Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 август 2023 г.

Ще се поучим ли от печалния опит на руските проевропейски демократи: за да не допуснем свличането на България в руското тресавище?

 

Четохте ли (чухте ли във видео-формат) отвореното писмо на колегата Навални? 

Акцент от отвореното писмо на Навални от затвора. Слушайки (има и видео, в което четат текста) и четейки какво той казва откривам, че ситуацията у нас и в Русия е почти същата (корупция, беззаконие, ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ, мафията владее държавата и пр.), само дето, първо, руснаците са доста по-напреднали от нас в тази посока и, второ, дето ние, демократично мислещите българи, все пак не допуснахме (и, да се надяваме, няма да допуснем!) или Боко, или Льотчик Радев, или смешния фюрер-папагал Копейкин да ни стане диктатор, да ни стане "наш радной, балгарский таваришч Путин" (за което, разбира се, трябва да се борим още много, щото опасността да се свлечем в руското тресавище съвсем не е отминала!). 

Искате ли да ви преведа какво казва колегата Навални (той беше и е блогър като мен, разбира се, много по-голям и по-важен, аз нямам претенции в тази посока, е, вярно, той сега е в затвора, руснаците, казах, са много по-напреднали от нас, а мен мутро-комунисто-гербоваците само 9 години ме репресираха, уволняваха, гониха, държаха ме безработен, опитаха се да ме уморят чрез унижения, с Божията помощ устоях засега!) или сами можете да се го преведете на български? Прочее, хубаво е, че отдолу има субтитри на английски, ако не знаете руски, то поне английски, убеден съм, знаете - слава Богу че младите сега знаят английски, а не руски (като моето поколение!).





ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това само потвърждава, че мястото на подобни индивиди е там, където са сега.