Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 октомври 2022 г.

Възможно ли е американски богаташ с български произход да припадне от възмущение когато беден издател на философско списание го помоли за спонсорство?


Преди време се запознах с един американски богаташ с български произход, който ми се похвали, че бил меценат, подпомагал финансово автори на книги и правел какви ли не добрини. В един момент, след като вече му бях казал, че също съм автор на доста книги и също така издавам философско списание (той обаче не се сети да предложи сам помощта си!), аз се видях принуден да го помоля да подпомогне, ако иска и ако може, списанието, което издавам; написах му едно съобщение на месинджъра и зачаках. (Иначе с него преди това сме разговаряли за какво ли не преди това!). На другия ден той отговори, че няма да подпомогне списанието. 

Казах му ОК и понеже загадъчно каза, че "имало неща, които не споделя", аз се запитах какви ли са тези неща (стана ми интересно!). Той обаче замълча и мълчи вече доста време. В един момент в главата ми мина мисълта дали пък нещо лошо не се е случило на възрастния човек от преживения стрес - някакъв човек му иска пари, знам ли, българската душа е тъй тайнствена? За доказателство, че той мълчи, публикувам какво му казах в месинджъра; молбата ми е ако някой общува с този човек, да го попита как е, добре ли е, а след това да ми съобщи; щото се чувствам много гузно ако с моето нахалство съм навредил на здравето му; ето моите предимно думи и неговото мълчание в месинджъра: 

Ангел Грънчаров: Да те попитам все пак за нещо, извинявай, виждам, че не ти се говори, но за мен е важно. От 2009 г. издавам едно философско списание, нарича се ИДЕИ. С група философи го издавах, но повечето, като си публикуваха статиите, се оттеглиха. Останах сам. Издавах го с учителската си заплата. Но когато ме изгониха от училище, нещата се влошиха. Издавах го с помощите за безработни дори. Но от 3 книжки годишно сега мога да издавам само една. Имам предвид в хартиен вариант. Подарявам го на училищни библиотеки. И млади хора, ученици и студенти, често публикуват в него свои есета. Та мисълта ми е: ако можеш да подпомогнеш списанието финансово, ще ти бъда благодарен. И ще направиш нещо добро. 

Vassil Velkov: Съжалявам но няма да участвам в твоят проект. Има неща който не споделям. Остани си със здраве! 

Ангел Грънчаров: Твое право. И твой избор.Жив и здрав бъди! 

Ангел Грънчаров: Извинявай все пак, стана ми интересно: кои неща не споделяш? Да бъдат подпомагани младите хора да станат пълноценни личности - кое от това не ти харесва? Просто питам. 

Ангел Грънчаров: Ще се радвам да отговориш на въпроса ми. Вярно, неприятен ти е, но въпреки това държа да чуя как ще се обосновеш... 

Ангел Грънчаров: 🙂 

Ангел Грънчаров: Когато Путин каза, че руските войници ще отидат в Рая, Раят начело със Свети Петър подаде молба присъединяване към НАТО! 

Ангел Грънчаров: Прощавайте, въпрос Ви зададох. Кое не е толкова наред при философското списание ИДЕИ

Ангел Грънчаров: Казахте, че нещо не било наред. 

Ангел Грънчаров: Жив ли сте? 🙁 Уплаших се да не сте получил инфаркт като прочетохте предложението ми. Мълчите ли или наистина стана нещо лошо? Оставете, успокойте се, оттеглям молбата си...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Супер конфликтна личност си. Факт.

Анонимен каза...

С 95 % от хората общували с теб си се скарал.

Ангел Грънчаров каза...

Не. Невярно тълкуване. Супердиалогичен съм, таваришч...

Ангел Грънчаров каза...

Грешиш, таваришч. На 99% от хората, с които съм общувал, помагам и им подарявам безценни неща. Прави си сметката колко си сбъркан щом определяш благотворителността ми като "скарване". Много си зян, нали?

Анонимен каза...

Аз ще ти помогна финансово, ако спреш да го издаваш. И ако закриеш този блог, направо ще имаш месечна пенсия от мен.

БГ бизнесмен

Ангел Грънчаров каза...

Нема да стане, таваришч. Не си способен на такъв героизъм. А иначе благодаря за високата оценка, бездуховна твар...

Анонимен каза...

Безидеен човек издава списание Идеи...как е възможно?!

Ангел Грънчаров каза...

Кой човек е безидеен, таваришч? Щом си безидеен, значи не издаваш списание ИДЕИ, ти е близко до ума. Аз щом издавам сп. ИДЕИ, значи не съм безидеен. Много си зле с мисленето, таваришч. Завалийо...