Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 ноември 2022 г.

Съчувствате ли на свръхвеликите страдалци на демокрацията другарите Явор Дачков и Мартин Карбовски?

 

Питам само. И обяснявам защо тез двама видни (и тъй превъзходно охранени!) звездни "страдалци" и "мъченици" (обявени, моля ви се, за "врагове на народа", пострадали с това, че се чудят как да изхарчат, да изядат парите, които печелят като най-"правдолюбиви" - щот са тъй загрижени за вас, дето нямате какво да ядете, дето сте бедни, слаби, немощни и прочие!), с извинение, "журналисти" заслужават вашето уважение, вашата най-сърдечна съпричастност, любов и подкрепа! Да, те заслужават вашата подкрепа и любов щот ви говорят тъй нежно, тъй мило, тъй "чистосърдечно" като ви лъжат, прецакват, като ви се подиграват, като се гаврят с вас, да, говорят ви тия манипулатори като... ангелски настроени вълци, наметнати с овчи кожи; нали правилно рассуждаю, а, таваришчи, кво ще кажете? 

И се питам само едно, пардон две неща: първо, сколько е акъло на тия, дета плащат на въпросните двама "правдолюбци" като сметат, че те некого могат да излъжат в толкова усърдния си всекидневен слугинаж, и най-вече, на второ място, се питам колко е вашият акъл, дарагие наивници, лапнишарани и зомбита, дето ходите да гледате и слушате тъй сърдечните вълчо-овчи откровения, пардон, бълвочи и излияния на тия двама (пък и не само на тях!) видни слуги на руско-путинската и кагебистка "правда", на "правдата", с извинение, на тъй "човеколюбивия" и "добродетелен" РУСКИЙ МИР, на когото, разбира се, се налага (временно!) да убива украински дечица, старци и други мирни граждани само защото е предизвикан от тъй коварните и лоши европейци и най-вече от американците, нали правильна рассуждаю, а, дарагие и милие таваричши наивници (за малко да ви нарека... тъпанари, но веднага се усетих и си вземам думата назад; не, вий сте тарикати, пичеве и умници, нали така?!)? 

Спирам дотук, останалото го казвам във видео-коментара си, в който казвам онова, което никой няма ди ва каже (тъй малко сме правдолюбивите и свободолюбиви коментатори - в цялата тази безочлива, нагла и лакома за пари, за рубли де, гмеж от лъжци!). 

Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.  

9 коментара:

Анонимен каза...

Две големи имена в българската журналистика и една коментираща ги буболечка.

Анонимен каза...

Ти как се обявяваш за философ, а не си?
Вчера призна къде си бил - катедра Марксизъм.

Анонимен каза...

Те не са вече журналисти защото нямат трибуна по националните медии. Това което нападаш е правото им на позиция с което за пореден път доказваш че не си демократ.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, как така да немат трибуна по националните медии като всеки ден неуморно циркулират от медия в медия? Нещо си се заблудил или пък лъжеш...

Анонимен каза...

Грънчаров още не е видял интервюто на Карбовски с Вацев.
Пак ще му се разтупти сърцето.

Анонимен каза...

Е в коя медия си видял Карбовски последните 6 месеца?

Ангел Грънчаров каза...

Вацев е слаба ракия, таваришч. Само хептен тъпанарите се връзват на приказките му...

Бачо Кольо каза...

Не им съчувсвам. Няма за какво.
Но ги гледам и слушам с интерес.
Умни, знаещи, оригинални

Ангел Грънчаров каза...

Така е, таваришч Колю. А най-вече добре оядени. И мерзавци от класа. Лъжат чудесно!