Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 9 октомври 2022 г.

Какво писъмце написах и пратих до Евгений Тодоров, ръководителя на Пловдивската обществена телевизия?


В сградата, в която се намира Пловдивската обществена телевизия, има едно подземие (бивше мазе), което навремето, в славните мутренски времена (не че сегашните мутренски времена не са по-малко славни де!) беше кръчма, заведение за хранене, ресторантче; в него е доста уютно; наричаше се "Бира и половина", с това име е прочуто. От доста време обаче това помещение не се използва за нищо, затворено е. Свободно е. В тази връзка ми хрумна напоследък една идея, която ми се налага да предложа на г-н Евгений Тодоров, чиято фирма е пригодила това помещение и, предполагам, има права върху него. Ето съобщението, което написах тази сутрин до него в тази връзка: 

Здравей, г-н Тодоров, 

Хрумна ми нещо, което искам да предложа. Във връзка с помещението на "Бира и половина". То сега не се използва. Дали не може да се отвори отново? И то с ето какво ново предназначение (такива нови предназначения според мен дори са няколко!): 

Първо, като се отвори, то може да играе ролята на "Клуб на зрителите на ПОтв", да, там зрителите ще имат възможност, като се разхождат из града, да се отбиват, да се срещат помежду си, да си организират срещи на живо с предпочитани от тях водещи, тези разговори би могло да се записват на видео и да се излъчват после по телевизията; сиреч, може някои предавания да се излъчват в тази променена и значително по-интерактивна обстановка или условия; а иначе там зрителите могат да си пийнат в спокойна обстановка кафе или чай, да погледат телевизията (да има там една хубава плазма!), да прочетат вестник, да се срещнат с приятел и пр. Дали да си пийнат бира също може да се помисли, няма проблеми според мен и биричка да си пийнат, пък и супа или чорба да хапнат, защо не? Това първо. 

Второто, което ми се вижда възможно, е следното: в същото помещение да се направи нещо като КАФЕ-ЧИТАЛНЯ. Да, кафене, в което да има лавици с книги за съвсем свободно ползване от клиентите: идва, поръчва си кафе, чай или дори бира, взема някаква книга и почва да си чете; следващия ден пак може да дойде и да продължи да си чете същата книга или някоя друга. Аз мога да донеса куп книги и да ги подаря за тази цел, нещо повече, бих могъл да стоя там (ако се направи нещо такова) и да правя на хората чай или кафе, т.е. да завеждам заведението (и с някои други хора да се сменяме, които се запалят по идеята, ще си направим график!). Други хора, чини ми се, също могат да донесат по наръч книги и пр. Добре, наблизо има училище, а има и билярд-клуб етаж по-нагоре; дали и млади хора, ученици, няма да почнат да идват да четат книги, да си приказват, да се срещат с по-стари хора като мен и до обсъждат някакви интересуващи ги теми, и други учители, бивши и настоящи, могат да идват, да се срещат с ученици, да си правят консултации и пр. От много време с неколцина човека обсъждаме идеята да направим ДИСКУСИОНЕН КЛУБ и също така ФИЛОСОФСКИ КЛУБ, даже по едно време говорехме да създадем КЛУБ "АРИСТОКРАТИ НА ДУХА", чини ми се, че в Пловдив има такива, защо да не опитаме да създадем едно такова "гнездо", в което те да идват и, така да се рече, да мътят, е, не яйца, а разни мисли, идеи, да правят дискусии и пр., да имат място за срещи и за разговори в спокойна обстановка. Ако се отпочнат срещи и дискусии в такива клубове, те също могат да се записват на видео и да се излъчват по ПОтв. Могат да станат много живи и интересни дискусии и обсъждания, а също и предавания. 

Това е в основни линии предложението. КАФЕ-ЧИТАЛНЯ ми се струва възможна за реализиране идея, не знам, може да съм фантазьор, но ако не се опита, как тогава ще разберем дали нещо може да стане? Много ми е интересно ако дадем публичност на такова предложение та да разберем как ще реагират зрителите и пловдивчани изобщо. Защо да не опитаме? Може, разбира се, друг човек да се сети за нещо друго, нещо друго да предложи. В разговорите, в обсъжданията се раждат най-добрите идеи. Това ми е предложението. 

Хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Всичко може да се направи, ама няма пари. Тодоров едва издържа ПоТВ.
Сега и тази дупка да ремонтира и поддържа...той нито има желание, нито средства за това.

Анонимен каза...

Фалит и половина да отвори отново като кръчма, а шеф Грънчаров да приготвя за клиентите вкусна боб чорбица и постна мусака.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, вземи заведението ти. Нали си умен, ще спечелиш. Или само си дърдориш?!