Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 21 април 2024 г.

Сега разбирате ли колко важно е това как говорим, какъв език имаме?

Езикът е дом на битието. (Мартин Хайдегер)
Границите на езика са граници на света. (Лудвиг Витгенщайн)
Сега разбирате ли колко важно е това как говорим, какъв език имаме, как разговаряме, какви са нашите междулични и публични спорове, дискусии, дебати - включително и в Парламента?
Сега разбирате ли защо деструктивни политически сили като АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН имат толкова грозен и зъл език - и какви са техните цели?!
Те искат да опропастят нашето БИТИЕ, нашето БЪДЕЩЕ, ЖИВОТА и СЪДБАТА ни!
"СТРАХЪТ Е НАЙ-СТРАШНИЯТ ПОРОК!" (Михаил Булгаков)
"НЕ БОЙТЕ СЕ!" - Апостол Павел

Горното е породено от забележителното интервю на проф. Георги Фотев при Калин Манолов. 


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Имаме забележителен език, богат на думи и красота! Ето например, това са думите, които е казал българският революционер, борец за свобода и национален герой Георги Бенковски, загинал геройски за българската свобода:

"В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей. А Русия – нека заповяда!"

И аз само ще добавя - "Не се гаси туй, що не гасне", родоостъпници и майцепродавци!