Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 август 2023 г.

Ах, колко добре ще бъде проф. Яков Хехт да стане съветник по реформата на българския министър на образованието?!


Министър Цоков изрази интерес към демократичните училища на среща с израелския специалист Яков Хехт 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Министърът Галин Цоков, видите ли, "изразил интерес" към демократичните училища в Израел, на които основател е професор Хехт. :-) Явно професър Цоков, нищо че е специалист по педагогика, не е чувал до този момент за тях... :-( А моя скромна милост не само че е чувал за тях, не само че съм чел книгите на проф. Хехт, но и сам съм написал и издял няколко книги за реалното и практическо демократизиране на нашите училища, щото и съм горещ последовател на концепцията на проф. Хехт. 

По тази причина, простете, ми се появи един много тадничък въпрос в главата, но ще ви го задам, въпреки всички рискове: 

- Откъденакъде проф. Денков изкопа и тури за министър тоз проф. Цоков, след като отдавна знае (безчет апели и отворени писма съм му писал когато на няколко пъти беше министър!) за моите идеи за коренна и същността промяна в българското образование, не беше ли по-логично, ако самият той беше привърженик да такава именно промяна, мен да тури за министър? :-) 

Да, знам, че ще ме обявите за луд, за идиот, за какъвто си искате, щом питам за това, но здраве да е, аз съм свикнал да ме плюят! У нас е така, пък и самият Христос нали знаете що е казал за това дали човек може да бъде пророк в себственото си Отечество? 

Иначе е добре, че проф. Цоков най-сетне е разбрал, че ича такова нещо като демократично училище. Проявил е човекът интерес. Е, в тази връзка не е ли нормално и справедливо мен да повика за... зам.-министър, та да му помогна да разбере същината на тази същностна и коренна реформа? 

Майтапя се бе, не разбирате ли? :-) Провокирам ви. И знайте, изобщо не съм кариерист и не ме блазнят административни постове, дори и най-високи. Само, така да се рече, ви прамя нещо като "мозъчна атака"... 

Хайде приятна вечер! Бъдете здрави! 

ДОБАВКА: А иначе е чудесно, че проф. Хехт е дошъл у нас и се е срещнал с министъра, той е много сладкодумен (два пъти съм го слушал на живо!) и знам добре, че умее да убеждава. Ще бъде прекрасно проф. Хехт да стане консултант на нашия министър по реформата, тогава съм убеден, че нещо добро най-сетне ще се случи в клетото българско образование! Дай Боже! Дано, дано, ама... надали! :-(


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Денков направи грешен избор за министър на образованието. Той игнорира призивите на нас - небезразличните граждани, които поискахме образователен министър да стане г-н Грънчаров.

Анонимен каза...

Демократично училище означава хаос. Образованието е принуда. Трябва да следваме примерите на азиатските държави като Китай, Виетнам, Япония и Корея - те постигат големи резултати в образованието чрез принуда, дори бой. За да сме конкурентни трябва да спрем да си играем на демокрация.

до цент Пашов, небезразличен гражданинъ.

Анонимен каза...

Небезразличните граждани настояваме г-н Грънчаров да бъде назначен за заместник-министър на образованието или поне съветник на образователния министър. Той има идеи за истински реформи в образованието.

Jores каза...

Анонимен каза...
Денков направи грешен избор за министър на образованието. Той игнорира призивите на нас - небезразличните граждани, които поискахме образователен министър да стане г-н Грънчаров. 13.08.23 г., 18:21 ч.

Ей-й-й-й! Изтрепва се да се хвали! Как па не пропусна покрай поредия си лаф мухабет в стил донос до началството, да се обяви за Философ-психолог, пръв демократ, борец за Истината и Демокрацията, да се самопредложи за висок пост в държавата. Това жалко лапацало хленчи, моли за помощ и пари, пише от името на група небезразлични граждани, сред които са щастливо пенсиониралото се преди сто години семейство Асса, изкукуригалата 90-годишна Баба Марийка, бившият управленец, издънка на род Хаджипетрови, пенсионираната някогашна даскализа Мария Едикоя си, дето си гледа внучето в Швейцария, г-н Владимир Трашов – борец за правда, тоже автор на пасквили. Стандартният невежа
Грънчаров е клиничен тип мекере, възпитано в духа на бившите партийци в БКП, което погнусено от собственото си потекло, бълва змии и гушепи срещу всяка проява на несъгласие с неговата поза на Непогрешим самозванец и тарикат.

Анонимен каза...

"Грънчаров е клиничен тип мекере, възпитано в духа на бившите партийци в БКП, което погнусено от собственото си потекло, бълва змии и гушепи срещу всяка проява на несъгласие с неговата поза на Непогрешим самозванец и тарикат. " - това може да напише само индивид, намиращ се под влиянието на известни субстанции, които създават допълнена реалност!