Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 октомври 2022 г.

Как Победоносецът Георгий посече злия дракон Грънчаров?

Георги Пашев загуби контрол на поведението си. По чисто политически причини видя в мен най-долния човек, когото бил срещал и прочие глупости. Не стига че ги издърдори където му падне, все публично, разбира се (инсценирайки скандал тип "Да си ми парцалките, на си ти куклата!") накрая седна и написа писмо до Евгений Тодоров, с което се опита да ме злепостави пред него, т.е. пред човека, когото познавам и уважавам близо 40 години. Същото това мерзско писъмце го публикува и в Мрежата, което ме принуждава и аз да го препубликувам в своя блог ведно с моя отговор до него и до г-н Тодоров; ето какво избълва Пашев и какво отвърнах аз: 

Георги Пашевъ е в компанията на Evgeni Todorov и Ангел Грънчаров: Абе, чух, че Грачаро щял да напусне ПоТВ, ако и аз имам предаване там. Дотам ли падна в своята брутална низост това дребнаво човече 🙂 Нека да ми кажат дали ме гонят от ТВ да знам дали да записвам предаване за петък или ще си пълнят програмата със записи на Грачаро. Може да пуснат оня запис с баба Марийка, където говори за сириеца жиголо. 

4 коментара: 

Колеви Компанията: Е, отдавна стана ясно, че е фашист, освен лицемер и интригант. 

Ангел Грънчаров: Пашев явно живее във фантастичен свят, нямащ нищо общо с реалния. Не знам откъде е чул такива глупости, нищо такова няма. Ето разговора ни по този въпрос, от който се вижда, че той или не е прочел какво съм му казал, или пък нещо не е разбрал: 

Георги Пашевъ: Между другото, тва, че се дърля с теб на тая досадна тема, не значи, че съм се отказал от това да съм втори водещ на предаването, но то си зависи от теб дали си доста смъртно обиден от истините, които пиша тука.  

Небезразличен Гражданинъ: (Това съм аз, това е другият ми профил): Георги Пашевъ Никакви истини не си казАл, за жалост. Там е проблема. Ти може да не си се отказал да водиш предаването, но ми се чини, че хора, които по нечистоплътен начин спекулират и се мъчат да манипулират хората, да култивират и да разпространяват вредни настроения, да подсилват малодушието на избирателите и пр. не бива да имат достъп до медии по начало, да не говорим пък за най-демократичната, народна и гражданска телевизия като Пловдивската обществена. Никаква обида нямам от теб и по начало не мога да имам щото ти обиждаш предимно себе си като обиждаш наляво и надясно който и както ти скимне. Та недей да се обиждаш, но аз не бих повече си позволил да седна до теб заедно да водим предаването или пък да ти отстъпя да го водиш сам ти, разбира се, имаш възможност да поискаш от ръководството на ПОтв да ти даде тази длъжност, но тогава пък ще се се наложи аз да напусна. Медиите у нас имат предостатъчно подобни на теб спекуланти за водещи, та да се стига дотам и ПОтв да става като тях. Жалкото е, че не можеш да осъзнаеш как хубаво обслужваш системата, срещу която толкова усърдно плюеш. Между другото ако заради утежняването на сърдечното ми заболяване пукна тия дни, веднага след това ще можеш да ме наследиш, така че нека да оставим решаването на казуса в Божиите ръце; така, чини ми се, е най-справедливо... 

Ангел Грънчаров: Дотук цитирам разговора ни във ФБ. (Как после ме плю няма смисъл да казвам, то простотията не ходела, казват, по гората.) От горното се вижда моето отношение към неговото, с извинение, посиране около изборите. Изложи се много. Аз го съветвам да се занимава само с това, от което разбира. Политиката може да му е слабост, но това не значи, че е силен в тази област дотам, че да води политическо предаване. Или пък философско. Има претенции без покритие. А иначе не знам откъде му е хрумнало това, че ако води компютърното си предаване, аз съм щял да напусна ПОтв. Явно смесва желано с действително. Но не е хубаво това, че има толкова мерзък, долен характер. Язък че е университетски преподавател! Това, че се мъчи да ме злепостави пред уважаван от мен човек като г-н Тодоров и че изобщо го занимава с простотии, е връх на глупостите му. Съветвам го повече да не прави опити да разговаря с мен след като освен всичко друго ме оплю като каруцар във Фейсбук. 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

Евгений Тодоров: И аз предполагах, че има някакво недоразумение. Надявам се да се изглади. Иначе "дърлянето" не е противопоказно. 

До утре. 

Е.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...  

13 коментара:

Анонимен каза...

А бяхте толкова големи приятелчета. Жалко :(

Ангел Грънчаров каза...

Не, приятели не сме били. Аз не си спомням да сме били. Кой Ви каза, че сме били?

Анонимен каза...

Двама комунисти се скарали.

Анонимен каза...

Пашев смяташе Грънчаров за приятел, но се усети че Грънчо само го манипулира и използва и така завърши тЕхното приятелство.

Анонимен каза...

Грънчаров завижда на Пашев, че за разлика от него се развива чудесно в образователната система, и търси как да го оклевети и да го отстранят.

Караиванов каза...

Как не му е неудобно на този Пашев? Та той стоеше до вас в студиото, водехте беседи и онлайн, заедно с Любчо. Защо се държи по този начин?! И това е преподавател в университет. Все пак хората в образователната система най-малкото трябва да са психически стабилни, да се владеят и да се държат възпитано. Какви са тези глупости, които бълва? Та г-н Грънчаров никога не е бил в управлението на страната, това че има някакви различни политически виждания от Пашев, не значи че втория трябва да се държи така. Абсолютна свинщина.

Ангел Грънчаров каза...

Скарахме се за да донесем малко радост в душите на тъй жадните за некакви емоции другарки и другари дежурни оплювачи и оплювачки... Вижте каква радоста преживяват те. А Пашев се изложи. А не съм очаквал, че може да се държи така. Грозна работа!

Анонимен каза...

Пашев скоро ще извади убийствени компромати за Грънчаров за да видят всички какъв мерзавец е.

Ангел Грънчаров каза...

Ах, какво щастие?! :-) Ама наистина ли ще бъдат убийствени компроматите, таваришч? :-) Ама съвсем убийствени ли ще бъдат?! :-) Дали ще доживеем най-после щастието нещо наистина да убие тоз негодник? :)

Анонимен каза...

Грънчаров унищожи приятелството с Пашев заради...Иван Костов!!!

Анонимен каза...

Така изглеждаше отстрани. Дискусионни клубове, съвместно водене на предаването в ПоТВ, общи инициативи, коментари и пр.

Bacho Кольо каза...

"Аз го съветвам да се занимава само с това, от което разбира. Политиката може да му е слабост, но това не значи, че е силен в тази област дотам, че да води политическо предаване"
Същото, в пълна мяра, се отнася и до теб. Ти си човек с изключително ниска политическа култура. А знанията ти по история и международни отношения са на ниво седмокласник - четворкаджия.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, тъй ли? И как ме оцени кат ти самият нищо не разбираш? :-) Апропо, аз цял живот се занимавам с тия неща около политиката, първо прочети и изучи книгите ми, пък после питай ако нещо не си разбрал. Но това го правят човеците, не и комунодите кат теб...