Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 октомври 2022 г.

Хубави ли таралежи си пуснаха в гащите Боко Борисов и Румен Радев, бутвайки работещото правителство на Кирил Петков: ха сега да им гледаме сеиро?!


Колкото и да е странно, аз съм оптимист. Задкулисието ще опита да направи "експертен", "технократски" или както и да го нарекат - кабинет на "спасението", който да удържи поне до местните избори. Те са важните, за да държат в подчинение крепостните, чиито гласове им осигуряваха депутатски места. Разпадът на статуквото обаче е факт, нямат мнозинство с финансираната от ДПС еднодневка на Радев (Български Възход). Трябват им гласовете на Копейкин и вероятно ще ги получат, но ще изгорят прокситата си, ще изгубят гласове и няма да имат време за нови "златни пръсти". Прогнозирам нова вълна улични протести върху кривонаредените жълти павета. И не, няма да удържат до местните избори, или ако все пак се случи, пораженията ще са жестоки. Чака ни не тежка зима, а тежка битка с мафията. Затова никакво униние, събирайте сили и хъс - малко остана! За следващите избори ще има промяна в мандатите, София ще получи повече, за сметка на обезлюдените или с намаляващо население населени места (кой знае защо, резултатите от преброяването излязоха година по-късно, след изборите). (Primrose Mincheva) 

Нещата са простички: Които си надробиха кашата, сега да си я изсърбат. (Jenia Georgieva)
Дойде време да се слага ред в хаоса. Борисов и Радев събориха правителството. На ход са победителите, не е ясно защо се молят на свалените, а не на съюзниците си в заверата? (Яна Табакова)

 

(Въпроси на Eleonora Marinova, леко редактирани от мен...) 

... Проклети да са мошениците, крадците и комунистите, които не искат да се коалират с Господин Генерал Бойко Борисов! А можехме да сме едно голямо, щастливо семейство - един отпред, един отляво, един отдясно, и зад всички тях - голямата, несломима осанка на Господин Генерал Бойко Борисов! Можехме! (ГЕРБ - лели)
Боко е толкоз по-силен от хаосо, че предизвикА много по-голем хаос - отколкото сме си представяле, че мое да предизвика! 🙂 (Ангел Грънчаров) 

Корупцията признава ли я ГЕРБ? Смята ли, че трябва да се разгради модела на управление, при който тя стана възможно да обземе до такава степен държавата, че Европа я нарече ГРАНД корупцията в България , а Държавният Департамент на САЩ я нарече ЕНДЕМИЧНА корупция?! Част от която е построяването на потока на Путин с грешни български пари ? Не, за него няма такъв проблем, всичко си е било на 6 при неговото управление. Като е спечелил изборите, да си намери партньори сред тези, които са против разграждането на корупционния модел и си искат оставането на схемите. Нито ДБ, нито ПП са такива. Но ДПС му е сигурен. БВ му е навит. Копейкин - и той, щом се съгласи да се свали правителство, което пипна в сърцевината на най-баш схемите им - като тази с границата ни с Турция. И най-вече защото запазването на тази умопомрачителна ГРАНД корупция у нас, е запазване на Кремълските зависимости у нас. Ама не искат да управляват заедно. Не искат да изкарат още по-наяве, отколкото вече го направиха, навързаностите си като свински черва. Е, както искат. Тогава ще носят пълната отговорност за това, че предизвикаха избори, без да са способни да излъчат правителство. (Jenia Georgieva)

 

Бойко Борисов започнА с кючеците. Теми му били войната, еврозоната, инфлацията и енергетиката. Само че монетите имат обратна страна и фарсът може да избие към Украйна в НАТО, кражбите на ГЕРБ, оставката на Гешев, Турски поток… и т.н. (Васил Маргаритов) 

Щото мислел за народа, затова бе, затова се предлагал сега Борисов на ДБ и на ПП. Че къде беше мисленето ти за народа, бре мислителю, когато свали работещо, редовно и демократично избрано правителство, работещо на фона на война и световна инфлация?! Каквато каша си надроби, сега си я изсърбай, мискинино! (Jenia Georgieva) 

Боко "победи", ама скоро горчиво ке реве и ке се разкайва: тури си истински таралеж в гащите като бутнА работещо правителство! Казва народо, че простотията не одела по гората - оказА се, че да си прост не е чак толкова убаво, а, драги ми Боко? ;-) (Ангел Грънчаров) 

