Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 юни 2024 г.

Лица като ортаците Борисов и Пеевски нямат място в Парламента: те трябва да са в Централния затвор!

 

Пълната форма на въпроса в заглавието, непобираща се по-горе, е: 

Да, и това е така щото Борисов, Пеевски и сие не знаят що е политика, право, власт, управление, представата им е изкривена! Те се крият в Парламента от правосъдието, но така работите не стават, ето, имаме и затвори, ще се наложи да идат там и то задълго. 

Слагаме и този важен акцент: Бойко Борисов, Пеевски и сие не знаят що е политика, право, власт, управление, тяхната представа е съвсем изкривена - и по тази причина нямат място в нашия Парламент! 

В поредната сбирка на нашия Философски дискусионен клуб поставяме и обсъждаме ред казуси, взети направо от живота - с цел осветляването на тъй важния проблем, фиксиран във въпроса в заглавието. (Прочее, акцентът, изразен в заглавието, е само един от моментите, нашите дискусии са интегрални: в тях поставяме поредици от най-важни, дори фатално важни въпроси!) 

Търсим ония тъй съдбовно нужни ни истини, благодарение на които можем да променим живота си - и да станем по-добри, по-човечни, по-истински, по-благородни, по-свободни, по-успешни, по-щастливи... 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни за времетоживотасвободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Бойко Борисов и Делян Пеевски са получи подкрепата на над 1 000 000 избиратели, а либерал-фашунгелите от ПП-ДБ на по-малко от една трета от това. Гласът на избирателите е ясен, а всичко друго са фантазиите на Ангелушка Грънчарович, Сократ от Долна баня.

Истината е, че Грънчаров се бои като дявол от тамян да влиза в дискусии с хора, които могат да го победят с аргументи. Той обича само разговорите в контролирана среда, където може без притеснение да лее своите логореии и да знае, че лоботомираните му събеседници слушат и кимат с глава. Така той се счита за интелектуално потентен, но е също толкова импотентен колкото и в разни други направления.

Парадоксът е, че колкото по-скучен става долнобанският Сократ, толкова по-агресивен и злобен става. Непрекъснатото злобно каканижене, писането на доноси до всевъзможно институции, мечтите за затвор и за извънредно революционно правосъдие (както неговият дядо е раздавал по време на Септемврийското въстание в Долна баня), което той си представя като апотеоз на демокрацията.

Разбира се, Ангелушко-Галушко няма да пусне този коментар, както не пуска и останалите, защото го е страх. Той трепери от ужас, защото не знае как да отговори на преките и директни въпроси, не може да структурира правилно изречение и мисъл, които да не за изпълнени с клишетата на либералната и в неговия случай фашистка отрова (откровен расист, между другото, който вярва в етническото прочистване, някога е защитавал Възродителния процес).

Георги К. Бояджиев (да не се бърка с Георги К. Бояджиев-Жорес, достоен човек, за разлика от дрънодософското кречетало Ангелушко)

Анонимен каза...

Попитали Чертовенски дали би се борил за сърцето на доц. Стойчев наравно с някоя жена или с други гейове, а той казал: ДА, И ОЩЕ КАК ЩЕ СЕ БОРЯ, ДО СМЪРТ

Анонимен каза...

главен асистент Пашев започнал да учи право в ПУ, за да можел най-после да осъди Грънчаров за всички злодеяния, които е извършил.

Jores каза...

..."Той трепери от ужас, защото не знае как да отговори на преките въпроси, не може да структурира правилно изречение и мисъл, които да не са изпълнени с клишета на либералната, и в неговия случай – фашистка отрова..."

До анонимния, който се подписва тук с името ми: 12-годишен, правих първия си ученически стен-вестник и съм преди всичко журналист. От учителското поприще бягах като дявол от тамян, макар че майка ми е завършила Учителския институт "Тодор Самодумов" в Пловдив, преди да се омъжи за баща ми в есента на 1946 г. От 4-5-годишен ме водеше със себе си по пловдивските детски градини, дето от Отдел "Народна просвета" я наемаха да замества по за месец-два излязла в отпуск по някаква причина учителка. Нямам слабост към назидания, уви, които в този блог се раздават с лека ръка.

Георги К. Бояджиев

22 юни 2024 г.