Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 януари 2023 г.

Защо вампирясалото НДСВ - царското движение! - е така силно влюбено в Русия и в Путин?


Evgenii Dainov: Според царистите, разбирам, трябвало да се страхуваме и уважаваме Русия. Такова нещо може да каже само човек, напълно лишен от атрибута "достойнство". Уважението е уважение и е присъщо на човеците; то не е достъпно за животните, които действат на принципа "нападам или бягам" (агресия или страх). 

Руските диваци никога не искат уважение и още по-малко приятелство, тъй като те не могат да си представят нищо друго, освен животинската ситуация "страх-агресия". Странно е, че и в европейска България очевидно има такива брутално базисни същества, недостигнали равнището на човеците. 

С цел да ни плашат с Русия ли възкръсна НДСВ? Мерси, вече си имаме други копейки. 

Ангел Грънчаров: Добре казано! Всъщност такова едно унизително поведение спрямо Русия на т.н. НДСВ показва само, че те за сетен път се самоопределят като слуги на доказан агент на КГБ - какъвто е Симеон, вербуван от КГБ, посещавал на два пъти Москва по време на комунизма за да бъде инструктиран, изпълнил толкова много мръсни поръчки на руснаците, включително и решението за възобновяване на строителството на АЕЦ "Белене", да не говорим за това каква мръсна роля изигра въпросното короновано недоразумение за съсипването на младата българска демокрация, за завладяването на държавата ни от руско-българската кагебистко-ченгесарска мафия и олигархия, за опутинизирването на страната ни (ние сме прочути с корупцията, с беззаконието и с престъпността си не по-малко отколкото същото може да се каже за Симеоновата и на другите ченгета Матушка, именно Русия). 

 

ДОБАВКА: Защо вампирясалото НДСВ - царското движение! - е така силно влюбено в Русия и в Путин ли? По една най-простичка причина: Симеон е агент на КГБ. Това е. КГБ го е ворбувало в некое казино, в което младият Симеон се е бил разорил, платило му е борчовете и го е оставило на разположение за да върши мръсната си работа в полза на Русия. Това се нарича ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, да, синът на Цар Борис Трети измени на България като стана слуга на Русия! Между другото, като се закле в републиканската конституция той де факто абдикира и сега съвсем незаконно си кичи с титлата "цар", за която се оказа напълно недостоен...


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

8 коментара:

Анонимен каза...

Защото Цар Симеон II е мъдрец като баща си, който е казал - Винаги с Германия (Европа), но никога срещу Русия!

Ангел Грънчаров каза...

Не е казал това Цар Борис Трети. Тия думи са лъжлива русофилска пропаганда. Истината е, че Царят е водил умна и опасна дипломатическа игра за да предотврати окупация на България от Русия, т.е. да спаси народа от руско-комунистическото зло. За което плаща с живота си. След връщането си от Германия в края на август посещава руското посолство за да каже на посланика (на Сталин) че е отказал да даде исканите от Хитлер войски за Източния фронт. Но е бил почерпен с отровен чай, отровата предизвиква и смъртта му след два дни. Така обяснява смъртта на съпруга си Царица Йоана в своите спомени.

Бачо Кольо каза...

така, както си го пуснар, излиза, че цитатът не е на Евгени Дайнов, а е на Ангел Ангелов. Не знам кой е Ангел Атгелов, но знав, че хитряга от ранга на Евгени Дайнов няма да използва свосъчетание от типа "руските диваци". Словосъчетание, с което вони на нацизъм от 200 км. Той е наясно, че днес срещу Рсия и русаците може де се говори всичко, но след година, две или пет ще дойде време да се носи отговорност за думите.
.. освен ако Е. Дайнов не е тотално изтрещял , та да нарече дивак своя син, който е наполовина руснак

Ангел Грънчаров каза...

Цитатът е на Евгений Дайнов. Не знам за какъв Ангел Ангелов говориш. Е.

Бачо Кольо каза...

толкова по-зле, че е Дайнов. не знам какъв е този баща, чийто син е дивак

Ангел Грънчаров каза...

Не си чел Клод Леви-Строс, затова си така озадачен. Той има цяла книга за мисленето на диваците...

Бачо Кольо каза...

Така е, не съм го чел. Което не пречи на козяшките петоколонници вече открито да изявяват нациските си възгледи...

Ангел Грънчаров каза...

Нема никакви "козяшки петоколонници", проецираш, т.е. искаш да оцапаш опонента така, както вие, реските петоколнници, сте оцапани, ама не става така. Америка и Европа не се нуждаят от платени петоколонници както от такива се нуждае Русия. Щото тя с нищо не може да приобщи към себе си нормалните хора (както Америка и Европа ги приобщават със свободата си, с културата си, с постиженията си!), а само ги отблъсква с лудешката си агресия и с тъй демодирания си империализъм.