Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 26 февруари 2023 г.

Защо се налага сам да напусна работата си като учител по философия и гражданско образование в гимназията на гр. Раковски?


След като вече имаше друг подобен случай (злотворна публикация срещу мен, и то по твърде деликатна тема - обвинение в "сексуална извратеност", знаете, веднъж пуснати, до какви изродщини водят слуховете относно нечия "неправилна сексуалност" в нашите родни условия!), в тази връзка виж публикацията със заглавие Защо философите се забавляват като гледат простотиите на мерзавците - и защо е голямо ласкателство да бъдеш обвинен публично, че си "обратен"? днес ми беше нанесен окончателният удар, който ме принуждава да взема единствено възможното решение; ето какво пак написаха по мой адрес, можете да видите как малката дружинка сплотени мерзавци-оплювачи ликуват, а по-долу можете да разберете и какво решение съм принуден да взема в така и така създалата се крайно неприятна ситуация:

Ники Димов:
Ето какво искаше лудото Гръчаро преди време от мен. За него това е било експеримент. Казвал съм му сто пъти, че не искам да си прави експерименти. Няма да се учудя да предлага на учениците от гимназията в Раковски, където преподава уж философия 😔
Павел Чертовенски: Защо правиш такива неща, г-н Димов, след като ме помоли да изтрия същия чат? Какво целиш с това? Глупости са, че Грънчаров ще предлага такива неща на ученици. Ти на колко години беше, като ти е писано това? Остави човека да поработи, той е по заместване, не прави лошо, защото ще ти се върне. 🙁 

Ники Димов: Павел Чертовенски Не правя лошо. Трябва да знаят хората какви ги предлага този Грачаро... 

Павел Чертовенски: Ники Димов Защо си се озлобил толкова към него, а бяхте приятели? Пак те питам - на колко години беше, когато е писан този чат и защо внушаваш че едва ли не Грънчаров ще има сексуални мераци към свои ученици. Не знаеш ли че това е подсъдно? Мислиш ли, че ще станеш учител, ако попречиш на друг да учителства? Завист ли е това, какво? 

Прекрасен Луд: Сексуално небалансираните винаги имат такава теза, когато бъдат заковани с факти, че предприемат свалки с някого от същия пол. Има едни младежи, които залавят педофили по парковете. Ако ги попитате какво чуват като оправдания, винаги е същото - пенделите правели били експерименти, че да видели нещо си, дали щяло да се получи. А нашто тъповатото Сократле тоя номер дали го практикува отпреди Ленинград, или там го е научил, това е повече любопитното?! Защото не случайно се навира предимно сред младежи, оправдавйки се, че щото е учител, та затова. Работата му била такава, и сексолог още да се бара, ааайде бе!? 

Георги Ангелов: Прекрасен Луд то и тия лакърдии колко бил демократ и против войната, ако утре дойдат братушките пръв ще търчи при Митрофанката с червена лента на ръкава и ще и обяснява че си е правил с нас експеримент.  

Георги Ангелов: Браво на Ники Димов! Евалата за това, че се престраши да говориш и споделиш публично за офертата от тоя дърт пергиш! Добре е че го направи ти, лично, а не чрез друг. Вярвам ти напълно, и имаш моята подкрепа по всякакъв възможен начин. Експеримент или не, ЧАТА е ФАКТ! Дали е обратен, бисексуален, педофил или не, ЧАТА е ФАКТ? Ама бил семеен, дете имал, ами да е мислил и да не ги опозорява по тоя начин! Още веднъж те поздравявам за това, че се престраши да говориш, защото няма по-голям срам за един истински мъж от това друг да му отправи подобна оферта, била тя експеримент или не! Ами ако беше приел примерно, до къде щеше да стигне този перверзен експеримент!? 

Ангел Грънчаров: Аз вече вчера казах, че пускането на този компромат цели да раздуха разни слухове относно моята сексуалност, които да направят невъзможно да продължа да учителствам в гимназията на гр. Раковски. За жалост в тази кампания бе използван и г-н Димов, с който, няма да отрека, имаме много остри спорове по ред политически въпроси. Смятам, че тази е мотивацията той да прави тия неща с оглед да ми отмъсти: той открито подкрепя мутро-комунисто-гербовашката организирана престъпна група, наричаща се "партия ГЕРБ", а аз съм демократ и се боря не от вчера с мутро-комунисто-гербовашкия престъпен режим, от властващите в образованието калинки на когото получих толкова жестоки удари в последните 9 години. Както и да е, каквато и да е мотивацията му, той и тия, които му се радват толкова за злото, което ми прави и то тъкмо в този ден, в който всички си прощаваме за злото и грешките, които сме направили (!!!), постигнаха целта си: декларирам, че аз още утре ще подам оставката си от длъжността учител по философия и гражданско образование в гимназията на гр. Раковски. Не желая да понасям този срам и тия унижения, които, убеден съм, ми предстои да понеса ако не го сторя още утре (все пак цял живот се занимавам с философия и добре познавам човешките души!). Да остана на работа като учител не ми е по силите, тия, които ме познават, знаят, че не съм добре със сърцето, а в последните няколко месеца имам влошаване на състоянието. Не желая да завърши живота ми по толкова глупав начин, да получа някой инфаркт от напрежението, предизвикано от приказките на хората по адрес на моята сексуалност. Това е. Неколцината оплювачи нека ликуват, постигнаха голяма победа и ми навредиха дори повече, отколкото предполагат. Защото за мен учителстването е нещо много повече от работа, то е вдъхновяваща духовна мисия, на която посветих целия си живот.

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

19 коментара:

Анонимен каза...

Имаш два възможни начина за реакция:

1. Ако пуснатото от Димов е гнусен компромат, заявяваш го в прав текст, обясняваш какво се е случило и утре с гордо вдигната глава влизаш в час.

2. Ако е истина, посипваш си главата с пепел и се покриваш далеч от реалнэто и виртуалното пространспво за 6 месеца.

Николай Тодоров

Ангел Грънчаров каза...

Николай Тодоров Благодаря ти за тъй умния съвет! Но аз виждам ситуацията различно ще се оттегля по чисто морални причини. Лепнато ми е ужасно клеймо (педофилски наклонности!), което аз не мога да изтрия по никакъв начин. Никакви обяснения и оправдания не помагат. Не желая да се унизявам да правя каквито и да е изявления освен ето това, което ще е последното. Защото знам, че слуховете, веднъж появили се, ще доведат до големи безпокойства в хората, най-вече у родителите на учениците ми, знаеш добре, че Раковски е католически град. От друга страна аз съм с болно сърце и не мога да издържа на напрежението. Затова по-разумно е да се жертвам, хората да се успокоят, а аз да поживея още малко, колкото Бог ми е отредил.

Анонимен каза...

За разлика от теб ти си мутро-костовист от крадливеца ДСБ Иван Костов. С този компромат трябва да видят колко си долен и отмъстителен. Трябва колкото е възможно по-рано да се махнеш. Дърт пиргошин такъв...

Ники Димов

Анонимен каза...

Димов, ти тъп ли си? Вадиш гнусни компромати, ти си "долен и отмъстителен"

Анонимен каза...

"С този компромат трябва да видят колко си долен и отмъстителен."

Добре си описал себе си, Николай Димов. Идиот.

Анонимен каза...

Димов може да има кусури, но шапка му сваляме, че намери смелост и мъжество да си признае истината, която е крил сигурно с месеци или година поне и му е тежала на душата.

А и освен това, досега е проявявал благородство и е мълчал, за да не навреди на дръндософа.

За мен, това момче получи ценни уроци и израстна, след като успя да осмисли случилото си много правилно и по-правилно от доста по-зрели уж хора, да осъзнае, че е бил подложен на непочтена и анти човешка провокация, която в "най-добрия" случай е целяла да провери "дали струва 20лв.", което е кошмарно само по себе си.

Както казва един наш приятел: "Истината винаги изплува наяве, макар и често като удавник". Ние сме длъжни да приветстваме всяка проява на изплуване на истината, дори и като удавник.

Прекрасен Луд

Анонимен каза...

Тоа все риве че няма пари, а сигурно ги харчи за това.

Gruncho Leaks

Анонимен каза...

"SOS, Аптали!"

"Моралът" на Николай Димов - ядеш, пиеш и пееш многократно с един човек, а после пишеш и говориш колко лош човек бил, или направо че не бил човек.

Пускаш компромат, който си пазил дълго, точно сега, защото завиждаш, че Грънчаров е на работа в училище, а ти не си. Правиш фалшиви и подсъдни внушения, а твърдиш че той бил "долен и отмъстителен". Освен последните две, не много си умен, Димов...

