Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 декември 2022 г.

Защо комуноидът настръхва - както когато бик види червен цвят! - щом съзре някъде личност, т.е. свободен и свободолюбив човек?


На едно място (виж: Какво значи да си активен борец срещу... "фашизма" - и какво говори тъй показната омраза срещу... "дървените философи"?) откривам тази заран доста коментари (най-вулгарните, най-просташките се видях принуден да цензурирам: блогът ми не е руски нужник!), с които можете да се запознаете ако отидете там; ето какво там ми се наложи все пак да напиша по причина на това, че съм, първо, изследовател на душевната "човешка", с извинение, психопатология и, второ, понеже съм възпитател и учител, т.е. имам крехка надежда ако не да повлияя на озлобените поради фундаменталната си нещастност комуноиди, то поне да помогна на ония човеци (сред тях има най-вече млади такива!), които са така наивни, че надават ухо на приказките, пардон, на бълвочите на комуноидите; та ето моя коментар там, извеждам го в отделна тема, щото поставям, както ща залежите, един чудесен казус за обсъждане:

Яяяяяя, всичкологът Пашев станАл вожд на тъй оскърбените от моя скромна милост комуноиди - понеже се изяви като най-активен борец срещу "фашизма" на... Грънчаров! :-) (В бедното и страдалческо съзнание на комуноида "фашист" е оня, който не е комунист, т.е. всички некомунисти, антикомунисти, сиреч всички демократи сме провъзгласени за... "фашисти" (и "костовисти", естествено!)! :-) За мен е огромна чест комуноидите да ме величаят като "фашист"! Да съм "фашист" точно в този смисъл за мен е най-голямото признание, което някога съм получавал! 

Благодаря, ама, дето се казва, немаше нужда: аз съм скромен човек, не обичам славата, съвсем ми е безразлично туй нещо, което тъй магнетично силно привлича будните духом, бедните в ЛИЧНОСТНО отношение

Апропо, комуноид е оня, който най-силно от всичко на този свят мрази както личността, така и свободата... Комуноидът настръхва - както когато бик види червен цвят! - щом съзре някъде личност, личностно поведение, иначе казано - свободен и свободолюбив човек! Мигом го обявява за "народен враг", нарича го "фашист" и почва битка за унищожаването му, за ликвидирането му. За тази свещена за комуноида (и комуниста, неговия вдъхновител!) битка са допустими всички средства. 

Ех, комуноидчовци, колко сте зян и колко сте зле, само да можехте да разбере това! 

Всъщност пиша това - аз съм човеколюбив човек - за да ви помогна да осъзнаете тази проста истина, ама прекрасно разбирам, че това е напълно невъзможно; няма как да стане това, такъв фундаментален душевен поврат е абсолютно немислим: комуноидът, завършеният комуноид, освен че няма акъл, няма и сърце... 

Благодаря за вниманието, драга глутница яростни и злобни комуноиди (то добри комуноиди нема, тези две неща, доброто и комунодността, са напълно несъвместими!)! Плюенето може да започне! :-) Разрешавам ви да ме плюете колкото бедната ви клета и бедна душичка си иска! :-)

ДОБАВКА:

Ето какво писмо изпратих на г-н Евгений Тодоров, ръководителя на Пловдивската обществена телевизия (с копие до "академичния учЕн" Пашев, т.е. до тъй активния борец срещу "фашизма", в частност и срещу "синия фашизъм" в лицето на моя скромна милост, да, имам честа да съм провъзгласен за точно такъв!):


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

4 коментара:

Анонимен каза...

Привет, Тодоров,

Ха!!!

Май некой се е припознал в използвания от мен събирателен образ “Дървен философ”... Интересно, защо, ли... Подсъзнанието е голяма работа... Докато езика лъже, забулвайки истината във воали от егоизъм, то несъзнаваното и душата не могат да лъжат, особено тези, които ги виждат...

Прочее, под алегорията Дървен философ не съм имал предвид конкретен екземпляр, а съм говорил за събирателен образ. За разлика от некои други, аз не мога да си позволя да цапам ефира с чалга изпълнения, при които се оплюват хора, че дори и авторитети като физика Тео, бивайки наричани с грозни имена като изкуфел дъртак... Че ако той е изкуфел дъртак, дето подготвя медалисти на световно ниво, коментиращия го какъв е...

