Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 декември 2022 г.

Как отговорих на въпроса: Кажете как ние, младите под 30 години, да се противопоставим на тази сатанинска метренска изродска система?


Влизам тази заран в месинджъра на фейсбук и намирам ето какъв хубав и важен въпрос към мен, зададен от млад човек, с когото досега не бях разговарял; да, задал ми е хубав и важен според мен въпрос; отговорих му; сметнах, че и други хора се вълнуват по тази същата тема и затова публикувам началото на нашия разговор; ето какво ме запита той, ето какво му отвърнах аз: 

Ivelin: Zdrasti, za mnogo neshta koito pishete ste prav!!! Kajete mladite pod 30 godini kak da se protivipostavim na tazi sataninska mutrenska izrudska sistema? Kakvo da napravim... che za decata da e po dobre? 

Аз: Надеждата е във вас, младите, щото повечето от по-старите май вече са се примирили и трудно могат да се променят. Аз вас ви наричам "поколение на свободата", щото сте се родили в условия на свобода, макар да е относително: щото у нас през този период продължава да има една къде скрита, къде съвсем явна тирания на мафията, т.е. на ченгетата. 

Какво да ви кажа, радващо е, че вие сте успял по свой път да стигнете до такова убеждение, че системата е изродска, сатанинска и мутренска, точно така е, за жалост, и битката с нея няма да е лесна. 

Аз смятам, че най-първото, което всеки човек, милеещ за България и мислещ за доброто бъдеще на децата си, е длъжен да прави, е: да работи за това щото все повече и повече хора да осъзнават истината и да почувстват, че без борба нямаме достойно бъдеще. Тоест, трябва всеки ден да разговаря с хората, с които животът ни среща, с приятели, роднини, да влиза в разговори с тях по политическите въпроси и да отстоява истината, т.е. и на тях да помага да я осъзнаят. 

Ето дори и това не е лесно, но без него няма да има напредък. Има много объркани и заблудени от пропагандата, пасивни, безидейни, безчувствени, безразлични, примирили се хора. На тия хора трябва да им помагаме да излязат от това състояние и да станат личности и добри граждани. Това значи да работим за възникването и засилването на гражданската демократична общност. Тази именно общност в един момент ще почне да събаря тиранията на разпищолилата се крадлива, разбойническа мафия. 

Тази гражданска общност и сега съществува, но е малка, слаба е - и при това ние не сме се научили да се подкрепяме, да си обединяваме силите, да се сработваме дори с тия, които не мислят точно като нас, имаме някакви различия (това е неизбежно и естествено!), но въпреки това тези по-различни личности също са демократично настроени, също искат България да има добро, достойно бъдеще. Иска се обединение, а не разпиляване на силите. 


И също трябва да помагаме на лидерите на демократичните и реформаторски политически сили да се сработват, трябва да оказваме натиск когато се наложи за да се разбират, а не да се карат и да се унижават взаимно. Та да стане така ние, демократите, да осъзнаем силата си, да победим неверието в собствените сили, да се овладеем от потребната решимост за свобода и за битка за достойното бъдеще на свидното ни оточество (което не заслужава тази грозна съдба: да е царство на произвола на разпищолилата се мафия!).

Т.е. мисълта ми е, че ние, гражданите, имаме решаваща роля, от нашето участие и активност зависи в крайна сметка всичко. Ние трябва да държим под контрол и политиците си. Щото иначе те почват да правят грешки и дори да се изметват, да забравят за обещанията си. Трябва да им искаме отчет, трябва да настояваме да си изпълняват обещанията с нужната твърдост, а не да бъдат мекушави. Трябва да ги научим да изпитват респект пред нас, гражданите. 

Виждате колко много неща има да се правят и то всеки ден. Ще трябва да имаме готовност във всеки момент да излизаме на протести - за да покажем на мафията, че тази държава не й е бащиния, а е наша, на гражданите. 

Такива работи. Разприказвах се, но ми зададохте хубав въпрос, затова така. Дано поне малко да съм задоволил интереса ви. Ще се радвам и в бъдеще да разговаряме по важните въпроси. Хубав ден!

ДОБАВКА: По същата тема прочете разговора ми с г-н Asen Konchev този разговор може да се намери ето на това място във фейсбук. Интересно ми е какво мислите и по него...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Благодаря ви за изчерпателният отговор, ще погледна линка по-късно!

Съгласен съм с много неща казани от вас! Нищо че за първи път Ви пиша, аз Ви чета публикациите почти редовно.

И съм запознат горе долу с казуса Ви за това че не работите по професията си...

Много съжалявам за което.

Аз също не работя... Завършил съм геодезия в строителния техникум и криминалистика и противодействие на престъпността в свободния университет във Варна.

С културизъм съм се занимавал, 2 години подред съм републикански шампион за младежи до 23 години, а бях на 19 и 20... Имам дъщеря първи клас...

На 28 съм и съм силно притеснен. За бъдещето.

Болниците ни са "пастет".

Възрастните ви съжалявам... Не мога да си представя как живеят голямата част!!!

Полиция, прокуратура, образователни система - всичко е изопачено.

Не се търсят кадърни, а послушни идиоти... Според мен.

Питах ви този въпрос.

Щото незнам какво да се направи.

Защото съм с впечатление, че служби и политици изпълняват заповеди с интереси на лица извън България...

Визирам Америка (ционистите).

Евреите...

Не всички.

Но малка част.

Имам познат бизнесмен... Евреин, певец, световно известен, има бизнеси за милиони.

Та питах го него и той ми сподели, че техните хора искат да подчинят всички правителства и управляващите в тях и да изпълняват техните интереси в замяна на малко трохи и обещания за тях и близките им за добро бъдеще.

Това е сериозна машина, организация, действаща от Втората световна война.

Имат огромни ресурси.

Опит, знания.
...

България загива.

Младите - половината - са навън.

Аз също ходя в чужбина и пак ще трябва да ходя, най-вероятно на кораб...

Не се допускат истински държавници според мен, смазват се в зародиш.

Вижте пропагандата с коронавируса... С джендър идеологиите...

По градини по училища всичко е фарс.

Университети...

Полицията е брутална мафия.

Поръчкови убийства.

Канали за наркотици, органи.

...

Всичко е от високопоставени ченгета!

И техни пипала, по-младите подчинени.

Хванати с компромати за всеки случай...

В протестите в БГ не съм видял резултат...

Както викат гърците българина даже не може да си позволи да протестира!