Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 август 2024 г.

Сър Антъни Хопкинс: "Умът и мисленето са смъртоносен капан!" - защо мисли така и дали пък не е прав?

Антъни Хопкинс разкри коя е най-слабата роля в кариерата му ᐉ Новини от  Fakti.bg - Любопитно | ФАКТИ.БГ 
 
Най-добрите от нас се развиват късно. В училище бях идиот. Необщителен тип - другите деца изобщо не ме интересуваха. В днешно време това го наричат нарушение на вниманието. А аз просто бях глупав. Именно затова и станах актьор.
Моят баща беше хлебар и изобщо не му пукаше за изкуството. Помня как свирех на пиано, а той влиза, изтупва брашното от косматите си ръце и казва: “Каква е тая помия, дето я свириш?”, “Бетовен” - отвръщам аз. А той: “Нищо чудно, че е оглушал. За Бога, излез и прави нещо смислено!” На тези години, съвсем добре разбирам цинизма на баща ми.
 
Сър Антъни Хопкинс: Разбирам чудовищата, разбирам лудите | Impressio.dir.bg 
 
Моята житейска философия - винаги си длъжен да разбереш на какво си способен. Дори заради презрението на останалите към теб. Каквото и да правех в младостта си, всички ми казваха “Ти си безнадежден.” Баща ми ми казваше: “безнадежден”, връстниците ми говореха “безнадежден”. Така всичко, което после се случи в живота ми, се превърна в истинско откровение за мен.
Ние бавно убиваме себе си, мислейки за всичко, по всяко време, без да спираме. Мисли, мисли, мисли... Така или иначе никога не можеш да се довериш на човешкия ум. Той е смъртоносен капан.
Нямам любими роли - аз просто работя. Уча си ролите и като приема даден ангажимент, правя каквото е нужно. Отивам, върша си работата и се прибирам у дома. После получавам чек - това е цялата история. Хората говорят, че това е цинично, но не са прави. Това е практично.
На мен ми харесва моята самота. Никога не съм допускал никого близо до себе си. Аз разбира се, демонстрирам сърдечност и дружелюбие. Но вътре в мен винаги е било пусто. Без състрадание, само безразличие - и така цял живот.
Имаше времена, когато пиех всичко, което се разливаше. Сега уж никой не пие, не пуши, не яде въглехидрати. Малко е странно, но аз се радвам, че бях алкохолик. Разбира се, съжалявам, че заради това страдаха други. Но да бъдеш в кожата на алкохолик - това е изключително богат житейски опит. Имаше дни в които изпивах бутилка текила и ми беше все тая, дали ще живея или ще умра. Бях напълно опустошен - тотален банкрут в емоционален смисъл.
 
Антъни Хопкинс с историческа номинация за "Оскар" - Култура — Новини  Стандарт 
 
Животът е хореография. Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно. Аз разсъждавам така: “Какво говорят и мислят хората за мен изобщо не ме засяга. Аз съм такъв, какъвто съм и правя онова, което правя единствено за забавление - ето така е устроена тази игра, чудната игра на живота. Тук няма нищо за печелене, нищо за губене и нищо за доказване."
Тази мисъл дойде при мен преди 16 години когато седях в един римски хотел, потънал в дълбока депресия. И аз си я повтарях като мантра. Имах дълбок проблем с егото си, защото не получавах онова, което исках. Оттогава досега много невероятни неща се случиха в живота ми.
 
Антъни Хопкинс - биография, факти, снимки * Интересно 
 
Сър Антъни Хопкинс, роден на 31 декември 1937 г.

 

ДОБАВКА: 


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

В Германия: до 2000 евро глоба за бягство от час

Сега разбрахте ли, че демократично образование няма никъде, другарю философ? Защо ни го пробутвате на нас?