Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 август 2024 г.

Дойде ни до гуша от мошеници и шарлатани, а ето, само он, Ивелин, е честен, свестен, непорочен даже: и дори не си ляга изобщо с мъже, сфащате ли?

Ивелин Михайлов от "Величие": Затварям фирмите си, уволнявам хората,  лишавам държавата от милиони - Mediapool.bg 

Дискусията ни от вчера, в която поставихме въпроса:

Лъжец, мошеник ли е Ивелин Михайлов или не е: дали пък не е свестен и честен човек, как мислите, а?

предизвика много (хиляди!) гледания в ютюб-канала ПАРАЛЕЛ 42 и в блога ми (и там сложих клипчето, и там го вградих!) - и порой от коментари. Предимно с отрицателна насока, санким, хората се възмутиха: как не ви е срам да се съмнявате, че нашият най-нов герой не е честен и добър човек, срам немате ли, егати тъпанарите сте, че не му се кланяте доземи, щот Ивелин, нашият "нов Левски", непременно ке ни оправи най-после, щот ни дойде до гуша от мошеници и шарлатани, а ето, само он е честен, свестен, непорочен даже, и дори не си ляга изобщо с мъже, сфащате ли? Ето какво отвърнАх на един такъв горещ поклонник на Ивелиновото правдолюбие и на Ивалиновата ангелоподобна непорочност:

Ивелин Михайлов значи бил нещо като ангелче, тъй ли? Егати, а аз пък да не знам това?! Колко съм бил изостанАл?! Честен и работлив пич бил, а аз да съм се заблудил и да си мисля, че яко и благо лъже, май грешката е у мене, тъй ли?! Не лъже благо Ивелинчо, не лъже яко, а лъже тогава как?! Не лъже, тъй ли?! Сигурни ли сте?! И как разбрахте това?! Щот ме повервАхте, затуй ли?! И защо му повервАхте? Щот сте наивници?! Щот сте склонни към малоумие ли?! Кажете де, що се умълчахте?! Колко пъти, питам пак, можете да настъпите все една и съща мотика, тя да ви прасне по челото, а вие да не се усетите, че мотиките не бива да се настъпват, че е опасно да се настъпват шибаните мотики?! Или вий даже не знаете, че това е мотика, тъй ли?! Чакате да ви удари до празното теме, та тогава да речете: "Ах, тая шибана мотика пак ме праснА по чутурата?! То пак било мотика това бре, леле-мале, колко съм бил проЗт?!". Май такава е вашта, нали така?! А Киро Брейка и он ли ви се вижда честен човек, а? Кажете де?

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Добре че е Ивелин Михайлов, че покрай неговото име и Сократ Долнобански да направи 1000 гледания и да му се пуснат 10-тина коментара. Продължавайте, таваришч Грънч, това е добра маркетингова стратегия - да изкярите и вие нещо, оплювайки по-известни и успели хора от вас.

Анонимен каза...

Много честен човек е Ивелин Михайлов. Познаваме се от деца. Той остана малък без родители, всичко е постигнал сам с двете си ръце. Това, че е предприемчив и работлив, го прави лош ли?