Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 февруари 2023 г.

Защо философите се забавляват като гледат простотиите на мерзавците - и защо е голямо ласкателство да бъдеш обвинен публично, че си "обратен"?


Вчера един колега-учител дойде при мен и с крайно угрижено изражение на лицето ме попита: 

- Какво ще правиш сега? Оплювачите ти преминаха вече всички граници. Видя ли какво са публикували в онази група в твоя подкрепа? 

- Не, какво толкова са публикували? Публикуват разни глупости. Нека да си изливат мъката нещастниците. 

- Не, колега, това, което сега са публикували, е вече сериозно. Публикували са изрезка от чат с някакъв мъж, на когото ти предлагаш секс срещу заплащане! Голям резил! Какво ще правиш сега? 

- Тъй ли? :-) Сериозно? Значи от заплахи са минали към по-сериозни действия. От доста време се опитваха да ме изнудват с някакви "страшни компромати" за мен, които уж били имали, сега вече са преминали от заплахи и шантажи към поливане с мръсотия. Браво на тях! Какво да правя ли? Нищо няма да правя. Даже съм поласкан. Да се опитват да те оцапат като те обвивят, че си "обратен", е голям комплимент! 

- Колега, недей така! Сериозно е! Как да е комплимент това, че са те обвинили, че си "обратен", не те разбирам? 

- Ще ти кажа. Мисля, че беше когато ченгетата и техните медийни мерзавци обвиниха първия демократичен министър-председател Филип Димитров, та тогава той каза нещо, което съм запомнил досега: "Хомосексуализмът е престъплението на ония, които не могат да бъдат обвинени в друго престъпление!". Сиреч, като няма с какво друго да те компрометират или оцапат, почват да крещят: "Да де, той няма никакви престъпления, да, той е честен, той не краде, той не е мерзавец и нещастник като нас, но той за сметка на това е... гей, той е обратен!". Кажи сам, не е комплимент това, а? :-) 


- Ох, колега, завиждам ти на спокойствието! Аз на твое място много бих се притеснил. Не знам, не ми звучи убедително това, което казваш. Те са големи мръсници тия твои оплювачи. И още по-големи гадости могат да измислят. 

- Майната им, нека да измислят! Не ми пука! Аз съм философ и приемам всички тия глупости по мой адрес философски. Не знам дали знаеш, че дори и самия Сократ е бил обвинен, че е обратен. Говорили злите езици тогава, че бил любовник на красавеца Алкивиад. :-) Който освен че е много красив, бил и много богат. Та и от тази страна съм поласкан, че и мен оплювачите се мъчат да ме оцапат по досущ същия начин, по който навремето са цапали моя учител Сократ. И то преди 25 века е било! Няма нищо ново под слънцето. 

- Колега, колега, завиждам ти на спокойствието! Значи Сократ също така бил оплют по същия начин? Не знаех това. Да, ама сега хората, и времената са други и на хомосексуализма се гледа иначе. Пък и да не забравяме, че живеем в България, където простотията е на почит. Сега е много по-страшно да те обвинят публично, че си падаш по мъже. На твое място бих предприел нещо за да си защитя честта. Примерно щях да дам мерзавеца под съд.

- Не, няма смисъл, той се е подсигурил като е дал компроматите на анонимник (щото аз знам кое е действителното лице, което разполага с тези компромати, но той, понеже го е страх да не го съдя, ги е дал на въпросния анонимник!) Какво друго може да се предприеме? Нищо. Да се впуснеш в полемика с мерзавците, да се опиташ да спориш с тях е същото като да започнеш да се бориш със свиня в нейната локва: ще бъдеш оцапан още повече, до ушите даже, целият ще се покриеш с мръсотии. Сократ навремето даже го дали под съд за това, че бил "развращавал младите", това е едното от обвиненията му, заради които бил осъден на смърт! Представяш ли си? И това станало в древна Атина, където на любовта между мъже гледали като на нещо съвсем нормално!!! 


