Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 март 2024 г.

Мафията в лицето на нейните марионетки Боко Борисов и Делян Пеевски показа, че за нея интересите на народа са нищо, а краденето е всичко!


Пълната форма на въпроса в заглавието, непобираща се по-горе, е: 

Мафията в лицето на нейните марионетки Боко Борисов и Делян Пеевски показа, че за нея интересите на народа са нищо, а краденето е всичко! 

В поредната сбирка на нашия Философски дискусионен клуб поставяме и обсъждаме ред казуси, взети направо от живота - с цел осветляването на тъй важния проблем, фиксиран във въпроса в заглавието. (Прочее, акцентът, изразен в заглавието, е само един от моментите, нашите дискусии са интегрални: в тях поставяме поредици от най-важни, дори фатално важни въпроси!) 

Търсим ония тъй съдбовно нужни ни истини, благодарение на които можем да променим живота си - и да станем по-добри, по-човечни, по-истински, по-благородни, по-свободни, по-успешни, по-щастливи... 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

Продължавам да се чудя как тъпото комунистическо предметче Ангел Грънчаров, внук на комунистическия убиец и терорист Владимир Грънчаров, продължава да коментира, да дава акъл и да разнася политичиески послания.

При една нормално власт такъв болшевишки отпадък щеше да бъде натикан зад дебели решетки и да понесе наказателна отговорност за престъпленията, които е извършил спрямо българския народ. Да не говорим, че в централата на БАП се получи много интересна информация за болния комунистически мозък Грънчаров, който се оказва, видите ли... коткоядец. Да, ужаваеми дами и господа, болшивишката подлога Грънчаров ядял котки!

Очаквайте много скоро пълните разкрития за това в предаването "Безкомпромисно".

Георги Венков

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, аз също мисля като Вас по много въпроси, но Вие мислите ли, че демократичната общност отново и отново трябва да допуска една и съща грешка? Имаше правителство на Реформаторския блок с ГЕРБ, тогава Борисов не удържа на думата си и правителството си отиде. Сега имаше правителство на ППДБ с ГЕРБ, отново Борисов се изметна от обещанието си и следват избори. Един път, втори път, мислите ли че и трети път трябва да се допуска същата грешка? За мен с ГЕРБ не може да се говори, поне докато Борисов официално е неин председател. И би било хубаво лидерите на ППДБ да го заявят и да държат на това: С ГЕРБ, докато Борисов е председател, няма да управляваме!

Ангел Грънчаров каза...

Прав сте, но такъв ултиматум не е демократично да се отправя и той доникъде нема да доведе. Боко, разбира се, е пречка за реформите - по простата причина, че той ще бъде тяхната първа жертва. За него политиката е чадър, който го предпазва от правосъдието, т.е. от затворо. Затова он, като собственик на ГЕРБ, нема да изпусне контрола над партията си по възможност докато е жив. Помнете ми думата, Боко и Доган вечно ще владеят своите "партии", пардон, мафии. А в настоящето положение по демократичен начин промяна не може да има - докато по-голямата част от българите не подкрепят ПП-ДБ и не им дадат пълната власт. Когато едно демократично и реформаторско малцинство от народа се опитва да освободи държавата от тиранията на разпищолилата се мафия, но мнозинството от народа се е примирило с тази тирания (и с произтичащата от това бедност!), то единственият начин да се промени това печално статукво е... революцията, насилието. Обаче в момента, в който демократи се овладеят от тази мисъл да грабнат тоягите и пушките, те представат да бъдат демократи и реформатори, те стават революционери, т.е. стават комунисти! Това е положението. Единственият разумен и демократичен подход е този, който следват ПП-ДБ: тежки преговори с мерионетките на мафията за да се правят малки стъпки към промяна, което може да доведе до осъзнаване на реалността от все по-голяма част от народа, постепенно повишаваме на електоралната тежест на демократичните и реформаторски сили и постепенно ограничаване на политическото представителство на мафията в Парламента. В момента ситуацията там нали знаете каква е? В момента ПП-ДБ, демократите-реформатори държат 1/4 от депутатските места в Парламента, а останалите 3/4 са политически сили на мафията или техни клонинги като руската партия АТАК..., пардон, "Възраждане" на Костя Копейкин, които съвсем скоро, помнете ми думата, ще се гушнат с Пеевски и Боко и ще почнат да дерибействат заедно с тях. Толкова от мен. Ще се радвам да разбера как мислите Вие?