Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 декември 2022 г.

И таваришч проф. Иво Христов ли обича скъпи коли от "упадъчния Запад" - като таваришч Мартин Карбовски?

 

Поставям тоз въпрос, защото двамата видни и тъй усърдни пропагандисти на "руския свят-мир" и на "новия путински световен ред" и също така трогателно милеещи за "бедните и социално слабите", оказва се, явно не обичат да се возят в руски коли, а са пристрастени, Бог знае защо, към тъй скъпите западни коли, т.е. към колите на "проклетия", на проклинания всекидневно от тях и тъй лош "капиталистически", "упадъчен", "прогнил", "империалистически" и пр. западен свят, имаме предвид тъй ненавижданата от двамата наши видни и твърде богати пропагандисти, казахме, на тъй "човечния" руски свят. 

Толкова тук. Поставям и други интересни и важни, необходими въпроси. Включително и към вас. Примерно ще бъда благодарен ако някой студент на таваришч прафесарат Ива Хръйстав снима неговата кола и ми прати снимката. 

Хубав ден и приятни размисли, драги дами и господа и другарки и другари поклонници на тия наши тъй усърдни пропагандисти на руския свят и на путинската правда!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

5 коментара:

Анонимен каза...

Нали това е идеята на пазарната икономика, всеки да си купува каквото иска?

Анонимен каза...

Безкрайно нагли хора. И те били загрижени за бедните. Няма лошо да карат западни коли, ама защо не карат като нашите? Или хайде, поне 2-3 пъти по-скъпи. И това не е единствената кола на Карбовски. Често се вижда да се движи и с огромен червен американски Хамър.

Анонимен каза...

И аз обичам скъпи западни коли, но обичам и Русия.
Защо двете да не могат да се съчетаят?

Анонимен каза...

Ще ви отговоря веднага, в данъчната си декларация проф. Христов бе декларирал немски Mercedes E-класа и японски джип Toyota, и двете доста скъпички.

Анонимен каза...

Таваришч Христов има немски луксозен автомобил и японска джипка - май беше същата като онази Тойота, която караше Боко.

Много интересно би било ако всички тези защитници на бедните и онеправданите се качат на скъпите си коли и вкупом тръгнат да обикалят клетите бедняци, живеещи с толкова лишения, някои дори при липса на елементарни условия за нормален живот.