Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 февруари 2023 г.

Нима дотам я докарахме: политически заслепени учител(к)и да са функционално неграмотни - и дори да не се притесняват от това?


Radka Kancheva се чувства обидена в Евлоги И Христо Георгиеви, София, Област София: 

Г-н Василев, много ме обидихте! Аз съм 4-то поколение учител! Имам дълъг учителски стаж, може и над 30 години да са вече! Но никога не съм ходила с чорапогащник, и то с дупки! Нито майка ми! А тя е педагог с име, не само в София, но и в цяла България! Асене, и ти си роден в България, в Хасково! 

И ти си учил в българско училище, с български учители! Убедена съм, че и те не са ходили с "чорапогащници с дупки"! Как не те беше срам да кажеш такава глупост??? Не съм видяла колега да ходи в "чорапогащници с дупки"! Всички ние имаме достойнство! Всички ние сме горди, че преподаваме на нашите ученици! Всички ние сме облечени според собствения си стил, но винаги сме спретнати, чисти и прилични! Дори и в най-тежките времена! 

Не гледай сламката в чуждото око, а гледай гредата в своето! 


Ангел Грънчаров: Как може да дърдорите глупости, а уж имате претенцията, че сте учителка?! Нима не схванахте, че казаното от г-н Василев не бива да се възприема буквално, а че смисълът е съвсем друг: че ние, учителите, години наред бяхме унижавани с обидно ниски заплати, т.е. заплатите ни бяха мизерни?! Нима и това отричате, другарко учителко с мутро-комунисто-гербовашки наклонности?! 

Знаете ли, потресаващо е, че тук без капка неудобство, поради своето ПОЛИТИЧЕСКО ЗАСЛЕПЕНИЕ, си позволявате да демонстрирате обидна за учителското съсловие ФУНКЦИОНАЛНА НЕГРАМОТНОСТ, щом не криете, че не успявате да сфанете точния смисъл на едно толкова простичко изказване, ами дори и си позволявате да се хвалите с този тъй грозен факт?! 🙁 

Сещате ли се докъде води това: ами щом около половината от учениците, завършващи средно образование, са функционално неграмотни, тази плачевна статистика дали не се дължи на това, че вероятно и около половината от учителите у нас са също функционално неграмотни? 

Срам! Виждате ли докъде води това, че се изказвате без да мислите, водена от политическата си слепота?! 


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: