Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 януари 2023 г.

Какъв нов шанс давам на адаптивния борец срещу фашизма, марксизма и виден католическо-академичен богомил Георги Пашев?


Утре, 26 януари, от 10.30 ч. в предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ по ПОтв възнамерявам да обсъждам казуса около поведението на адаптивния борец срещу фашизма и марксизма и виден католическо-академичен богомил Георги Пашев, който, както знаете, води безогледна война по моето оплюване, преминавайки вече всички граници на приличието. 

Пиша това за да съобщя, че въпросното лице има възможност да дойде утре в студиото в очите ми да каже това, което си позволява да дърдори по мой адрес в Мрежата. Сиреч, за последен път му давам шанс да решим конфликта по цивилизован, културен, достоен, демократичен и човешки начин. От него зависи дали ще се възползва от този шанс. Съветвам го да не отговори първосигнално или както го съветва неговият наставник, адаптивният швейцарски хамалин, който всеки ден му подлага такива хубави динени кори, а да помисли по-сериозно. 

Понеже съм убеден демократ, правдолюбец и човечен човек (сиреч, философ, щото това е дефиницията за философ!), то му правя тази добрина и му предлагам честен и открит публичен дебат. Нека да се опита да осъзнае, че пътя на наглите и злобни интернетни мижитурки не е за него, щото рисковете са прекалени. 

До утре в предаването! Приятна вечер на всички! 

Приятни размисли на тъй войнолюбивия миролюбец Георги Пашев! :-)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Стига шансове! СЪД И БОЙ ДО ДУПКА!

Анонимен каза...

Дръндософа няма да получи дебат ако ще да плаши не със съд, а с ядрени оръжия.

Анонимен каза...

Грънчаров, ако ще се занимаваш утре с Пашев, да знаеш че това ти е последното предаване в ПоТВ. Набрали са ти доста хора, включително рекламодатели. Една крива стъпка и си аут.

Jores каза...

Анонимен: – Грънчаров, ако ще се занимаваш утре с Пашев, да знаеш че това ти е последното предаване в ПоТВ. Набрали са ти доста хора, включително рекламодатели. Една крива стъпка и си аут. 25.01.23 г., 18:22 ч.


Черната комедия "The Cable Guy" от 1996 година е аналогия на случващото се в Пловдивската обществена телевизия. Известният комик Джим Кери в страховитата роля на техник от кабеларка за кого ни напомня! Ами наивника Пашевъ, който не разбира срещу какъв могъщ феномен на демокрацията у нас се изправя? Лъжат се всички онези, които подценяват "философа-психолог" Ангел Грънчаров, уви!

Георги К. Бояджиев
26 януари 2023 г.

Ангел Грънчаров каза...

Ами поплачи си малко, таваришч поклоннико на таваришчите Путин, Сидеровский и Капейкин, може пък малце от малце никогаш да ти олекне на сърцето, знае ли се, я? :-)