Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 декември 2022 г.

Как мерзавците от абсолютно същия вид като Сократовите убийци ме обявиха и провъзгласиха за най-мъдрия от всички българи?!

Сиренето стана луксозна стока за хора като мен (живея с минималната работна заплата вече години наред след като мутро-гербовашките властващи в образованието на Пловдив калинки прекратиха 34-годишната ми кариера на учител по философия и гражданско образование; не само ме уволниха по най-обиден параграф - уволниха и съпругата ми, също учителка! - но и ни остракираха от образованието; ето, вече 9 от най-плодотворните за един учител години съм извън системата на тъй бляскавото образУвание на тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ!). Както и да е, това сирене на снимката ми го подари мой първи братовчед, който има крави. Подари ми го като прясно сирене (пак беше една паница), аз обаче го осолих и го оставих да втасва. И бях забравил за него. Вчера се сетих и погледнах съда, в който го бях оставил. Оказа се, че станало много вкусно. Сега го опитах. 

По-вкусно сирене не бях ял никога в живота си. И в мен се появи образът на непрежалимата ми майка, Бог да я прости! Тя навремето правеше толкова хубаво сирене, овче (отглеждаше като пенсионерка няколко овце), с което ни спаси по време на страшната Жан-Виденова зима. Щяхме тогава да умрем от глад ако не беше сиренето, което тя правеше от тия овце. 

Бабата на съпругата ми, Бог да я прости, също ни даваше и сирене, и консерви с месо (пилешко и пуешко най-вече). И така оцеляхме тогава напук на разбойниците, които ограбиха тогава целокупната ни наивна, простодушна нация. 

Сега бабите ги няма. Сирене също няма, то, сиренето, стана вече по-скъпо от 15 лв. килограма и е вече голям лукс (за кашкавала да не говорим!). Но пак оцеляваме някак - с Божията помощ най-вече! - в тия не по-малко тежки времена. Пак ни краде същата тази ненаситна мафия, пак сме бедни, сега обаче със съпругата ми, също учителка, сме фактически безработни. 

Щото мутро-гербовашките властващи в образованието калинки ме гонят като империалист - само защото се боря против тяхната авторитарна и недемократична система, чиято цел е младите хора да са апатични, немислещи, послушни - сякаш са роби, а не достойни човеци... 

Такива работи. Тръгнах от една паница сирене, обезсолено, което е толкова вкусно, че възкреси тия спомени, консервирани нейде дълбоко в моята побеляла, видяла какво ли не глава. 

Както и да е. Желая ви приятна вечер! Помислете обаче малко по темата за разбойниците, които ни крадат яката и сега - и които се гаврят над хора като мен, дето сме доказани врагове на техния произвол!


Ангел Грънчаров сподели спомен:

🙂 Стар брой на в-к ГРАЖДАНИНЪ... от времето, в което мутро-мафията, която властва в образованието, още не ме беше опраскала-уволнила и само се подготвяше да се погаври с мен - учителя по философия и гражданско образование, който си гледаше работата истински, най-съвестно, независимо от цената, която се наложи да платя за този лукс! Да, да си свободен в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, да си личност, да си учител-личност у нас мафията не позволява - щото си опаснаст за нейното господство! И скоро, разбира се, ще ме опраскат и остракират от тъй бляскавото образУвание в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ...


ДОБАВКА ОТ ДНЕШНИЯ ДЕН: (Виж коментарите към публикацията със заглавие: Как днес ще протекат двете мои предавания по Пловдивската обществена телевизия?) Имам предвид ето това:

Ангел Грънчаров каза...

Да, точно така е. Ами не клюкарствайте тогава, таваришч.

А Сократ имал славата на най-мъдрия от всички гърци. Оракулът в Делфи казал това. Не просто е мъдър, а е най-мъдрия. Бил е нещо като мен :-)

15.12.22 г., 15:28 ч.

 Изтриване
Анонимен Анонимен каза...

За Сократ го е казал оракулът в Делфи. За теб кой го е казал? Някой долнобански оракул ли? Дай да чуем :-)

15.12.22 г., 15:45 ч.

 Изтриване
Blogger Ангел Грънчаров каза...

Не бре, таваришч! Никакъв оракул не го е казАл това за мен, та сега сме 21-ви век бре, таваришч! :-) Знаеш ли кой е казАл, че аз съм най-мъдрият от всички българи, таваришч? Ами ще ти кажа, щото повдигаш, без да искаш, толкова хубава тема: ами твоята реакция, таваришч, и реакцията на тъпанарите-комуноиди като теб, фактически казва: Грънчаров е най-мъдрият от всички българи!