Поредният "смешен плач": "12 г. путински слугинаж" (25,34) + "аз разпределям порциите" (13,74) + "излизаме от НАТО" (10,17) + "никакво оръжие за Украйна" (9,30) + "защо газът тече?" (4,63) = 61,18%. Нали това искахте? Нали? Т о в а... (Maria Lerinska) 

Към ПП ПП и ПП ГЕРБ- след като ПП твърдите, че ГЕРБ са крадци, а ГЕРБ твърдят за тях същото, влезте в коалиционно правителство и се контролирайте взаимно: за да не крадете! Още повече - вие възникнахте на гребена на антикорупционен популизъм, и двете сте на практика центристки партии, имате много общо, колкото и да го отричате! Това е единственият (не)възможен изход! А ДПС ще подкрепя без даже и да го искате! (Момчил Дойчев) 

Интересно предложение: борещите се с крадците да се обединят със самите крадци и да зафанат заедно да управляват, с оглед под зоркото им око крадците да се отучат да крадат! 🙂 Има голема мъдрост в това предложение - щот все пак суверенът им даде най-големо доверие. Но защо това ми прилича хем на некакъв нов вид политическа шизофрения, несрещана досега, а също така ми навява и ето каква асоциация: овците пускат вълците в кошарата с оглед отвътре да ги контролират вече да не ги крадат, да не ги давят и да не ги ядат. 🙂 Да, логично, много логично допускане! - нали така викаше Рачков, имитирайки Ники Кънчев?! :-) (Ангел Грънчаров) 

И ДБ, и ПП, а вече и БСП заявиха твърда позиция - никакви преговори с ГЕРБ и ДПС. За тези, дето са имали съмнения в това! По телевизора мернах т.нар. "вътрешна опозиция" в БСП - ами там се мъдри един от най-личните путински кадри у нас - Светлана Шаренкова. Тя, заедно с Митьо Гестапото, нейният съпруг, са видни дейци на Библиотекарския и са получили Грамота и парична награда от 1 млн., лично от ръчиците на Медведев. Тази "вътрешна опозиция" чудесно би се разбирала с Борисов и с Доган! И Борисов, и Доган, както и Първанов и Фандъкова, са носители на Наградата на "Института за лидерството" на Шаренкова и Гестапото. (Jenia Georgieva) 

ХРИСТО ИВАНОВ: Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно - това е рецепта за дестабилизация на България и задълбочаване на политическата криза. Това не е изход. Демократична България беше създадена, за да се бори с корупционния модел на завладяване на българските институции. И ние ще довършим тази борба – нека никой не се съмнява в това. ГЕРБ имаха много време да осъзнаят един факт, който аз съм им казвал от трибуната на Народното събрание: „вие нямате план, може да спечелите изборите, но не може да управлявате, защото нямате партньор, а нямате партньор, защото отказвате да поемете каквато и да било отговорност за корупционния модел на завладяване на държавата“. Този модел, който разцъфтя през управлението на ГЕРБ, в негласна коалиция с ДПС. Този модел сега отново ни се предлага. Представяте ли си? 

Сега нека видят своята изолация. Сега нека да поемат отговорността, че имаше правителство, което те свалиха. Нямат план. Нямат партньори. Ние предлагахме разговор за системните предпоставки за корупцията в България. Искахме разговор за неутрално правосъдие, защото в правосъдието има твърде много политика, а в политиката има твърде много корупция. ГЕРБ отказа този разговор. Те не мръднаха от позицията си на тотално отрицание за съществуването на този корупционен модел. Защото този модел е главното обяснение за нашата уязвимост от руското влияние – той обяснява построяването на „Турски поток“ и много други неща. ... 

... Ние трябва да изчистим правосъдието, за да може то да изчисти политиката. Решението е неутрална и професионална прокуратура, независим съд, изчистване на регулаторите и службите. Всеки, който има проблеми с корупцията - отива в правосъдието, но слиза от политическата сцена. Това е цивилизационна конвенция. ... 

 

От купените на най-предно место ке е самият таваришч Костя Копейкин, он отдавна мечтае да стане златен пръст и да повтори тъй героичната далавера на таваришч Вольный Сидеровский, натрупал толкоз хубави парици за старини от пребиваването си навремето у Парламенто...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Боко направи тръбата, която позволи на Путин да нападне Украйна.
Сега се прави на правоверен евроатлантик, за да замаже очите на САЩ и Европа, ама не вярвам те да са толкова глупави, за да не са наясно кой е Борисов.