Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 юни 2024 г.

Какво писмо изпращам днес до кмета на град Долна баня?


До г-н Владимир Джамбазов, кмет на град Долна баня, 

e-mail: v.djambazov@abv.bg

ЖАЛБА под формата на отворено писмо 

от Ангел Иванов Грънчаров, Владимир Георгиев Грънчаров, Георги Костадинов Грънчаров, наследници на имотите на Цветанка Костова Грънчарова, по-специално (в случая) на градина до река Марица, намираща се в съседство и източно от стадиона в гр. Долна баня 

Уважаеми г-н кмете,  

От няколко години се опитваме да направим нужното чрез фирми по земеразделяне да урегулираме този наш имот, намиращ се в чертите на града. Интересно е, че фирмите, към които се обърнахме досега, поемат услугата, но в един момент или се отказват да свършат работата, или пък ни препращат към друга фирма, занимаваща се със същото; явно, както разбираме, на съответен етап от работата им се появяват някакви мистериозни бюрократични пречки от страна на администрацията на община Долна баня, ние по друг начин не можем да си обясним толкова странното поведение на тия фирми, които, по всяка логика, би трябвало да имат интерес бързо да свършат работата, да си получат възнаграждението и проблемът да бъде решен. 

Ето тия дни за кой ли път се случи съвсем същото, за по-голяма убедителност Ви изпращам скрийншот (снимки) от разговора ни с инженер-геодезистката, на която възложихме тази работа; тя дойде на място, засне имота, обеща да свърши всичко колкото се може по-скоро, а в един момент замълча, като я попитахме какво става, ни отвърна следното (виж снимките):  

...

С настоящето писмо заявяваме, че е недопустимо в съвременни условия администрацията на общината да създава такива непреодолими пречки пред ползването на имот, който е наш по всички правила и според закона; надяваме се Вие лично уважавате конституционното ни право на собственост, което е гаранция за свободата ни, вярваме, че и Вие сте убеден като нас, че живеем в цивилизована, съвременна, демократична и европейска страна, в която правата на гражданите нещо означават; от гледна точка на казаното категорично настояваме да направите нужното нашият казус да бъде проверен, да се види защо е доведен до такава продължаваща вече години наред мъртва точка, ще се радваме да откриете причините за това обидно за нас поведение, а пък виновниците за него от администрацията на общината следва да бъдат наказани.  

Няма да се примирим и ще използваме всички законни средства за да си защитим собствеността, за която нашите предци преди повече от век са плащали не само със златни пари, но и с труда, с потта и дори с кръвта си!  

Очакваме надлежния отговор на тази жалба, който следва да ни бъде даден в законния срок!  

(ЗАБЕЛЕЖКА: Към тази жалба прилагам и документите, удостоверяващи правото ни на собственост на този парцел, а също така и копие на удостоверение за наследници.)

С НАЙ-ДОБРО ЧУВСТВО: ........... 

(подпис на Ангел Грънчаров, упълномощен да напише от наше име това заявление и да поддържа кореспонденцията ни с кметството; жалбата и публикувана в неговия блог и е пратена до някои медии, идеята ни е чисто възпитателна, ние смятаме, че ако гражданите не привикнат да се борят за правата си, демокрацията ни ще отиде по дяволите - или... на кино!)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

 

Няма коментари: