Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 януари 2023 г.

Лошо ли е да си неконформист и индивидуалист: как станах личност в условията на зрял комунизъм?

 

По време на моя традиционна разходка (разходка по един от моите традиционни маршрути) из град Пловдив се сетих, че нищо не пречи да огласявам мислите си, извадих устройството за запис и хоп - започнах да записвам. И така се получи това съвсем непринудено клипче, нито съм мислил предварително тема, нито съм се старал да се правя на учен, на интересен, на забавен - или на не знам си какъв още. 

Често най-добрите неща се получават тогава, когато сме ги направили импулсивно, спонтанно, непринудено, сиреч - истински свободно. Добре е да привикнем да се ползваме от свободата си, а не да си мислим, че тя е нещо свърхвелико, грандиозно, но за сметка на това - практически неприложимо. 

Със свободата следва да живеем - ето главната теза на моя живот и на моята философия. Която съм изстрадал до степен, че никога повече да не мога да се откажа от нея. И докато съм жив ще живея със свободата си - т.е. като истински, като действително свободен човек. 

И ще го показвам това без никакви скрупули - с оглед да "заразя" колкото се може повече хора с безценното благо за нас, човеците, което определяме с тъй изтърканата от употреба дума СВОБОДА

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

6 коментара:

Анонимен каза...

Каква личност, та ти си мижитурка и нагаждач. Целувал си краката на комунистите, след промените се писА демократ.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, мижитурка и нагаждач си ти, немислеща душо. :-) Явно хиптен не знаеш що е това личност щото ако знаеше и ако ти самият имаше поне малко личност, щеше да богоговееш пред мен и такива като мен! :-) Зацепи ли сега защо си мижитурка? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, баба ти може да е целувАла краката на комунистите, но не и аз, таваришч. И ти го знаеш прекрасно това, тъпа лъжлива и клеветническа душо...

Анонимен каза...

Станал личност, ама никой друг не разбрал за това. :-)

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, да пази Господ мижитурка като теб да ме нарече "личност", че тагда ще умра от срам! :-) Зацепи ли, душо несмысленная защо тъй думам?

Анонимен каза...

Грънчаров да бъде арестуван още днес, защото ако остане на свобода, със сигурност ще извърши и друго престъпление!