Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 декември 2022 г.

Как можете да участвате в дискусиите във Философския клуб?


Да се включиш, да участваш в дискусиите във Философския клуб вече е достатъчно само да натиснеш ето този линк: https://us06web.zoom.us/j/81492716205 

Не се иска вече регистрация. 

При нас демокрацията е пълна!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

23 коментара:

Анонимен каза...

Може ли Пашев да се включи?

Анонимен каза...

В колко часа ще започне срещата?

Ангел Грънчаров каза...

Защо да не може? Обаче явно го е страх... Знам ли защо се плаши толкова?

Ангел Грънчаров каза...

В 18. 00 ч.

Ангел Грънчаров каза...

Но утре. Вчера беше, и сега следва утре. През ден правим дискусиите.

Анонимен каза...

Хрумна ми идея г-н Грънчаров, искаш ли да предложа на ДБ да те издигнат за кандидат за народен представител или да да направим подписка в Пловдив да те издигнем за независим. Аз вярвам в хора като теб със запазени демократични и морални ценности. България има нужда от хора като теб. Аз ще даря 100лв. като начало за твоята кампания. Ти се легенда Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за хубавата идея, но имам усещането, че няма как да убедите някоя партия да ме включи в листата си. Просто аз не съм такъв че да се навирам на такива места. Иначе съм гласувал винаги за СДС и след това за ДСБ, сега за ДБ. Щото смятам, че те са най-сериозни и не лъжат. Но не ми е в манталитета да се навирам в листите. Чакам дза се усетят и да ме поканят сами някой ден. Но знам, че едва ли такъв ден ще дойде някога. Ако такива като мен влазят в Парламента, тогава обаче ще има значително по-голяма надежда да се оправим.

Анонимен каза...

Ами тогава действаме като независим?

Ангел Грънчаров каза...

Щото такива хора като мен са доста твърди, пък и не сме оцапани; едно чисто име имам аз, но това ми стига.

Анонимен каза...

Ще събираме пари и ще се организираме.

Ангел Грънчаров каза...

Независим е много сложно, иска подписки, иска пари, а пък да ви кажа, не си падам по такива неща, свързани с пари. Ще чакам някоя партия да се усети, че такъв човек като мен може да доведе със себе си доста голяма подкрепа сред избирателите.

Анонимен каза...

Гледам това движение Боец искат да се включат в следващата кампания за парламент.

Анонимен каза...

Явно.

Да бе Грънчаров, но да чакаш ми се струва неактивна позиция, ти трябва да демонстрираш и амбиция, другите неща си ги имаш.

Просто имаш огромен потенциал за политика, так усещам нещата при теб.

Ангел Грънчаров каза...

Аз действам. Всеки ден правя клипчета, убеждавам хората, казвам някои истини, помагам с каквото мога да се роди гражданска демократична общност и да става все по-силна. Мисля, че това ми е работата, която върша най-активно и убедено.

Анонимен каза...

Аха , ясно!

Ангел Грънчаров каза...

Понеже съм философ, учител, гражданин, от тази позиция работя, помагам с каквото мога. Мисля, че това също има смисъл. Не по-малък от този да стоиш в Парламента и да изнасяш речи. Всъщност аз така или иначе съм член на Големия Парламент, това е Мрежата, това е народът. 🙂

Анонимен каза...

Проблема в YouTube е, че бг е твърде малък и развиването на канал е супер трудно

Ти следиш войната в Украйна, знаеш перфектно руски, защо не се пробваш във формата на Фейгин, Березовец, Арестович и т н

Ангел Грънчаров каза...

Да, вярно е. Но на ден като гледат клипчетата ми примерно общо 500 човека, това не е хептен малко. Вярно, не са 50 000 като тези на лъжеца Карбовски, но пак е нещо. Прав сте, че е много трудно да се създаде посещаем канал. Но се надявам с Божията помощ работите да потръгнат.

Анонимен каза...

Според мен коментарите канал на руски насочен към коментари и анализи на война е много актуално и носи доста аудитория и пари.

Ангел Грънчаров каза...

Опитвал съм да правя клипчета, които да се гледат едновременно от рускоговорящи (и украинци) и от българи. Това е добра идея. Пак ще правя такива клипчета.

Анонимен каза...

Пианковскй гледам на шега му направиха канал и само за три месеца има над 300 хлд абонати. Да, Ной е легенда, но има хора със скромен руски и правят доста добри пробиви.

Анонимен каза...

Защото хващаш украйнци, руснаци, беларуски и т н. Огромен пазар за анализи и дискусии на тема войната и тн.

Просто канала ти страда от фокус

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно. Но ако почна да си събирам рускоговоряща аудитория, ще прогоня българите. Дали да не опитам да правя клипчета, в които, като кажа едно изречение на български, да го превеждам веднага на руски, т.е. да правя нещо като опит за създаване на мост между българи и рускоговорящи, за възникване на диалог между тях? Щото да не си кривим душата, ний, българите, се излагаме доста като не даваме оръжие на Украйна. Та да опитам да измия срама от лицето ни. И същевременно да си вдигна абонатите.