Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 януари 2023 г.

Що е журналистика и как Кеворк Кеворкян обучи на нея Мартин Карбовски, а пък он - младежа Мартин Петрушев?

 

Пълната форма на въпроса, по който разсъждавам в това клипче, непобираща се в кратката форма на заглавието, е: 

Що е свободна журналистика и как таваришч Кеворк Кеворкян обучи на нея таваришч Мартин Карбовски, а пък он - младия таваришч Мартин Петрушев? 

Кой е тоз младеж Мартин Петрушев и на какво го научи звездата на тъй верноподаническата (към тоз, който плаща!) "журналистика" Мартин Карбовски, научен на тия пинизи от "великана" ("титана"? "гения", "върха"?) на "журналистиката" Кеворк Кеворкян, и какви са тези тъй доходни, предполагаме, пинизи, ще можете да научите ако имате търпението да изслушате цялото клипче. 

Прочее, някой знае ли: тоз Мартинчо ПЕТРУШЕВ да не е свидно внуче на титана на българската "политика", с извинение, Жорж Ганчев (с истинска фамилия ПЕТРУШЕВ!), Бог да го прости, тоже агент на ДС, а? Ако некой знае и ми каже, ще му бъда много благодарен. Само питам, за нищо не намеквам. Пък и нима е лошо да имаш за дедо толкова велик, с извинение, българин - пак с извинение? 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията по ето този линк: https://aig-humanus.blogspot.com/p/donations.html (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig )

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Да, знам кой е Мартин Петрушев - много качествено младо момче, завършило немска филология, специализирало в Германия, вече превело няколко книги от немски на български. Друго интересува ли ви, Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза...

Как да не знаете кой е като момчето така старателно пее в хора на папагалите на путинската пропаганда е нас?! :-)

Бачо Кольо каза...

Този Мартин прави твърде приятно впечатление - с оформянето на блога си, с държание, със смислени въпроси, с качеството на гостите си.
Радвам се, че разбрах за съществуването му. Ще следя развитието му...

Ангел Грънчаров каза...

Да, таваришч Бачу Колю, най-вече качеството на гостите му е направо потресаващо - все комуноидо-путинофили, от комуноидо-путинофил нагоре! :-) Момчето е все от ваште, нема що, радуй му ся!

Бачо Кольо каза...

Благодаря , че ми подсказа за съществвуването на блога на Петрушев. Изгледах почти всичкик клипове. Наистина си струва!
Човек от друго поколение . От блога му струи модерност и съвременност.
От твоя - натрапчива и кисела миризма на мухъл...

Ангел Грънчаров каза...

Нема защо, Колю. А иначе благодаря за комплимента ама немаше нужда. Щом за теб бълвочите на пропагандистките папагали струят от блага модерност, за мен е чест да излъчвам най-кисел мухъл. :-)