И да, аз мога всеки път да дойда и словесно да победя онзи, който ме кани на ТВ дуел, но защо да ви правя шоуто, да падам на това чалга ниво, за без пари. Така ми страда и репутацията, на всичко отгоре, като се бия с “умрял кон” в ефир. Да ми приготви хонорар от 100лв. или 50 евро или 50 долара или 50 байнанс долара или еквивалента в Биткойн в актуалния курс на Байнанс към 10 часа и тогава да идвам да му правя шоуто. Беше време, когато идвах да му правя шоуто за без пари, ама свърши това време, след като се озовах с “нож, забит в гърба”. Никой не харесва предателствата и даже обявения от мен хонорар е доста малък, ама нали сега е преди Коледа и затова правя намаление специално за него :)

Айде, че е време да ходя на работа - за разлика от некои “дървени философи”, аз не мога да си позволя да бълвам злоба срещу конкретни имена и личности в работно време, в което ми плащат да правя нещо съвсем друго...





George Pashev
http://gpashev.com

Sent from Mail.ru app for iOS

Ангел Грънчаров каза...

Все съм мислил, че Пашев е способен на какви ли не превъзходни глупости, ама тази, дето е сочинил таз заран, е направо разкошна: иска пари за да дойде "да ми прави шоуто"! :-)

ОК, съобщавам най-отговорно и официално, че му давам тия пари, давам една пета част от мизерната си заплата и му плащам искания хонорар. Мисля, че мога да изгладувам тези пари, с оглед народът да се порадва на излагацията му. (За народа душа давам, та пари ли нема да дам?!)

Чакам го в 10 часа...

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Е, хубава работа. Призна си, че за сеира е готов да гладува сумати време по съвсем тролски начин (освен, ако няма недекларирани доходи, давани му под масата, но това е данъчно и морално престъпление)...

Между другото, точно това признание исках да изтръгна с тази провокация. Грях ми на душата да искам пари от мизерници, но понякога провокирам, за да им видя акъла.

Типично негово поведение е да провокира почтени хора, за да слязат на неговото елементарно чалга ниво и после да се опитва да се гаври с тях.

Аз, ако наистина дойда на дебат с него, ще "избърша земята" чисто словесно с неговите заблуди и лъжи, които казва доста често. Затова, да не "дърпа дявола за опашката".

Ако много пък държи да се излага и да ми плати за това, нека да бъде другата седмица, защото за разлика от него, аз съм работещ човек с ангажименти, уговорени отпреди седмица поне. Като си получа 100те лева, че ги вложа в лечебните пластири, които продавам, за да раздавам на бабички и инвалиди в нужда.

--
http://gpashev.com

Thursday, 01 December 2022, 08:27AM +02:00 from Angel Grancharov angeligdb@abv.bg:

Ангел Грънчаров каза...

Късно, чадо, мандалото хлопна. :-) Ти защо постави условието пари за да дойдеш днес кат си бил зает? :-) Грозно е да се лъже, чадо. А ти лъжеш също, че си щял да дариш парите за бедните. На бедните дай свои пари, моите аз решавам къде и кому да ги дам. Пак се издъни.

Слушай сега, оня ден се пофали, че си бил получил голема сума пари (заради учените си статии!). Щом е така, що не пожертваш малка част от тия пари за баба Марийка, тя нема прозорец и сега дъждът вали в стаята, където спи. Щом имаш толкова жалостиво сърце, помогни й. Аз давам 100-те мои лева вместо хонорар на теб също за неин прозорец. Съгласна ли си, милосърдна душо?

А на дебат ще дойдеш без пари. За едната слава и за величието ти. Така съгласен ли си? Има още 30 мин до предаването. Или идвай или ще съжалиш, че не си дошъл.

Не требеше да лъжеш, че си на работа. Ако си на работа доведи в предаването и двамата студента, дека са се излъгАли да дойдат да чуят премъдростите в лекцията ти...