Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 май 2023 г.

Защо нямаме особени шансове за развитие - или защо у нас некадърниците така силно мразят личностите?


Един човек ме попита с какво съм бил "наранил"... "религиозни хора", каквито били тримата мои оплювачи (разполагащи обаче с по около 20-30 лъжливи профила!), които неуморно, от сутрин до вечер, ме плюят в групата, създадена преди години в моя подкрепа (когато мутро-комунисто-гербовашките властващи в образованието калинки ме гонеха и тероризираха) - понеже ме възприемаха и ме възприемат като "народен враг", враг тъкмо на тяхната тъй корумпирана власт; ето какво му отвърнах: 

Лъжат, че са религиозни. Лицемерят. А съм ги "наранил" ето с какво: щото ги превъзхождам. Некадърниците винаги са "наранени" когато срещнат талантлив човек, имащ творчески потенциал. Тази е причината. Просто е. 

Комуноидите се дразнят от думата "превъзхождам". Некадърниците обичат "равенството", щото именно им е изгодно, приравнявайки ги с тия, които са по-добри, които ги превъзхождат. Който е личност има превъзходство над масата от посредствени и некадърници; да си личност вече е превъзходство. 

В традиционните общества към по-издигнатите личности (аристократите!) са се обръщали с израза "Ваше превъзходителство", в ненормалните, комунистическите общества всички са "равни", всички са "другари" и затова са общества, в които са облагодетелствани тъкмо некадърниците. 

Такива общества затова и нямат някакви особени шансове за развитие щото двигател на развитието са таланливите личности, а не некадърниците, а у нас доминират и властват тъкмо най-лошите, некадърниците.

ДОБАВКА: Познава се кой е личност по това, че личностите са великодушни и никого не мразят. Великодушието е признак за това, че си личност, че някой е личност. Омразата, злобата е привилегия и безумна страст на некадърниците. 

Толкова е глупаво да мразиш. Обществата, обзети от омраза (като руското и, за жалост, българското!) са общества, в които да си личност е проклятие. 

И затова тия общества справедливо са и най-бедни. Няма как да "прецакаме" живота, той слага всеки на точното, на заслуженото място. А у нас некадърниците са на върха (Путин, Боко...)


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Никой не те е попитал. Недей лъга.