ми показваш, че изобщо не си разбрал за какво сатва дума. Ха се върни, прочети, помисли и пак се обади...