Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 юни 2023 г.

Как един българин от Канада ме подкрепи и насърчи?

Под мой коментар със заглавие Браво, софиянци: няма да допуснем България да бъде сдъвкана от тъй хищната руска имперска медведица! един наш сънародник, живеещ от години в Канада, пише следното:

6996205 
Публичен абонат на канала ви (2 месеца)
  преди 2 дни
Даскале, ти си Н 1. Аз да ти кажа страх тресе кочината. Кочината е пред разпад, гарантиран от ЕС и НАТО. Кочината не отчете фактора войната на блатните плъхове с/у Украйна и спука гума.
Обаче нещата не са много лесни, различни глави различни мисли, различни позиции и епитети от рода на предатели с перални машини и безкомпромисни борци с/у боклуците, които не отстъпват от позицията си боклуците да не бъдат изпрани.
И едните са прави и другите са прави, че боклука трябва да бъде изринат.
Аз съм от предателите, ако ме питаш мен към коя група се квалифицирам и не заради някакво усещане или страст, а по логика, а моята логика ми говори следното.
30 години така наречения западен свят ни гледаха сеира и ни оставяха сами да се оправяме, дали от глупост, дали от непознаване на българската душа или от мързел или прекалено голям либерализъм дайте да им дадем свобода те сами ще се оправят.
Да ама дойде рашистката война и след като ножа опря до кокала и вече няма накъде защото Запада се зачувства застрашен започна да действа за сега поне с кадифени ръкавици и съвсем скоро ще си покаже стоманената ръка.
Извадихме голям късмет от цялата ситуация, че най-накрая с чужда помощ ще се отървем от червената звезда.
Голяма част от българите, които живеят в България, това не го разбират, малцина са като мен които са живели голяма част от живота си в Справедлива държава, в моя случай Канада (22 год.) и събеседника ти от Щатите, които сме видели различното от българската комунистическо-мафиотска кочина.
Там било "Кравария", ами да, има много крави и хората пият мляко и ядат месо. Там виждаш ли колко много ред нек (червени вратове), демек тия дето гърбят имало. Ами има за да има мляко и месо. Живеели всички на кредит, ами живеят защото могат да си плащат къщите, а не да си броят стотинките и да се чудят как да платят тока и водата на панелката, която не се знае в кой момент ще се срути и погребе.
Българинът в голямата си част не е лош човек като интелектуални качества, даже бих казал много добър умен и интелигентен народ сме, оправяме се, бих казал и повече от добре от другите националности и съпоставяйки го с много други народи, с които в дългата си емиграция в странство съм видял.
Големият ни проблем на нас, българите е, че очакваме всичко на готово да получим, всеки има някакво жилище де наследствено, де купено за жълти стотинки, един вид имаш ли покрив на главата си всичко е ок. И все някак си ще изкарам месеца и нищо друго не ме интересува. Не ме интересува нещо да надградя в себе си за да имам по-добри доходи,така ми е добре, да има чалга и едене и пиене и да си купя някой 20 годишен таралясник за 2000 евро и живота свършва дотук.
Хладилникът пред мисълта и са донякъде прави щото на гладен стомах мисленето се ползва единствено да напълниш тумбака. На никой не му идва на мисъл, че не бъде ли изринат боклука хладилника ще е полупразен и все Кравария с пълните хладилници им е виновна.
Ядем плодовете вече 33 год. бандитизъм и преди това на 45 год. руски фашизъм. Поколения от хора са увредени макар и да не го разбират и осъзнават и е много трудно да се промени мисленето на хората защото нищо не се случва то да бъде променено. Далавери, измами, да минем по тънката, да оцелеем, разбираш ли, чалга простотии, опростачвана, оскотяване, циганизация, деградация. Но пак да кажа не осъждам хората, а тия, които такива са ги направили.
Затова казвам:
Даскале ти си един народен будител, разказвай им ги тия истории, то навремето ако не е имало такива като теб сега щяхме съвсем да си ходим глухи и слепи. И кой разбрал разбрал. По-добре от нищо. Шапка ти свалям!
А на събеседника ти от Сакраменто, дето ми е градски по месторождение и градски по местоживеене на тоя континент, мога да кажа само едно: дай Боже да има повече хора като него! Малко дълго стана ама се отплеснах!
Отвърнах на този човек ето какво:
Благодаря ти за чудесния коментар, който си написал! И за подкрепята и насърчението ти благодаря! Жив и здрав да си, казваш самата истина! Де да имаше повече сънародници като теб, чудеса щяхме да направим!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg 

Няма коментари: