Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 октомври 2022 г.

Какво още чакаме та не бутнем паметниците на тиранията, окупацията и позора, разните там МОЧИ-и и Альошовци: булдозери и багери ли нямаме?!


Veni Markovski: Това, че Демократична България, а и изобщо - демократична България - иска МОЧА да бъде махнат, е добра новина.* Още по-добра ще е, ако г-жа Йорданка Фандъкова реши да изпълни решението на СОС от 1992 г. Крайно време е този грозен и лъжлив паметник да бъде отправен там, където му е мястото: на бунището на историята! 

Снимка: компютърен екран, източник: уебсайт на Офнюз. 


Ангел Грънчаров: Аз пък искам да поставя въпроса съвсем иначе: дотам ли сме оскотели, че да молим таваришч Фандъковая, т.е. таваришч руския орденоносец Боко Методиевич Борисов, нейния господар и собственик на ГЕРБ, да благоволи да изпълни решение на столичната община за махането на паметника, прославящ комунистическата тирания и окупацията на България от Сталиновите руски орки през есента на 1944 г.?! Ами разбира се, че и Фандъкова, и Методиевич нема да посмеят да направят нещо, което нема да се хареса на техните господари от Масква, Кремль, КГБ! 

Не е ли по-правилно, с оглед на казаното, ДБ и ПП (ако им стиска де!) да призоват софиянци и българите да се организираме и да дойдем с булдозери, багери и камиони примерно на 1 ноември, Деня на будителите, и сами да демонтираме паметника МОЧА: толкова ли сме неспособни ние, гражданите, да свършим работата, която управниците не смеят да свършат? 


Госпожа Валерия Новодворская (забележете, това е една свободолюбива рускиня, истинска демократка и антикомунистка!) още преди десетилетия призоваваше източноевропейците: 

"Какво още чакате та не бутнете тия паметници на позора, булдозери и багери ли нямате?!"!!! 


А ние, демократите, даже сега, в третото десетилетия на ХХI-я век (!!!), молим ви се, най-чинопреклонно молим накаква си нещастна учительница по руски език, именно таваришч Фандъковая, сиреч таваришч Боко, да благоволи да направи нещо, за което предварително знаем, че он нема кураж да го направи, щото пет пъти ще се посе...е от страх само ако си помисли, че се е одързостил дотам, че да ядоса государя си Путин?!



Та моя въпрос, ерго, е:

Какво още чакаме та не бутнем паметниците на тиранията, окупацията и позора, разните там МОЧИ-и Альошовци: булдозери и багери ли нямаме?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Бачо Кольо каза...

Някой пак се изМОЧА в черепните кутии на фашизоидити от Да България. Не че прези изМОЧАването мозъците им работеха нормално, но саго съвсем се разкапаха...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч комуно-путиноид Колю, гледам, че нещо те фаща искрен бяс като стане дума за махането на паметниците, прославящи комунистическата и руската тирания у нас. Та да те попитам в тази връзка: толкова ли обичаш тиранията, че не можеш да си представиш живота без тия въпросните паметници?

Бачо Кольо каза...

Бяс не ме хваща. Спокоен съм, че паметниците на съветския войник, освободител на Европа, ще останат непокътнати в България. Така, както не ме хваща бяс, когато минавам всеки работен ден покрай паметника на загиналите над София американски летци. Така както не ме хваща бяс когато, поне един ден в седмицата, минавам пред бюст - паветника на Р. Рейгън.

Ангел Грънчаров каза...

Лъжеш, таваришч, лъжеш, бесен си. Щот знаеш, че скоро този паметник МОЧА нема да го има. И почва паметникопад из цялата страна, ведно с листопада. Реви колкото си искаш...

Анонимен каза...

За призоваване към тероризъм се лежи от 3 до 7 години.

Ангел Грънчаров каза...

Призоваваме към законност, таваришч...