 - Да де, но в древна Атина е било друго. Тия мерзавци в онази група в твоя подкрепа постоянно дърдорят, че ти си щял да задяваш момчетата в нашето училище, което вече е опасно. Те искат да ти навредят и да предизвикат уволнението ти. Много хора четат какво пише в Мрежата за теб и почнаха да шушукат уплашено. Лъжите, повторени многократно, стават истина. На твоя място бих се уплашил. 

- Няма нищо страшно. Това са глупости! Важното е на човек съвестта да му е чиста, аз съм на този принцип. А за хомосексуалността аз много съм писал, тя е интересен човешки феномен и ми се е налагало много да я изследвам. Те не знаят тия нещастници, че имам цяла книга по този въпрос, ако я намерят, ще изпаднат в делириум от щастие, щото там има много по-опасни "компромати" за мен! :-) Аз там разказвам за това какво е моето, сиреч, философското отношение към т.н. "любов между мъже" или платоничната любов. Прочее, и най-великия ученик на Сократ, именно Платон, също го смятали за "обратен". Тъй че аз не се плаша изобщо от тия ласкателства по мой адрес, което простаците, без да се усетят (щото са невежи!), ми отправят. :-) 

- Боже Господи, колега Грънчаров, завиждам ти на спокойствието?! Както искаш де, аз бях длъжен да те предупредя. Ти наистина ли не знаеше, че са пуснали този гейски компромат против теб? 

- От теб научавам. Ама не ми пука. Нека да си изразяват мъката колкото искат. Вчера даже говорих с колегата и приятеля Райчо Радев, който е администратор на въпросната група в моя подкрепа. Обсъждахме с него какво да правим при положение, че тази група се напълни с безобразни плювни по мой адрес, фабрикувани от двама-трима мерзавци, групирани от вдъхновителя си, който ми обяви война и ги активира и командва подмолно. Най-лесното е Райчо да махне всичко и да почисти терена от мръсотиите по мой адрес. Но той също е философ и засега изчакваме, щото, от друга страна погледнато, все пак е интересно да наблюдаваме с очите си изблиците на човешката мерзост в неподправен, чист, гол, така да се каже, вид. Та нека да плюят. Пък като покажат всичко, на което са способни, като се насладим на глупостите и простотиите им донасита, ще видим тогава какво да правим. Те могат още много превъзходни простотии да изобретят. Аз лично съм любопитен да разбера какво още могат. Това е моето разбиране. 


Така горе-долу си поговорихме с тъй силно притеснения колега-учител, тук предавам основното от разговора ни. 

И понеже забелязвам, че и други хора, мои приятели, са силно обезпокоени, реших да публикувам в блога си това кратко резюме на нашия разговор, та тия всичките хора да се поуспокоят. Знаем, че истината лекува, тя е нещо като балзам за раните в душите. 

А пък глупостите, дори и да се плод на нечовешка злоба, все пак, да признаем, са доста забавни, нали така? Аз примерно много се веселя и забавлявам като срещна някаква по-пищна простотия или глупост. Удоволствието е голямо. 

Вярно, философията е непрекъсната битка с вездесъщата простотия, но нека в тази битка ний, философите, покажем великодушието си. Това е моето разбиране. 

Макар че темата е голяма и интересна, можем скоро да я обсъдим и в нашия философски дискусионен клуб, а, какво ще кажете?

ДОБАВКА (Ще разберете как един прекалено глупав мерзавец с обратни сексуални наклонности ме шантажираше да престана да пиша и да говоря каквото мисля защото иначе, моля ви се, щял да пусне "страшни сексуални компромати" по мой адрес, които, видите ли, "щели били да ме доубият окончателно и безвъзвратно"!):






ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Седларов каза...

