Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 март 2023 г.

Какъв апел за елементарна човечност отправих към тайфата от трима мои усърдни оплювачи?


АПЕЛ ЗА ЧОВЕЧНОСТ И ЗА МИЛОСЪРДИЕ - И ЗА ВРАЗУМЯВАНЕ! 

Никога не спящият академичен активен борец против фашизма, капитализма, марксизма, философията и апталщината, имам предвид прочутият богомил-дъновист, менте-почитателят на Швейцария (надлежно скрит, разбира се, зад свой лъжлив профил!) е изработил глупав фалшификат-компромат (лъжлив откъс от чат), в който моя милост, видите ли, съм бил "признал" пред някого, неизвестно кой, че съм бил, моля ви се, член на... БКП! 🙂 🙂 🙂 

Без да се усети (въпреки извънредната си ученост!), че просто няма как да съм казвал някога такива идиотщини по простата причина, че моя милост никога не е бил член на БКП, да не говорим пък да съм имал някакви отношения с ДС (и такъв лъжлив чат е скалъпил, естествено!). 🙂 

След като напоследък обяви публично за продажба... моята лека кола, с която пътувам за работа, а след това обяви, че я "подарява" (поради което от няколко дни имам повече от 50 обаждания по телефона на излъгани от него хора!), след като има добрината във фейсбук-страницата на град Раковски да обяви публично, че новият учител по философия и гражданско образование в тамошната гимназия, именно моя милост, бил луд, извратен и не знам си какво още, сега е решил да лисне върху мен и кофа с политическа помия, лъжейки хората, че съм бил, моля ви се, член на БКП! 🙂 

Правете си сметка що за изродщина е това поведение на въпросния нещастник, който обявил на друго място, че докато не ме унищожи (!!!) нямало да спре войната против мен, щял, моля ви се, да ме принуди да млъкна, да престана да пиша и говоря публично, да правя видеа, да водя предавания по телевизията на Пловдив и пр. 

За мен е интересно да проследя какво още ще измисли това болно от глупава злоба и завист нещастно съзнание на един паднал в дупката на своето тотално сгромолясване индивид. Знаете, че съм изследовател на човешката психопатология, иначе казано, на простотията. Тази е причината да колекционирам идиотщините на този оскотял от злоба и завист нещастник. 

Питам се само едно: след като въпросното човешко недоразумение афишира постоянно, че бил, моля ви се, "набожен" и дори "моралист", как е възможно да не се усеща що прави - и не разбира ли, че цялата тази неистова злоба един ден ще се стовари върху него самия?!?! Нима не разбира какво жалко бъдеще си подготвя това нещастник?! 

Затова апелирам към тия двама-трима нещастници, които денонощно и усърдно участват във водената от него кампания по безогледното ми оплюване: ако има нещо човешко у вас самите, помогнете на въпросния ваш идол на мерзавщината: та нима не забелязвате, че този човек спешно се нуждае от помощ?! 

Та той явно страда прекалено жестоко в живота, щом като стигна до публично падение, което демонстрира всеки ден: нима и това не разбирате?! 

Твърдите, че така сте се били "забавлявали", да де, но нима не схващате, че това "забавление" и "веселие" е за сметка прахосването и на жалките останки от човечност, които може би все още има у вашия "приятел"?! 

Прочее, ако му бяхте приятели, щяхте да опитате да го вразумите. Нима не схващате, че като го насърчавате да продължава да се излага, вие, тласкайки го към личностния (пък и професионалния!) му фалит, фактически се самоизобличавате, че сте негови врагове - че не сте му никакви приятели?! 

Ето за тия неща се замислете - ако изобщо мислещата способност в душите ви е налице, т.е. ако не е блокирала! 

Това се чувствам длъжен, като човек, като философ и като учител да ви кажа. Тази е моята работа, която съвестно цял живот съм работил: да помагам на този или онзи човек (а и на народа като колективен субект!) да осъзнава и да надмогва, доколкото това изобщо е възможно, собствената си склонност да прави глупости, простотии, изродщини. Ето, върша си работата, казвам ви това, пък вие правете каквото искате. 

Хубав ден на всички! Желая ви приятни размисли върху тъй благодатния казус!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

ЖЕНСКИ БОЙ! ЖЕНСКИ БОЙ!

Анонимен каза...

Номенклатурни отрочета обиждат на "членувал в БКП"
Аллах Пашев що се занимава с глупости, а не пише управленската си програма?