Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 октомври 2022 г.

По каква причина се налага да оставя баба Марийка под грижите на нейните съседи, прочути със самарянството си - и с потресаващия си стоицизъм?


Поради влошаване на здравословното ми състояние (имам болно сърце!) се принуждавам да се обърна със следната обява до живеещите в блока на улица "Копривщица" - 15 в кв. Смирненски на Града на Доброто Пловдив СЪСЕДИ НА БАБА МАРИЙКА, която моля да им бъде предадена от живещите в близост или пък да бъде разпечатана и разлепена от някой ентусиаст, който иска да помогне тя да стигне до тях - наистина съм така зле, че не мога да свърша сам тази работа!): 

До съседите на баба Марийка

До д-р Сийка Иванова Димчева, директор на РЗИ

ДО МЕДИИТЕ

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

 

ОБЯВА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО 

 

от Ангел Грънчаров, философ, бивш учител и ваш съгражданин

 

Уважаеми дами и господа, 

Уважаема г-жо Директор на РЗИ-Пловдив,

Уважаеми г-н омбудсман на Пловдив,

 

Навърши се една година откакто баба Марийка се завърна да живее в своя апартамент, който, както добре знаете, е негоден за живеене поради липсата на ток, вода, врати, здрави прозорци и пр. Как оцеля и оживя при тези тежки условия само тя си знае, пардон, предполагам за това знае единствено Бог, без чиято намеса тя, уверен съм в това, отдавна би умряла - и вече би била дори забравена (за общо облекчение както на всички вас, така и на обхванатата от пагубно безразличие общественост на Града на доброто Пловдив, в който баба Марийка има лошия шанс да живее!)! 

Както е известно, моя милост, понеже съм изключително хитър мошеник, в тези условия се видях принуден, като неин приятел, да й нося поне вода, да, карах тази вода от другия край на Пловдив с колата си и я носех на ръце в големи туби за да може да се мие и да си чисти поне тоалетната; както е известно, както всички вие сте дълбоко убедени, правех това за да се преструвам на добър, за да си правя пиар и, най-вече, за да й присвоя апартамента (което, уведомявам ви, за спокойствие на тъй чувствителната ви съвест, все още не съм успял да постигна - и едва ли някога ще го постигна предвид тъй своенравния характер на иначе доста интелигентната баба Марийка, която е трудно да преметне дори изпечен мошеник като мен!). 

Да, носих й тази вода по най-мръснишки и долни подбуди, щото аз именно съм най-опорочения човек в Града на доброто Пловдив, прочут с граждани, поголовно имащи тъй възвишени, чисти и благодетелни нрави, дотолкова, че нито един от вас, живеещите в същия блок, не благоволи да се оцапа в нравствено отношение като мен, пропадналия мерзавец, и да й занесе дори една кофа вода, имам предвид вас, живеещите около нея нейни съседи-самаряни. 

И тъй, мина цяла година, вие показахте възхитителен стоицизъм и, подчертавам, не й занесохте нито една кофа вода, да не говорим за това, че не направихте каквото и да било за да й пуснете водата в апартамента, тръбата към който отразя преди години тъй ангелски чистия в нравствено отношение нейн съсед-самарянин, живеещ непосредствено под нейния апартамент (който веднъж се нахвърли да ме бие, възмутен от моята наистина потресаваща безнравственост!) 

Излишно е да казвам, че общинските служби по социалните "грижи" и санитарно-хигиенно-здравеопазващи органи изобщо не се трогнаха от безброя сигнали, които моя милост отправи до тях (включително и чрез групата на небезразличните граждани!), предвид възможността за зараза не само на баба Марийка, но и на целия жилищен блок, населен все със стотици стоици и самаряни, а пък вонята, която въпреки всичко се носи от апартамента на баба Марийка, не смути абсолютно никой, повтарям, от садо-мазохистите, стоиците и самаряните, които живеят около тъй самотната, бедна, болна стара жена, която живее само на хвърлей разстояние до тях - и която срещат всеки ден, гнусливо кривейки иначе тъй благородните си физиономии като я срещнат на улицата, по стълбищата и в асансьора. 

Да, една година се опитвах да осъществя коварните си козни по присвояване на апартамента на баба Марийка, но, за жалост, в последните дни здравето ми рухна съвсем - и по тази причина ви уведомявам, че повече нямам възможност, по чисто здравословни причини, да превозвам с колата си и да нося на ръце вода на клетата баба Марийка. По тази причина, многоуважаеми дами и господа самаряни, стоици и садо-мазохисти, живеещи в същия блок, се налага да направите следното: 

1.) Да сторите нужното и незабавно да пуснете водата в апартамента на баба Марийка - стига, разбира се, да не искате в блока ви да пламне епидемия от някаква заразна болест, примерно хепатит, проказа, чревни и стомашни разстройства, сиреч дизентерии или не знам си каква още болест; 

2.) Ако горното не можете да го направите предвид своя изтънчен благодетелен нрав, то тогава ще ви се наложи с помощта на полицията (зная, че имате добри отношения и връзки с полицейските и другите общински органи, включително хигиенно-санитарни, кметска администрация и пр.) да издирите сина, внука и внучката на баба Марийка и да ги уведомите, че грижите за тяхната майка и баба падат вече върху тях предвид заболяването на идиота, който до този момент вместо тях се грижеше за майка им и баба им; 

3.) Оправяйте се с проблемите около баба Марийка вече само Вие, тя е ваша, не моя съседка, на вас, а на на мен ухаят тъй омайно коридорите и асансьорите и то всеки ден, за да решите проблема можете да се обърнете и към тъй силно ангажираните към него медии, примерно тъй добродетелната и човечна журналистка Диана Бикова, убеден съм в това, ще ви съдейства най-самоотворжено - особено като разбере, че "само пиарствующия мошеник" (по нейните думи!) Грънчаров се е разболял и повече не може да пречи за "истински хуманното" решение на проблема. 

Между другото и великия и най-успешен български ютюбър и инфлуенсър Слави Клашъра, украшението на нашия славен град, обявен наскоро от управата на Града на Доброто Пловдив за ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО не е зле да повикате на помощ: той е с толкова чувствителна душа, че непременно ще откликне и ще ви окаже неоценима и голяма помощ в решаването на тъй заплетения, без неговото участие досега, човешки и социален проблем! 

Това ми се наложи да ви кажа. 

Пардон, и още нещо, вече последно, но може би най-важното: аз може да съм всякакъв, но искам да ви предупредя, че подхода спрямо баба Марийка, който прилагате повече от 25 години, е напълно погрешен и неефективен! Да я съдите тепърва, след като е на 90 години, да я гоните от апартамента й на улицата, да прилагате омраза и репресии спрямо нея, да я ругаете, да плюете гнусливо когато минавате покрай нея и пр. е достатъчно тъпа стратегия и тактика, нима не се убедихте в това от опита си? 

Моля ви, вразумете се малко, срамота е, че повече от 25 години настъпвате все една и съща мотика, но ударите от нея по лицето ви и по носа ви изобщо не помогнаха да ви дойде акъла! Няма да успеете да се избавите от баба Марийка чрез оставянето й да умре в мръсотия и в пълна изолация нейде на улицата като куче, а причината знаете ли каква е? Не знаете, предполагам, добре, ще ви я кажа, щото съм голям мръсник и също така съм жесток народен изедник; ето каква е истинската причина за всичко: 

Баба Марийка не умира защото самия Бог я пази и й дава здраве и живот, а прави това Бог, чини ми се, по една-единствена причина: защо ви дава шанс да покажете, че сте човеци! Ала вие този шанс непрекъснато толкова много години най-неразумно го пропилявате! 

Желая Ви успех! Ще се срещнем може би на оня свят: щото всеки от нас е пътник към него, кой ще стигне по-напред там решава пак единствено милостивият и тъй мъдър Бог... 

 

4 октомври 2022 г. 

 

ПОДПИС:


ДОБАВКА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

10 коментара:

Анонимен каза...

Някой от зрителите на ПоТВ които по цял ден се обаждат по 30 пъти, да вземе да свърши една полезна работа и да носи вода на бабата.

болката отляво каза...

Не се вълнувай толкова от победата на Бойко и мижавия резултат на ДБ.
Не си заслужава.

Анонимен каза...

Едно птиченце ми каза, че няколко човека са искали да помогнат на баба Марийка, най-вече да и се пусне водата и поправи дограмата, потърсили са Грънчаров и той така да се каже е отклонил предложенията да й се помогне, размотавал е хората и се е държал странно и те са се отказали от благодорните си намерения. Така ли е наистина? Грънчаров дължи отговор на този въпрос.

Анонимен каза...

Е, Грънчаров, нали твърдяхте че Путин е болен от рак, че е получил инфаркт и е в кома? Такива глупости до какво водят? Народът е казал - който гроб копае другимо - сам пада в него. Желая ви здраве, разбира се. Ще ми липсват вашите глупости, ако нещо ви се случи.

Анонимен каза...

Тия дето птиченцето ви казало че искат да помогнат на баба Марийка защо не са отишли при нея реално да и помогнат ами са търсили Грънчаров? Звучи неубедително тази информация, която са ви донесли птиченцата...

Анонимен каза...

Грънчаров сега го е яд, че този месец ще се забави с прибирането на пенсията на бедната старица, както прави всеки месец - лъже, че били пари за адвокати, а всъщност ги харчи по казина и игрални зали в Пловдив, включително и за платена любов в Столипиново.

Анонимен каза...

Сега освен прозорците на баба ви Мария, ще трябва да плащам и сърдечната операция на Грънчаров. Не ми върви...

Слави Клашъра

Ангел Грънчаров каза...

Не се бой бе, Клашъре! Нема да плащаш никаква сърдечна операция! Ти от това ли се уплаши толкова? А купи ли вече прозорец на бабата? Ах, каква добра душа имаш?! Не, мойте операции на сърцето са съвсем безплатни! Нема да се охарчиш и стотинка. Успокой се, тъй щедра душо...

Анонимен каза...

Тази малоумна баба си има син, дъщеря и внуци. Те са длъжни да я гледат. Не да длъжни съседите и. Но нейните роднини ти правят тест да разберат колко си прост и малоумен и ти се смеят на акъла...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, излиза според теб да помогнеш с нещо на друг човек, изпаднал в нужда, е проява на малоумие, тъй ли? Даваш ли си сметка по твоята логика що е тогава многоумие? Дали нема да се окаже, че най-многоумен е оня, които не само че не помага на изпадналите в нужда, ами прави така, че нуждата им да стане още по-нетърпима?! Ха сега си помисли още малко и ако измислиш нещо, ми кажи, да видим зацепи ли що дърдориш?