Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 ноември 2022 г.

Що е човечност: "казусът Пашев" и защо на изпадналите в аморализъм мъченици трябва да подаваме ръка?

 

Пълната форма на въпроса ми е: 

Що е човечност: какво показва "казуса Пашев" и защо на падналите в дупката на аморализма страдалци трябва да подаваме ръка? 

Тук няма нищичко да разказвам, който иска да разбере моя отговор на поставения въпрос нека да намери време и да изслуша внимателно тази поучителна според мен нравоучителна беседа. 

Толкова тук. Останалото - в моя коментар. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

ДОБАВКА: 

До Пловдивската обществена телевизия 

Здравейте, 

По казуса Пашев пращам един анализ, то е нещо като "право на отговор"; мисля, че дебат с Пашев в студиото може да има, но при дадени условия, които Пашев трябва да изпълни. Засега по историята е достатъчно да се чуе и какво мисля аз. Ако сметнеш за нужно го използвай това клипче, ако не - здраве да е!

Хубав ден на всички и успешна седмица! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

20 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Ха ха, кой го казва. Уволнен от тет ленин за некадърност, при положение, че там базата и бе това е ниска.

За разлика от болнио от его грачаро, я немам нужда да се доказвам по никакъв начин на никого, а и не крещя на хората по телефона.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Говориш глупости! Но са си за твоя сметка. Излагай се колкото си искаш...

Много чувствителна душа си имал бре: заради това, че крещях на твоя любим подлизурко Лудия ли сега правиш толкова хубави глупости?! 🙂

🙂 Приятни размисли!

Анонимен каза...

Понеже споменаваш ефекта Дънинг Крюгер, кресливците невъзпитани като теб, са типичен представител на тези хора

Та затова и изрично го споменах

А и ти не си крещял само на него, а на всеки с различно мнение

Твоето предаване като цяло е за Господари на ефира

Ти си Вучков на ПОТВ, само дето не можеш да се мериш с неговата обща култура.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не разбираш от психология, барем не се излагай да се напъваш да се правиш на компетентен. Аз каквото си искам ще правя, не е твоя работа да ме контролираш и учиш за каквото и да било. Много си зян, завалийо, тълкувам напъните си като зов за помощ, е, помагам ти доколкото мога, нещастна душо...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, да пикам на "общата култура" на бай ти Вучков, Бог да го прости! Самият факт, че цениш "общата култура" показва колко си зле в културата изобщо, щото онази култура, която е обща, не е никаква култура. Понеже не си учил философия издишаш на всяка своя дума... ако искаш консултации, ще те науча, но трябва да си плащаш, нема начин повече да ти правя безплатен хаир... мандалото хлопна! :-)

Анонимен каза...

Пашев е ваше откритие май. Вие го домъкнахте във вашето предаване. Тоест, вашата преценка е била грешна. Иначе Пашев сигурно не е лош човек. Гледа си децата. Но по-добре да си гледа програмирането, където сигурно е много добър.

Анонимен каза...

Абсолютни истини казва Пашев!

Анонимен каза...

Каква личност си ти, Грънчаров?

Какво си постигнал в този живот? Нощен пазач, ама бил философ...тая работа е за хора не със средно, а даже с основно образование. Сам призна че си бил в катедра "марксизъм", а какво общо има марксизма с философията? Има общо само с комунистическата философия, явно това е твоята специалност. Изхръвлен си отвсякъде заради глупостите си. Гласуваш за много богати хора, а сам живееш бедно. И като гласува какво - сега ще се прегърнат всички, ама нямало да е коалиця, а "антикризисно мнозинство". Ай сиктир!

Ангел Грънчаров каза...

Кое по-точно е истина бре, таваришч? Кажи, просветли ни... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Да не искате да кажете, че аз нося отговорност за неговите изцепки? :-)

Анонимен каза...

Пашев защо пишеш анонимно? Дългия коментар е негов. Мизерник!

Анонимен каза...

Грънчаров се скара с Пашев заради отказа на втория да гласува. Това е личен избор. Но Грънчаров тръгна да се кара с него, щото няма да пусне глас за любимците му.

Ангел Грънчаров каза...

Лъжеш, таваришч. Не е таз причината. Не си зацепил. Грозно е да се лъже.

Анонимен каза...

Пашев е Бог на програмирането и велик мислител.
Адаптивната Референдумна Държава е единстен шанс за България. Вия я съсипахте, ако не се въведе АРД - напълно ще я унищожите.

Анонимен каза...

Интересно до сега някой някога навил ли се е да плати за "консултация"?

доцент Вучков каза...

Не прилича на един преподавател да пише цинизми. Какъв авторитет ще има пред своите ученици, когато те влязат в профила му и прочетат за к*рви, мастурбация и еб*не?! Сега той не преподава някакви хуманитарни науки, и все пак. Не мисля че е нормално такова поведение.

traka laka каза...

Пашев се чувства нещастен задето една бургазлийка го измами и той и направи деца и сега трябва да ги гледа. Нали виждате от нерви колко е напълнял, явно има нужда да се разтоварва по някакъв начин като излива агресията си срещу някой, в случая Грънчаров, може би е сметнал че срещу него е най-безопасно да се дърдорят глупости и обиди. Така че Грънчаров се явява нещо като психотерапевт на Пашев, който чрез него се разтоварва.

Анонимен каза...

Добре.

Анонимен каза...

Още нищо не си видял, тепърва ще правя зловещи разкрития за теб.

доцент Пашов - небезличен гражданин, фен на швейцарското сирене

Ангел Грънчаров каза...

За кого ще правиш зловещи разкрития бре, таваришч "доцент"?