Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 март 2023 г.

С каква цел престъпната руско-българска ченгесарска мафия, държаща под контрола си медиите, сее погнуса в душите на българите?


САМОТНАТА ТЪЛПА
Отново мнозинството от гласоподавателите няма да гласува на предстоящите парламентарни избори. Самотна тълпа! (Да ме прощава покойния американски социолог Дейвид Рийсман. Мир на праха му). Тази самотна тълпа е пасивното общество. Тя се състои от сърдити, отчаяни, гневни, обидени на целия свят и пр. граждани на Републиката.
Журналисти на националните медии са в унес. Техни любими „анализатори“ се обръщат към негласуващите с трепет, умиление и фалшиво състрадание (отврат). Медиите ронят крокодилски сълзи за самотната тълпа.
Тези от самотната тълпа нямало за кого да гласуват! Колективна подлост. Самотна тълпа от страхливи хора. Страхуват се да станат свободни. Страхът от свободата е страх от отговорност.
Някой друг да ги освободи. Великите сили винаги и за всичко виновни. Просяци не по участ, а по избор.
Да им дадат. Да изхитрят другия. Да изхитрят историята. Животът бил по-важен от достойнството. Не, достойнството е по-важно. Човекът е достойнството на човека. Нищо, нищо, нищо не са разбрали от Левски. Бездънна тъга ни обхваща.
Отчаяни били от политиците. Станете политици! Кой ви пречи? Никой. Направи нещо за майка си. Тогава може да направиш нещо и за Родината си. Само така може да напуснеш жалката самотна тълпа.
Място и време за политическо лигавене няма. Отечеството е в опасност.
Смотани медии се лигавят във времена на тежки и съдбоносни изпитания. Медийното предизборно време изтича. Разгул на анти-европейско манипулации от двойници на кремълския неофашизъм (империализъм). Невнятни участници в предизборните дебати, които замърсяват ноосферата. Това няма нищо общо със свободата на публичното изразяване като фундаментална демократична ценност. Повече от очевидно е (Слава Богу!), че те няма да влезнат в парламента. Време на политически кретенизъм. Сякаш програмиран.
Медиите са създали самотната тълпа. Не политиците. Политик, който не е в медиите не съществува. Реалността на медиите е ВЪРХОВНА РЕАЛНОСТ в смисъла на феноменологическата социология!
В късната модерност медиите са по-важни за политическото образование и възпитание на членовете на обществото от семейството, училището, улицата и от всичко друго. Дано след изборите да се заговори за това в публичния форум на обществото.
Провалът на предстоящите парламентарни избори ще е на първо място провал на медиите. Обърнете се към самотната тълпа. Утре ще е късно. (Георги Фотев)





ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 



5 коментара:

Бачо Кольо каза...

Не съм част от самотната тълпа. Винаги гласувам. Сега съм облегчен в избора си. Гледам за кого агитират Инджев, Тагарев, Поптодорова , Дайнов и прочее евроатрантическа башибозушка сган и гласувам тъкмо наопакил Гласувайте!

Ангел Грънчаров каза...

Знаем това, таваришч бачу Колю, знаем, при теб изненади нема: ти винаги гласуваш за най-лъжливите и най-антибългарските партии, щот си примерен комуноид-путиноид, нали така? При тебе изненади нема и не може да има, тия петолючки в главата ти си искат своето, нали така? :-)

Анонимен каза...

Таваришч Гринчарав, отблокирай ни във фейсбук, моля! Скучно ни е без теб, липсваш ни <3

Анонимен каза...

Подкрепям бачо Колъо. Това е лакмуса. Вижте за кого агитира Грънчаров и гласувайте за тези, които той ненавижда.

Ангел Грънчаров каза...

Не съм ти таваришч, таваришч. Не съм достоен да бъда таваришч на мерзавци. Щот не съм мерзавец. А мерзавците не заслужават да говорят с мен докато са мерзавци...