Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 ноември 2022 г.

Какво предложих на ръководителя на Пловдивската обществена телевизия?


Здравей, г-н Тодоров, 

Приятели ми казаха, че Пашев посветил днешното си предаване (на запис) на... моя скромна милост, че го е качил в Мрежата вече; е, отидох, погледах го; там той и "Прекрасния луд" ("Колеви компанията") се надпреварват да ме плюят; няма нищо де, нека да говорят, това са все пак "дебати", верно, чисто нашенски! :-) 


Но ми хрумна (ако искаш, ако прецениш, че е удачно!) аз днес след предаването на Пашев да получа нещо като "право на отговор", готов съм да дойда в студиото и за няколко минути да отговоря на Пашевите обвинения? 

Ако пък си съгласен, може да поканим и Пашев, очевидно нещо в него напира и човекът иска да ми го каже; най-нормалното е лице в лице да го каже, пред мен и пред зрителите, т.е. готов съм днес на дебат на живо с него. (Разбира се, няма да се караме като хамали, смятам, щото той все пак е културен, чудя се само на акъла му да ме нарича "комунист", "болшевик", "фашист", "манипулатор", "дървен философ" и пр.!) 


Това ми е предложението. Аз и на Пашев пращам туй писмо, ако иска, да каже какво мисли. Не обичам задкулистните бабаитлъци и перчения: ако ще правим демокрация, всичко нека да е на открито, пред очите на народа. 


Хубав ден! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

Пашев казва истината за Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Кой по-точно истина за тоя Грънчаров казва Пашев бре, таварич? Я кажи, определи, щот аз съм пълен с истини и не мога да се сетя за коя от тях хортуваш...

Анонимен каза...

Пашев често водеше предаването на Грънчаров. Но днес Грънчаров взима реванш и отива в студиото да води Дигитален свят. :D

барселона с требъла каза...

Грънчаров, пак с твоите болни амбиции да се изявяваш? Нали си имаш предаване, ще отговориш другата седмица на Пашев, но не виждам как ще опровергаеш истините, които се казаха за теб.

Анонимен каза...

12:30 Дигитален свят с Ангел Грънчаров

ЕГАТИ РЕЗИЛА

Анонимен каза...

На Пашев детето му е в болница и няма време за глупости точно сега, но другата седмица, живот и здраве може да направим дебат наживо колкото искате време. А точно Грачаро да говори за задкулисие, при положение, че поне в 3 свои предавания е плюл Пашев без да му каже или да го кани, не върви. И даже единия път беше съвсем нагло, баш когато Пашев му правеше услуга и му водеше другото предаване.


G. Pashev
https://bit.ly/gpashev

Ангел Грънчаров каза...

Грънчаров, драги ми Пашев, никога никого не е плюл и изобщо не обича да плюе... това е твой патент, академични ми аматьорино по политическите проблеми, по които требва много да учиш за да получиш правото да се изказваш.

Апропо, предаването ти като е наречено ДИГИТАЛЕН СВЯТ се занимавай само с дигиталщини, политиката не е към тях, психологията също не е, ако изобщо разбираш що е дигиталност, що е политика, що е психология и пр. Когато един човек си въобрази, че от всичко разбира, става жалък и смешен. Програмирай си, но не се обаждай за неща, от които не разбираш. Със всяка своя дума показваш, че политиката не е лъжица за твоята уста. Нивото ти е кръчмарско, на това основание ставаш само за да веселиш публиката. Акълец ако имаш, се спри да говориш за политика - и учи. Първом прочети поне някои от моите книги за политиката за да зацепиш за какво става дума в политиката (истинската, не менте-"политиката", ти другата не я и познаваш!). Щото още не си наясно дори и с това.

Аз давам ли ти на теб акъл как се програмира?

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Пашев няма нужда да чете книжките на Грънчаров и да си уврежда съзнанието с тях. Пашев има идеи, Грънчаров само плямпа глупости.

Анонимен каза...

Пашев може да не е прав за много неща, но за Грънчаров е прав във ВСЯКА своя дума.

Ангел Грънчаров каза...

Кое по-точно твърдение на Пашев е толкова право бре, таваришч? Кажи конкретно, да го обсъдим. Иначе излиза че дърдориш без изобщо да знаеш за какво става дума...