Павел Чертовенски

Анонимен каза...

Черноземски стига се излага. Я кажи колко ти платиха да обърнеш резбата@

Gruncho Leaks

Анонимен каза...

Поздрав за Николай Димов с песента на Емил Димитров - Ако си дал.

"Ако си ял от залъка на свой прятел и го забравиш"

"Дали е трябвало, дали е трябвало...дали е трябвало изобщо...дали е трябвало изобщо да се раждаш..."

Павел Чертовенски

George Pashev каза...

Некой май се прави на ударен в мозъка, че не разбира за какво става въпрос. Няма нищо осъдително в това да си "обратен". Нема как и да си педофил, защото въпросният Димов отдавна е бил пълнолетен. Проблемът е съвсем друг: че си го взел за опитно мишле да му пробутваш гнусни провокации като тази да го питаш дали случайно би си продал морала, достойнството, разбиранията, душата, вярванията ... за 20лв.... Това е всъщност гнусното и подлото, а не, че видиш ли някой ти бил лепнал етикетче, че си обратен. Ама нарочно се правиш на ударен, избягвайки тази основна тема, нали?!? Хората не са ти опитни зайчета, да си играеш с емоциите и чувствата им. Поне да му се беше извинил, както изисква елементарния морал.

Анонимен каза...

Абе вие нормални ли сте?

Грънчаров е преподавал и на мен и на мои приятели. Може да беше странна птица и с различни виждания за начина на преподаване, но никога не е ставало въпрос за такива неща.

И на мен не ми беше любим, но сега да лъжа ли? Обсъждали сме го по различни поводи, но дори на тези, които го мразеха, не им беше хрумвала такава гадост че се свалял с млади мъже.

Какви са тези глупости?!

Анонимен каза...

Не се предавайте, г-н Грънчаров! Вие дълги години водите битка за реформи в образованието, някакви хейтъри ще ви спрат с глупавите си компромати? Излагат се само.

Jores каза...

Анонимен: "Моралът" на Николай Димов - ядеш, пиеш и пееш многократно с един човек, а после пишеш и говориш колко лош човек бил, или направо че не бил човек. Пускаш компромат, който си пазил дълго, точно сега, защото завиждаш, че Грънчаров е на работа в училище, а ти не си. Правиш фалшиви подсъдни внушения, а твърдиш, че той бил "долен и отмъстителен". Освен последните две, не много си умен, Димов... Павел Чертовенски 26.02.23 г., 13:42 ч.

До Павел Чертовенски: Смятах да не влизам в тази гнусотия, но истината за Грънчаров трябва да се каже докрай. Лично от него, когато ми е бил известно време колега, единствен сред 120-те учители в най-многолюдното ни пловдивско училище и единствен съм имал що-годе човешки разговори с него, няколко пъти съм го предупреждавал да не настъпва дявола по опашката, да не се заиграва с лица от отсрещния тротоар. Смятам, че този психически лабилен човек, склонен на лъжа и манипулации от най-груб вид, не му е мястото в училище, нито досег до деца и юноши.

Георги К. Бояджиев, 26 февруари 2023 г., 18,33 ч.

Анонимен каза...

Направи добро, за да ти направят зло. Ако беше завел дело още през декември срещу Пашев, шайката му оплювачи щяха да се кротнат малко. И сега не е късно. Не се предавай, няма от какво да се срамуваш като нищо нередно не си направил. Изненада ме спокойната ти реакция в петък, но и сега се изненадвам че си промени мнението и искаш да напускаш. Не го прави, изчакай.

Герджиков каза...

Защо ще напускате, като е лъжа? Католиците би трябвало да са против лъжата, а вие вместо да я изобличите и да се борите с нея, се предавате. Помислете преди да напускате.

Анонимен каза...

Грънчаров, ти на толкова лъжи за теб си реагирал с насмешка, а сега при тази (вярно, гнусна) лъжа си готов да напуснеш работа. Недей така. Ами те хората ще си помислят така, че е вярно.

Анонимен каза...

Аз знам каква следваща простотия ще измислят, също толкова гнусна, за да те отстранят и като пазач. Ще изкарат че извършваш непристойни действия и там. Не им се връзвай, ще загубиш. Стой на работа като учител, това ги вбесява.

Анонимен каза...

Ангеле не се предавай. Не позволявай на тези мерзавци да ликуват, че са те победили.
Томи Томев.