Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 май 2024 г.

Как е възможно името ми да попадне в списъка на най-знаменитите випускници на Санкт-Петербургския университет?

 

Никога не съм предполагал, че името ми е в списъка на най-знаменитите випускници на Санкт-Петербургския университет

И то сред какви имена!!! 

С какво ли съм заслужил тази толкова висока чест?!

Да не говорим, че съм представен и в Уикипедия, виж:

Ангел Грънчаров (философ)

 

(И в списъка "Философи от ХХ век" съм, а също така съм и в списъка

Български философи.)

 

(И в списъка на родените в Долна баня на Уикипедия съм - наред с името на един министър на комунистическа България и на един македонски революционер.)

 

Май вече мога спокойно да мра щом като тъй... "лошите" и "проклети" американци ме оцениха, нищо че в Родината ми, както и подобава за добрия български обичай, съм само един маргинал и аутсайдер...

 



ДОБАВКА: 
 

Ето една интересна книга от "колегата" от горния списък Лев Гумильов:

Етногенезисът и биосферата на Земята


 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, американците са гледали вашите дискусии и сега ще ви поканят да преподавате философия в Харвард. Събирайте багажа и отивайте в американското посолство да си получите визата.

Георги Жеков каза...

Здравейте, роби на комунизма!

Сега уверихте ли се вече, че ви казвам истината и че комунизма е тежко психично заболяване? Какви доказателства още ви трябват?

Всеки нормален човек би се срамувал, ако името му попадне в списък сред имената на такива завършени масови комунистически убийци като болния от сифилис Владимир Ленин и гнома Владимир Пу*кин. Този Комундел Грънчаров обаче не само не се срамува, а се гордее, че и на него са му наливали комунизъм в кратуната в същата съветска бърлога, в която и на тези болшевишки изроди.

Аз като човек и антикомунист се гордея, че крачето ми не е стъпвало в никое от така наречените тукашни или съветски Висши учебни заведения (кръчми), където комунистически тъпанари да ми пълнят главата с глупости и да ме направят роб на комунизма. Образование в антинародната република България няма след злокобния ден 9-ти септември 1944-та година, а в Съветска Русия от още по-рано.

Докато не извършим декомунизация няма никакъв смисъл от така нареченото образование, което полира мозъчетата и превръща децата в предмети, вечни роби на комунизма. Аз затова нямам деца, защото не искам да оставям роби и комунистическите престъпници като "учителя" Комундел Грънчаров да се гаврят с тях, а чрез тях - и с мен.




Анонимен каза...

Г-н Грънчаров е един от много малкото автентични антикомунисти - още от младеж. Фактът, че е устоял в такава токсична среда в СССР без да промени убежденията си, а напротив - да ги затвърди е многозначителен и достоен за уважение и респект! Между другото, много от политическите противници/опоненти също се отнасят с най-висш респект към мощния интелект и публицистична страст на г.н Грънчаров.