Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 18 юни 2024 г.

Какво писмо до депутатите предлагат небезразличните граждани?

Тази сутрин с изненада научих, че приятелите ми в Общността на небезразличните граждани най-сетне са завършили писмото, което обсъждахме в последните няколко дни; ето ви сега възможност да му се насладите, понеже то казва доста истини:

Изборът е ясен: или ще ни послушате, или няма да ни послушате и ще се... посерете - за пореден път; сами решавайте!


Приятно четене, приятни размисли ви желая!

И хубав ден!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Бойко и Пеевски са победители на изборите. Призовете вашите вождове на ППДБ да подават оставки, защото те сринаха формацията до половин процент пред Възраждане.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч комуноид, нищо не си разбрал. Върни се и чети писмото докато зацепиш смисъло му...

Анонимен каза...

Поредната смехория, сътворена от фашунгела-либерал Ангелуша Грънчарович, Сократ Долнобански, Ачко Сократлето и подобни...

Забележете, скъпи приятели, този навлек върху пловдивския културен живот, иначе от китното СЕЛО Долна баня, се именува демократ, но за него демокрация има само тогава, когато резултатите от изборите отговарят на неговите собствени представи. В противен случай - не.

А какви са фактите? Българският суверен се произнесе. Той определи победители и победени. Победители на изборите за ГЕРБ и ДПС. ПП-ДБ загубиха 50 процента от подкрепата си и бяха изпратени от избирателите на трето място. Такава оценка им дава Негово величество Избирателят за последните три години на политически експерименти и подобни изпълнения.

Разбира се, долнобанският Сократ, шампион по морално нулиране, но иначе горд чешит, че е опраскан негодник, трябва да измисли нови правила на демократичните процеси, за да отговарят те на собствените му представи. Тази "промяна на реалността" е характерна за марксистката философия, на която нашият сонм любимец сам твърди колко много е бил обучаван. Явно ленинградската школа си дава своето...

Та, какво имаме дотук:

- Правим се на демократи, но демокрацията не ни харесва като даде друг резултат.
- Правим се на либерали, но сме откровени расисти и фашунгели, които сеят расова омраза срещу други народи и етноси.
- Правим се на много морално, но в същото време сме толкова лишени от моралния компас, че закриваме всяка своя мизерия зад високопарни, но иначе кухи слова.

Както се казва в един класически български роман, Вие, Ангелуша Грънчарович, сте просто един "МИЗЕРАБЪЛ".

Георги К. Бояджиев (да не се бърка с Георги К. Бояджиев-Жорес, достоен българин и бивш учител, за разлика от долнобанското псевдофилософско недоразумение)

Ангел Грънчаров каза...

Георги К. Бояджиев, горещ почитател на таваришчите Ленин, Сталин, Путин, Сидеров, Копейкин, разбира се, точно съвпада с таваришч Георги К. Бояджиев-Жорес, недостоен българин, бивш смехотворен учител и списуваческо графоманско недоразумение, т.е. лъжата "Георги К. Бояджиев (да не се бърка с Георги К. Бояджиев-Жорес, достоен българин и бивш учител, за разлика от долнобанското псевдофилософско недоразумение)", разбира се, си е една най-тъпа нескопосана лъжа.