Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 август 2024 г.

Каква е задачата на човека според Мартин Хайдегер?

Човекът е захвърлен в света без причина и без опора и задача на всеки човек в качеството му на Dasein е максимално да владее себе си като... (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

ДОБАВКА:

Как Карл Юнг разбира човека?

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни за времетоживотасвободата.

 

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров, известен още като Ангелушка Грънчарович, този болшевишки агент на Ленинград, с нова доза апологетика спрямо нацизма. Този път през отречения и низвергнат Мартин Хайдегер, виден нацист и адепт на Третия Райх.

През 1933 г., точно в началото на нацисткия режим след идването на Хитлер на власт, Хайдегер става ректор на Фрайбургския университет, като паралелно с това с член на нацистката партия НСДАП и открито подкрепя управлението на Хитлер и Третия райх. След края на войната Хайдегер е уволнен и му е забранено да преподава като част от "денацификацията", която се провежда в Германия. Връща се чак след десетилетие и отгоре.

До края на живота си Хайдегер не се извинява, нито съжалява, че е бил член на нацистката партия и подкрепял Хитлер - човекът, който донесе невъобразими страдания на народите на света, разпали Втората световна, изби милиони по концентрационни лагери и газови камери.

Това ли е твоите кумири, Грънчарович? Нищо чудно, че ти си апологет и на украинският ревизионизъм, който издига в култ Бандера и Шухевич. Чувал ли си за "Бабин Яр"? Видя ли, че правителството на Полша посочи, че Украйна няма да стане член на ЕС докато не признае вината си за Волинското клане от 1943 г., когато укрианските бандеровци и нацистки колабороционисти избиват около 100 000 поляци.

Кажи бе, СократЛе, или и тук ще мълчиш позорно, философино? Никакъв философ не си ти, ти си обикновен дръндософ, който е свикнал да говори само в контролирана среда, заобиколен от полезни идиоти, които да го слушат тъпоумно и от време на време да му пригласят.

ПОЗОР СИ ТИ ЗА ПЛОВДИВ И ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО, ПАЗАЧО НА АСФАЛТОВИ БАЗИ КАРИЕРИ ЗА ПЯСЪК!

Георги Бояджиев, писател, истински учител и гражданин, горд русофил