Защо така ли, защо това казвам ли? Ами ето защо: защото и по времето на Сократ точно такива като теб, завистливи, вманиачени, злобни некадърници са скокнали срещу Сократ, плюли са го, мразили са го толкова силно, че в патологичната си злоба са го дали, представяш ли, под съд затова че бил, видиш ли, развращавал младежта и също така че бил отричал съществуващите богове и бил създавал нови богове; и, както е известно от историята, успели да го осъдят на смърт; издадена била на Сократ смъртна присъда, и той така бил и убит: наложило му се да изпие чашата с отрова, с отвара от растението бучиниш. Абсолютно същото правите сега вие, мерзавците от абсолютно същия вид като Сократовите убийци: като всеки ден устройвате съд над мен, плюете ме колкото сили имате, обиждате ме, правите нужното да убиете и мен!

Сега зацепихте ли, че аз с пълно право смятам вашата именно реакция като пълно доказателство за това, че не някой друг, а тъкмо вие де факто ме обявихте и провъзгласихте за най-мъдрия от всички до един българи?! :-)

Какво да правя, таваришч, вие сте си криви за това толкова основателно заключение, което се набива в ума?! Като ви е толкова акъло, ето, вие ме провъзгласихте значи, и то на дело, за най-мъдрия от всички българи.

Зацепи ли теперь? Знам че ти е трудно, но опитай да зацепиш.

Приятно мислене, приятно зацепване ти желая! :-)


ДОБАВКА 2: Погледнете фейсбук-групата В ПОДКРЕПА НА АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ за да се убедите нагледно как въпросните безскрупулни мерзавци денонощно работят за моя имидж на най-мъдрия от всички българи! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Хляба доста спаружен Грънчаров! Абе в БГ как живеете бе хора? 15 лв. сирене, 30лв. кашкавал, чувам лекарства няма по аптеките. Казал съм го и пак ще го кажа - България без Майдан няма да се освободи от ФСБ и клептокрацията, просто друг начин не виждам как можем да се освободим. Слава Украйна 🇺🇦🇬🇧🇺🇲

Asen Konchev

Анонимен каза...

Asen Konchev Няма шанс за Майдан, едната част от народа упоен от нищета, другата опиянен от свободията.Кашкавал и сиренето са пълен фалшификат.

Методи Димитров

Анонимен каза...

Доктор Емилова казва, че от сиренето се получава рак на простатата, откажи се от него.

Методи Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Методи Димитров Така ли казва докторката? А казва ли тогава какво ни препоръчва да ядем? Зелен хайвер ли да ядем за да не се разболеем? 🙂 От зеления хайвер хваща ли се рак на простатата - та да премина на зелен хайвер?

Ангел Грънчаров каза...

Asen Konchev Това казвате, уважаеми г-н Asen Konchev. Обръщам се към всички, които ще прочетат това:

Как мислите, прав ли е, а също така и какво ви е мнението по въпроса възможен ли е у нас Майдан срещу разпищолилата се мафия?

Възможен ли е у нас Майдан срещу разпищолилата се тъй крадлива руско-българска и кагебистко-ченгесарска мафия?

Такава е пълната форма на въпроса ми към вас, уважаеми дами и господа съдебни заседатели.

Ще се радвам много честно да ми кажете какво мислите...

Аз лично мисля, че без Майдан по украински образец няма да се освободим от робията на същата тази, подчертавам, руско-българска и кагебистко-ченгесарска крадлива мафия и олигархия!

Съзнавате ли, че без Майдан по украински образец няма да се освободим от руското кагебистко-ченгесарско-мафиотско робство?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Същата лечителка лекува много болести с гладуване, има клиника у Варна, а в Бургас развъждат есетрови риби за хайвер, но той е само за износ, и не е зелен - 50гр $75.

Методи Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Методи Димитров Мерси за информацията! За мен е особено ценна. Непременно ще се възползвам и ще мина само на черен хайвер. :-) Така като гледам заплатата ми (на минимална заплата съм, като се махнат данъците става още по-мизерна!) ще стигне за около 150 грама хайвер. За около три-четири-пет дена този хайвер, предполагам, ще стигне? В останалите 17 дни на месеца ще мина на фотосинтеза, като растенията. Предполагам тъй учената д-р Емилова препоръчва и лечебното гладуване като противоракова терапия?