Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 януари 2023 г.

От Америка зависи кога Украйна, България, Европа и светът ще се спасят от побеснялата руска мечка!

 

Пълната форма на заглавието, непобираща се по-горе, е: 

Пак от Америка зависи кога Украйна, България, Европа и светът ще се спасят този път от побеснялата комунистическо-имперска руска мечка! 

Изхождайки от един чудесен коментар на анализатора г-н Евгени Кънев, с който ви запознавам изцяло, правя и свой коментар, в който пък се опитвам да доведа до съзнанието на сънародниците ония тъй прости животворни истини, благодарение на които можем да се спасим от острите лапи на побеснялата руска имперско-комунистическа мечка. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Аз пък си помислих, че от вас зависи, Грънчаров.
Вие нали сте световноизвестен философ, по-велик дори от най-великия американски философ.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, таваришч, таз пуста злоба и завист ще изгори клетото ти сърце... :-( Спри да злобееш толкова бре, нещастна душо! :-(

Анонимен каза...

Нищо подобно, от КГБ-то зависи кога ще гътне Путин, за да дойде Сталин. Тогава войната ще свърши за 3 дни с разгром на Окрайна.

Ангел Грънчаров каза...

Гладная путинская курица просо санувает... :-)

Анонимен каза...

Е вече 100 години тая Америка защо не ни спасява?

Анонимен каза...

Америка се договори с комунистите и затова сме в кочина в момента. Комунягите се отказаха от някакви марксистки врели-некипели, но си запазиха богатствата.

Ангел Грънчаров каза...

Лъжеш, таваришч, не е така, истината е друга. Не Америка ни е виновна, с никого не се е договаряла Америка, това са глупости. Истината е: бедни сме защото ни граби комунистическата мафия, която е под контрола на Москва. Колкото и да ти е мъчно, тази е истината. И ти го знаеш добре, но лъжеш. Грозно е да се лъже.