Г-н Грънчаров, аз разбрах че богомила и антифашист плаща дребни сумички на тия тролове, за да ви плюят. Той дава някои идеи, снимки, а те правят набързо нискокачествени колажи. До там е стигнал, завалията, ама има пара, какво да я прави.
Иначе тези хора едва ли ви мразят толкова, просто им се плаща и вършат работа. Като руски тролове в интернет, които едва ли толкова обичат русията, но пишат за пари.

Седларов каза...

Плаща им мижави сумички в крипто валути.

Анонимен каза...

! ВАЖНО ! МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ !

Вчера, в тази група, допуснах грешката да премина някои червени линии, като публикувах един съмнителен "чат" на г-н Ангел Грънчаров с негов "приятел" на около 30-годишна възраст.

Оказа се, че съм се подвел, и това което съм опитал да внуша, няма нищо общо с реалността. За момент съзнанието ми изключи, че публикувайки такива неща с уж хумористична цел, обиждам един човек с невярна за него информация, а мога и да навредя на работата му като учител, в чиято роля той отново влезе скоро.

Сексуалността е личен въпрос, но г-н Грънчаров е женен от дълги години и не е известно да е проявявал някакви сексуални влечения към други обекти, освен към собствената си съпруга, още по-малко пък към по-млади от него мъже.
Като учител той е изпълнявал служебните си задължения чисто професионално, макар някои негови разбирания за начина на преподаване и образователната система да се разминават с общоприетите. Но тъй като фантазиите на някои хора стигнаха много далеч, подстрекани от моята публикация - сигурен съм че г-н Грънчаров никога не би си позволил да има каквито и да е различни отношения със свои ученици, освен нормалните между учител и ученик.

Поднасям своите извинения и моля за прошка. Надявам се г-н Грънчаров да продължи преподавателската си дейност до своето пенсиониране, а невярната информация, която вчера публикувах, да не навреди на неговата работа като учител и отношенията му с колеги, ученици и родители.

Павел Чертовенски

Анонимен каза...

Е, това, че особено страстно мрази жените, все пак е доста смущаващо, що се отнася до основите на житейската философия. За фашоидната му ненавист към идейните творци донякъде е простимо, имайки предвид съветската му школовка. Можехме да се надяваме, все пак да се промени. Но за мръсните му изказвания по отношение на женската душевна същност, това е твърдо непростимо. Такава точно простотия е крайно опасна за съвременна България!

Прекрасен Луд

Ангел Грънчаров каза...

Изненадан съм от този текст! Благодаря за човешкия жест! Да се надяваме, че тази публикация ще спомогне донякъде за спиране на зловредния слух, който плъзна в Раковски благодарение на предишната публикация на господина. Защото слуховете нима не знаете как действат? Заради предишната му публикация в училището до ден-два всички щяха да са твърдо убедени, че съм не гей, а... педофил. 🙂 Който, видите ли, предложил да прави секс на... ученик!!! Слуховете така действат, всичко преувеличават до неузнаваемост. И тогава ще дотърчат разгневени родители, искащи уволнението ми. Уж безобидната "шеговита" мръсотийчица, която той направи, щеше да ми струва уволнението. Просто щеше да ми се наложи в сам да напусна училището. За да избягна поне срама. Благодаря сърдечно още веднъж на г-н Чертовенски за проявената човечност, за разбирането! Убеден съм, че той няма да съжали за доброто, което направи. А за злините, които си причиняваме, също така съм убеден, че все някога ще съжаляваме. Затова съм длъжен да призова двамата щатни злобни оплювачи на Пашев да осъзнаят тази простичка истината и да престанат със злобните и гнусни плювни, които сипят в изобилие. Пашев ми обеща безпощадна война и ето, води я с двамата си обожатели вече толкова време. Не си ли изчерпаха злобата и жлъчта вече? Боже, що за души имат тия нещастници?! Мили Боже, помогни им да мирясат, мили Боже, дай им малко разум!