Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 ноември 2022 г.

Кои са истините в Учението на нашия Спасител Христос, благодарение на които ще спечелим вечен живот?

 

Става дума за кратко изложение истините, съобщени ни от Спасителя в неговата Нагорна проповед. Истини, които са безкрайно важни, но които непрекъснато забравяме; е, реших да ви ги припомня, ако имате поне малко търпение, ако сте способни да се погрижите за себе си, за живота си, за пълноценността на живота си, за спасението си, за спасението не само на душите си, но и на целия си живот, спасението на самите себе си като цяло, отделете време и ги изслушайте, припомнете си ги! Да, ето, давам ви шанс да се вслушате, да се опитате да постигнете смисъла им; моля, овладейте се от този животворен, оживотворяващ и живототворящ смисъл - и така ще спечелите знаете ли какво? 

Ще спечелите ВЕЧЕН ЖИВОТ, но за да го спечелите, първо трябва да прозрете, че такъв живот не само е възможен, но е и изцяло във вашите възможности, е във вашите, така да се каже, ръце, във вашата власт. 

Добавям някои неща от себе си, с оглед да приближа това безсмъртно и тъй Божествено мъдро знание-разбиране до тъй заблудените, объркани, овладени от какви ли не земни суетности и страсти и затова така жестоко страдащи души на нас, съвременните, модерните хора, които, прочее, дали заслужават прозвището ЧОВЕЦИ, а, какво ще кажете, примерно, и по този пункт? 

И оттук може да започне една дискусия, която предлагам, ето, ако искайте, възползвайте се, подтиквам ви, според силите си, към нея, пък вие решавайте какво да правите. 

Ако искате, не слушайте мен, а продължавайте да слушате с тъй дяволит блясък в очите си своите ЛЪЖЛИВИ УЧИТЕЛИ, които толкова обичате - и на които сте подарили и душите си, и мозъците си, и умовете си, и дори животите си: съзнавате ли поне колко е страшно това положение, до което сте се докарали? 

Толкова тук. Останалото - в беседата ми клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: