Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 10 януари 2023 г.

До под "кривата круша" ли стигна казусът Пашевъ - или, да се надяваме, ще бъде решен най-после разумно и културно?


Публикацията ми от вчера по казуса Пашевъ със заглавие Настоявам да направите нужното за да прекратите злостната кампания по дискредитирането на моята скромна персона! предизвика много коментари не само в блога ми, но и из Мрежата. Доста хора се изказаха. Имаше и има и спорове. Много хора ми казаха мнението си по месинджъра и по телефона, включително се обадиха и познати ми юристи, които ми казаха своите преценки. Понеже попитах приятелите си какво да правя, дали да пращам жалбата си до ректора, омбудсмана и шефа на Комисията по етика в ПУ, получих богата информация за, така да се рече, обществените реакции по случая, по тъй интересния казус (знаете, аз съм изследовател на човешките души и наистина много обичам да търся истината по такива заплетени ЧОВЕШКИ казуси!), ето какво отговорих на интересуващите се, на попиталите ме какво реших, какво възнамерявам да правя нататък, каква е следващата ми стъпка и пр.; ето моята позиция и тук, с оглед да стигне по-лесно да тия, които се интересуват: 

Вчера Пашев обещал на една моя уважавана приятелка да изтрие всички глупости, дето е написал срещу мен, аз пък, в знак на добра воля обещах да махна публикациите си за него. Писах му на лични съобщения да се уговорим кога едновременно да започнем операцията, той изтрива едно нещо, аз друго, с оглед да не излезе, че единият си изпълни обещанието, а другият - не. 

Чаках цял ден да реагира някак, той не само мълча, но и ме блокира на този свой последен профил, на който не ме беше блокирал все още. (Има много профили във ФБ, не по-малко от пет!) Убедих се за сетен път, че Пашев не желае да прояви известно благоразумие и да започне да преговаря с мен за да решим разумно и културно проблемите. След като той не показа ни най-малко желание или готовност да изпълни обещанието си да изтрие всички глупости в Мрежата, които е написал или казал по мой адрес (ако това изобщо е възможно де!), то и аз не махнах публикациите си по казуса. 

По тази причина се видях принуден да изпратя жалбата си до ректора, председателя Комисията по етика и омбудсмана на ПУ, която е последен мой опит за решаване на конфликта по разумен, културен и справедлив начин: чрез преговори, чрез споразумение. Не крия, че ми е много интересно да разбера как Пашев ще реагира оттук-нататък. 

Давам му шанса да усмири своя оплювачески плам и да признае публично, че е сбъркал, че така не се постъпва спрямо друга, суверенна личност, че аз имам пълното право да бъда какъвто си искам, дори и това да не харесва на Пашев или на когото и да било и пр. Това са елементарни неща, които е непростимо да се нарушават от човек, който е способен да носи отговорност за действията си. 


Гледам, че Пашев вече е подготвил и публикувал записа на следващото си предаване по ПОтв, в което със своя наставник Прекрасния луд дърдорят за това, че психиатрите у нас не си били изпълнявали ролята и чат-пат подхвърлят някакви злобни реплики за някакъв си "дървен" или "менте" философ, който бил говорил за това или онова, бил такъв и онакъв; разбира се, страхливо избягват да споменат името ми (макар хората да се сещат кого имат предвид, хората не са балъци!). Ще ми е интересно дали този запис ще бъде излъчен утре по ПОтв или Пашев все пак ще го оттегли. 

Както и да е. Понеже много хора ме запитаха тук-там дали ще пращам жалбата си (аз попитах публично приятелите си за съвет какво да правя!), ето, пиша това, с което отговарям наведнъж на всички. 

Прочее, за мен е голяма загадка на какво се основават заплахите на Пашев че ще ме съди, той, видите ли, се бил чувствал "обиден" и не знам си какъв, но аз никога не съм го квалифицирал с обидно прозвище и пр., а само съм казвал тук-там, че пише или говори глупости (каквото е моето впечатление или преценка!). Нямам спомен да съм се изпуснал да кажа за него нещо наистина обидно. (Ако съм го направил, разбира се, готов съм веднага да оттегля обидните си думи и дори да се извиня публично на пострадалия!) 

Разбира се, определял съм го като "активен борец против фашизма, капитализма, марксизма", като "всичколог", като "многознайко" и пр., но аз лично не виждам нищо лошо в това след като той сам, де факто, се изявява всеки ден като такъв! 


Та молбата ми е: приятели, читатели, хора, ако някой знае за какво толкова ми се бил обидил Георги Пашев, ако може да ми посочи случай, в който аз наистина съм го обидил и то съвсем несправедливо, толкова, че за постъпката си заслужавам да бъда даден под съд, нека да ми каже; ще му бъда много благодарен! 

Ако пък някой се ползва с доверието на Пашев, нека да има добрината да го попита, щото, знаете ли, аз лично имам чувството, че заплахите му да ме съди са нещо като кьорфишек, т.е. целят сплашване, но аз все пак не съм чак толкова малоумен (въпреки неговите публични твърдения, че съм бил "бавно развиващ се"!), че да се вържа на такъв род смехотворни заплахи. 

Толкова засега. Хубав ден желая на всички! Бъдете здрави!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

34 коментара:

Анонимен каза...

Изключително немислещият Грънчаров е решил пак да се излага пред институцията, която той плюе почти непрекъснато в редица свои предавания и блог постове, а именно ПУ и този път ще се жалва заради мен.
Неведнъж е обявил, че това е комунистическа институция и прочее. И сега изведнъж, тръгва да се жалва пред нея. Слаб 2 по етика за аргументирано слово.
И да ме праща точно при проф. Иво Христов за съвет, при положение, че го клевети яко, си е "нямам думи". Но, понеже ректорът може и да не е запознат с клеветническата кампания на Грънчаров срещу подопечната му институция, скоро ще бъде подробно запознат, пък нека той си прецени дали ще предприема действия срещу Грънчаров за клеветите по адрес на ПУ и работещите в него, сред които известният и уважаван проф. Иво Христов, който беше набеден, че не преподава качествено.

Georges Pasche

Думи на изключително мислещият Пашевъ! :)))))))))))

Анонимен каза...

"Ако пък някой се ползва с доверието на Пашев, нека да има добрината да го попита, щото, знаете ли, аз лично имам чувството, че заплахите му да ме съди са нещо като кьорфишек"

Надявайте се, Грънчаров. Това не са вашите закани. Спомнете си как се заканвахте, че "още утре завеждам дело". После - след 3 дни, другата седмица, и така до днес.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, предвиждам че жалбата до съда на Пашев ще бъде шедьовър на литературата! :-) Умирам от желание да я прочета, предполагам и други хора копнеят не по-малко от мен. :-) Ти как смяташ, защо той се плаши публично да обяви претенциите си към мен? :-) От какво ли се плаши? :-)

Анонимен каза...

Пашев снощи сподели с мен че ще съди Гранчаров до дупка и ще иска присъждане на глоба за морални щети от 100 000 лева с цел да остави Гранчаров без жилище та той и цялото му семейство да станат бездомни като баба Марийка.

Ангел Грънчаров каза...

Нека да ме съди. Няма никакъв проблем. Само че на него ще му се наложи да убеждава съдиите че не им губи времето за глупости. 🙂

George Pashev каза...

Товарищ марксист, ти наруши временното примирие, договорено от "медиаторката", която ти изпрати да ни примири, а именно Даниела Горчева и ще си понесеш последствията за това. Благодарение на други хора, вече и Георги Жеков се занимава с теб, а както е известно, той има доста голяма аудитория. Относно съдебните ми претенции към теб, ще ги научиш в рамките на седмицата. За разлика от теб, аз работя сериозно, за да изхранвам семейство от 4 члена и немам твоето време, което ти ползваш вместо за творчески идеи, за сипане на фекалии, подобно на фекалиите на твоята котка, които си направил достояние на целокупния интернет. Съответните видео сигнали ще бъдат адресирани и до съответните комисии в Пловдивският университет, като ще има отделен видео сигнал специално за фекалиите, които си сипал срещу самото ПУ.

Ангел Грънчаров каза...

Каква е тази котка, Пашев, за който бандата оплювачи около теб дърдори непрекъснато? :-) Дай да видим тази епична котка, че немам търпение да разбера за какво става дума... Ти да не ме съдиш за въпросната котка? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, баба ти може да била марксистка, но не и аз. :-) Що не измислиш някаква по-нетъпа обида? :-) Понапъни се де! Ти можеш!

Анонимен каза...

Грънчаров да се радва, че Пашев ще го осъди и тикне в затвора, защото ако остане на свобода, ще бъде изправен пред Народния съд, който скоро идва.

George Pashev каза...

Товарищ марксист, за разлика от теб, аз не сипя обиди, а доказани факти. Това, че си бил в катедра "Марксизъм" е добре известен факт на цялото общество, което те познава, а част от него е чело и твоите умотворения в "Комсомолска искра", за които се изисква отделен канал в Ютуб, който скоро ще бъде създаден. За твоите обиди ти ще бъдеш съден. В момента съгласуваме с адвоката ми огромното количество видео и блог материал, което ще влезне в преписката, както и към коя дата да заведем делото и каква сума да поискаме. Това, както и други съпътстващи неща, са техническа работа, която изисква време. Но не се безпокой, ти ще бъдеш уведомен, когато му дойде времето.

Ангел Грънчаров каза...

Кой е тоз "таваришч марксист" че не го познавам? 🙂 Георги Жеков в какво свое качество ще се занимава с мен, в качеството му на раздавач на удостоверения за това кой е антикомунист и кой не е ли? 🙂 Апропо, каква е тази котка, Пашев, за която бандата оплювачи около теб дърдори непрекъснато? 🙂 Дай да видим тази епична котка, че немам търпение да разбера за какво става дума... Ти да не ме съдиш за въпросната котка? 🙂

George Pashev каза...

На твое място бих следял канала на Георги Жеков много задълбочено, защото е подготвил нещо като игрален филм за теб :)

Ангел Грънчаров каза...

Добре де, понеже не вярвам, че нечии глупости за т.н. "адаптивно-анархистична референдумна диктаторска държава" са приложими за България, затова ли заслужавам да бъда обявен за "фашист", за "марксист", за "бавно развиващ се", за "дървен философ", за "народен враг", за "враг на човечността"... и не знам си какъв още и да бъда подложен на всекидневно плюене? 🙂

Анонимен каза...

Щом питаш и това ще бъде обяснено в исковата молба, чиято чернова вече е над 120 страници.

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Georges Pasche С нескриван интерес ще изчета този велик шедьовър на драмата, раздел комедия! 🙂

Ангел Грънчаров каза...

Пашевъ, това, че съм работил в катедра "Марксизъм-ленинизъм" на ПУ по време на комунизма за теб е лична обида, така ли? :-) Би ли ми разяснил в какъв смисъл? :-) Това, че съм писал във в-к КОМСОМОЛСКА ИСКРА, за теб е също лична обида, така ли? :-) Би ли опитал да ми обясниш в какъв смисъл или защо? :-) Ще ми бъде много интересно да разбера... и да се посмея от сърце... :-)

Анонимен каза...

След като Грънчаров бъде даден на съд, ще му се наложи да се откаже от предаванията си по ПоТВ. Не може подсъдим да оказва натиск върху съда от ефира. А и Е. Тодоров вече е запознат подробно с Грънчаровите и засега е заел тайно, но скоро и явно, страната на Пашев!

Анонимен каза...

С какви Грънчарови бил запознат Е. Тодоров, таваришч? ИзпуснАл си една дума. :-) Когато Грънчаров води съдебни дела с директорката на ТЕТ ЛЕНИН, а това бяха доста години, през цялото времр той си води предаванията по ПОтв...

Анонимен каза...

ЗАЩО ИМИТИРАНЕТО НА “ДЕМОКРАЦИЯ”
Е ФАШИСТКА КОНСПИРАЦИЯ ВЪВ ВИДА
ДЪРВЕНО ФИЛОСОФСТВАНЕ ЧРЕЗ ВКАРВАНЕ
НА ДОГМАТИЧНИ КЛИШЕТА В ДЕБАТИ

Ето го доказателството:

“Правдолюбив Философ
Добре де, понеже не вярвам, че нечии глупости за т.н. "адаптивно-анархистична референдумна диктаторска държава" са приложими за България, затова ли заслужавам да бъда обявен за "фашист", за "марксист", за "бавно развиващ се", за "дървен философ", за "народен враг", за "враг на човечността"... и не знам си какъв още и да бъда подложен на всекидневно плюене? „

В случая на помощ е привикана и Даниела Горчева.
Към нея вероятно са отправени и конкретни оплаквания?!
Налага ми се да направя кратък разбор на конкретното и от дълго време законспирирано внушаване от страна на „философът демократ“. Такова, че за пред широката публика да се изкара АРД, като неподходяща. И като вид недемократична държавност. Дори и зловредна за България.
Съжалявам, че си изгубих много от ценното ми време. Да дебатирам с него по ред важни въпроси.

И малко късно разбрах, как през цялото време целенасочено. И първо чрез дебатна техника на премълчаване. После и чрез примитивно смислово принизени въпроси. А накрая и чрез директни очернящи идеята нападки, този имащ се за обигран дебатен конспиратор е опитвал да ми ерозира идейните конструкции на АРД.

„Философът“, школуван в СССР по методите на марксистко-ленинската „философия“, индиректно си позволи всъщност да заклейми Швейцарският Модел на държавно структуриране. От това следва, същият надлежно тук и сега, внимателно и акуратно да разясни, по кои пунктове критикува първо този Модел. А след това и моите конкретни инженерни идеи за надграждането на тази авангардна за света държавна конструкция, пряко до българския вариант за реализиране на АРД?!?

Georges Pasche

Анонимен каза...

И нашият дръндософ се оказа подготвен за трансформацията в маскировката, твърде подобна като тази на тази снимка. Наболял въпрос е, когато точно от маркс-ленински философчик, същият товаришч припозна християнската религия и си окачи безсрамно голямо кръстче на еластичната шия?! Точно по зададеният от КПСС модел, видим тук: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=110972331885763&set=p.110972331885763&type=3

Georges Pasche

Анонимен каза...

Позволяваме си скромно да отбележим, че "швейцарският модел на държавно структуриране" като реално съществуващ модел на държавност е едно, а глупостите на разни нашенски доморасли и самозвани плямпала за него са нещо съвсем различно! 🙂

Правдолюбив Философ

Анонимен каза...

Марксистът Грачаро вчера заранта беше изпратил г-жа Даниела Горчева да е медиатор между него и мен и да спрем с войната в информационното пространство 🙂 Съгласих се и вчера не съм писал нищо против него (макар, че имам много факти). Но това не може да се каже за него... Той наруши временното примирие, което не изтрая дори 1 ден, заради което ще си понесе всички последствия 🙂 🙂

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Georges Pasche Истината е, че г-жа Горчева по своя инициатива е разговаряла с Пашев и след това ми каза, че го е уговорила да махне всички свои писания, в които ме плюе, а след това ме помоли и аз да премахна всички публикации, които съм писал по казуса Пашевъ. Аз се обърнах към Пашев с предложение да почнем да трием едновременно. Той не само че замълча, но и ме блокира на последния си профил, на който не ме беше блокирал. Виждате, че горното обяснение на Пашев за станалото вчера доста се различава от действително станалото.

Анонимен каза...

Чувствителният Товариш Ганчаров, който получавал сърцетуп и сърцепляс, защото за сефте в живота му се е оформила опозиция на небивалиците, с които залива и ТВ и ютуб ефира, бил тражил от мен "морална реабилитация" и да съм му се "извинил" публично.
Ама за кое, бе, товариш марксист, да ти се извиня? За това, че наричаш жена ми бавно развиваща се в клип в ютуб и после се усещаш каква глупост си казал и след няколко часа го триеш? Не, че това ще ти помогне, защото аз видеото вече съм го свалил при мен. За това, че най-нагло шиканираш идеята АРД сякаш по поръчка, а същевременно ти не предлагаш идея, а само претопляш остарели манджи? Затова, че се ерчиш като голям полит констататор, но същевременно нямаш идеи за излизане от "блатото"?
Затова, че съм изпълнил гражданския си дълг и съм сигнализирал за престъпление, в което си се самоуличил в блога си? Че това е даже за пример!?! Нали уж баш ти лицемерно твърдиш, че тука искаш да е "както на запад", а!?! Е, показвам ти как е на запад, ти се сърдиш. Срамота...
Затова, че намесваш покойният ми баща в спорове между нас, разпространявайки неверни слухове (за това ще има отделно дело по ГПК).
Затова, че уж търсиш спорове и опозиция, а когато най-после ги намериш, пишеш среднощни доноси и то до хора и институции, които нямат общо с предметите на жалбите ти?!?
Затова, че толкова години пишеш доноси, а даже не можеш да оформиш поне един, така, че да бъде разгледан изобщо...
Затова, че тролиш цял град с баба Марийка и му стоварваш вина заради нея?!?
Затова, че в не една своя статия обиждаш съседите и и ги изкарваш буквално нечовешки същества?!?
Затова, че толкова години плюеш без основание наляво и надясно, включително и бившата ти шефка в ТЕТ, а се оказа, че тя те е изгонила дисциплинарно от работа съвсем законно и това е потвърдено от съда...
Затова, че сумати години се правиш на морален стожер и съдник, а същевременно, когато дойде време да покажеш морални качества на заявената от теб позиция на анти системен играч.

Georges Pasche

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/photo/?fbid=110038441979152&set=gm.8530736820331191&idorvanity=387443921327229

Georges Pasche

Анонимен каза...

Правдолюбив Философ , ето, че някой в случая лъже най-нагло и това не е Горчева. В следващо видео ще разисквам конкретно чатът с нея и за какво съм се съгласил. Срамота е да се лъже нагло по марксистко-ленински почин.

Georges Pasche

Анонимен каза...

Ето, че отново се наблюдава опит на дръндософа да се измъкне от зададеният конкретно и съвсем акуратно въпрос в групата. Защо ли не се учудваме. Явно това е поредният похват, усвоен по марксистко - лениски почин. За този, който е сляп, ще трябва да се повтори пак: "От това следва, същият надлежно тук и сега, внимателно и акуратно да разясни, по кои пунктове критикува първо този Модел. А след това и моите конкретни инженерни идеи за надграждането на тази авангардна за света държавна конструкция, пряко до българския вариант за реализиране на АРД?!?"

Очевидно демострираната неспособност на дръндософа да води реален и структуриран дебат точка по точка и конкретно по темата, говори не само за брутална липса на познания по темата, но също така и за конкретна преднамереност, която е дискутирана вече по-горе.

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Georges Pasche Плямпало, имаш ли текст, в който да разказваш за "моите конкретни инженерни идеи за надграждането на тази авангардна за света държавна конструкция, пряко до българския вариант за реализиране на АРД", или само си плямпаш? Дай да го прочетем де, душо невинная?! 🙂

Анонимен каза...

Видях, че сте се наежили срещу Ангел Грънчаров. Оставете го човека, той не е лош човек, но е малко невъздържан
Daniela
Мога да говоря с него да премахне обидите срещу Вас
Daniela
Не нападайте бедни и възрастни болни хора, няма да се почувствате добре от това
Daniela
С други хора трябва да водим битки, например с тези, които искат да шитнат Пловдивския панаир на Гергов
Daniela
Daniela Gortcheva
Честита Нова година и много здраве и радост ви желая
You sent
По принцип е така. Но никой не го биеше по главата да започва война с мен. Но, да кажем, че ако той спре обидите и доносите срещу мен, и аз ще спра. Ако не, няма спиране.
Daniela
Ще му пиша. Мисля че ще ме послуша
Daniela
Daniela Gortcheva
Още веднъж хубава Нова година и дано да е мирна и да приключи тази война
Daniela
Съгласи се да махне всичко по твой адрес
Daniela
Daniela Gortcheva
Абе не е лош човек, ама е малко невъздържан
You sent
ОК. сключваме примирие засега
You sent
ако го наруши, кофти

Georges Pasche

Анонимен каза...

Правдолюбив дръндослов - на ти, чети за какво сме се разбрали с нея.

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Georges Pasche Не е културно да публикуваш цял разговор с друг човек без да си поискал съгласието му за това. 🙂 Прочете ли по-горе какво се разбрах с Горчева?

Анонимен каза...

Абе, писах ти сутринта, че Жеков ти е приготвил цял игрален филм посветен на теб. Ще го видиш 🙂 И да не го видиш, много други ще го видят и ще те познаят чрез него 🙂

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Georges Pasche Слабо ме вълнува що бил направИл някой си там Жеков...

Ангел Грънчаров каза...

По повод на:

Georges Pasche Плямпало, имаш ли текст, в който да разказваш за "моите конкретни инженерни идеи за надграждането на тази авангардна за света държавна конструкция, пряко до българския вариант за реализиране на АРД", или само си плямпаш? Дай да го прочетем де, душо невинная?! 🙂

Добавям:

Georges Pasche Как хубаво се умълча нашият "швейцарский реформатор"! 🙂