Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 януари 2023 г.

Защо имам шанса да победя проф. М.Сандел - да ме сполети съдбата на Сократ и да стана втори Сократ?

 

Пълната форма на въпроса, непобираща се горе, е: 

Защо имам безценния шанс да бъда нещо повече от американеца проф. Майкъл Сандел, да ме сполети Сократовата съдба и да стана "втори Сократ"? 

Кой е професор Майкъл Сандел, какво той прави, защо се сравнявам с него и пр., защо намесвам Сократ и т.н., за всичкото това ще имате възможност да научите ако имате търпението да изслушате моя толкова провокативен коментар. За което ви и призовавам, да, няма да съжалявате, уверявам ви, ако си сторите тази добрина, т.е. ако се възползвате от шанса да се запознаете с този толкова интересен и многозначителен казус. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

Как ще го победиш, като той е професор, а ти - среднист?
Може да го победиш само на тема марксизъм-ленинизъм. Там си по-добър.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч умник, а Сократ, кат е немал никаква диплома, защо ли е най-добрия от нас тримата? :-) Ха да те видя сега що ще кажеш, немислеща гнидо? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч умник, а Сократ, кат е немал никаква диплома, защо ли е най-добрия от нас тримата? :-) Ха да те видя сега що ще кажеш, немислеща гнидо? :-)

Анонимен каза...

Как във Философията се определя кой е най добрия?

Анонимен каза...

Доцент Пашев ще победи и трима ви.

Ангел Грънчаров каза...

Най-добрия философ вероятно има най-философския живот и съдба. Но такава класация е глупава. Всеки истински философ е най-добър. Такива обаче са малцона.

Ангел Грънчаров каза...

Доцент Пашев е извън философията и не ни е конкуренция...

Анонимен каза...

Т. е. - Таваришч умник, а Сократ, кат е немал никаква диплома, защо ли е най-добрия от нас тримата? - е глупаво?

Ангел Грънчаров каза...

Не е глупаво, таваришч. Ти си глупае. Глей сга: Сократ е най-добрият. Щот е първият. Щом всички истински философи са най-добри, значи и Сократ е най-добър. Зацепи ли теперь? :-)

Анонимен каза...

Т. е. не се гледа качествата на работата а кой е пръв?

Ангел Грънчаров каза...

Гледа се. Казах ИСТИНСКИ философ, таваришч. Това именно е качество. Мислете малко де!