Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 септември 2024 г.

Дали няма да ми се наложи на стари години да си взема шапката, торбичката и тояжката и да замина в чужбина - за да умра в свободна страна?

Въпросителен знак, Въпросителен знак png | PNGEgg 
 
Ето какво ми се наложи да напиша в месинджър-групата на т.н. "Философски дискусионен клуб" (наричана напоследък и "УЧИЛИЩЕ ПО СВОБОДА И ДУХОВНОСТ"):
Всеки ден в тази уж "философска" група (както и на страницата си във фейсбук и в блога си!) поставям най-различни въпроси за обсъждане, казуси, изказвам провокиращи, подбуждащи мисленето мисли и пр. И отсреща получавам УБИЙСТВЕНО МЪЛЧАНИЕ, издаващо потресаващо безразличие, абсолютна заспалост на душите!!! Това са симптоми на прогресиращо малоумие, прикрито в мантията (или ямурлука!) на нетърпимо нагло високомерие. Високомерие на многознайковците, които всичко си знаят и затова не виждат нужда да мислят. 
 
В онлайн-дискусиите в ютюб-канала на Философския клуб месеци наред идва само 1 (да, един!) човек, а друг един също понякога идва, но двамата ми събеседници влязоха в остър конфликт и не могат да се търпят! 🙁 Положението, както виждате, е трагично...
 
Чат-пат спорим за политика с още един-двама. Така е в нашата уж "мислеща" и "ДЕМОКРАТИЧНА" общност, положението е трагично. 
 
Това са симптоми, не вещаещи нищо добро. БЪЛГАРИЯ НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ КОПЕЙКИЗИРА, ДЕДЕМОКРАТИЗИРА И ДЕЕВРОПЕИЗИРА и в скоро време ще стане ВОНЯЩ РУСКИ НУЖНИК!
Ще ми се наложи в скоро време на стари години да си взема шапката, торбичката и тояжката и да замина в чужбина, да умра в някоя канавка, но в свободна страна, в която живеят човешки същества, а не мижитурки с овчи манталитет...

 

ДОБАВКА: 

Пречейки на умните, драги сънародници ("умно-красивите" нали у нас вече е обидно прозвище?!), вие разчиствате пътя на безумните, на лудите, на побеснелите от злоба! 

Приятни размисли, бавнозагряващи български реотани!

 

ДОБАВКА 2:

 

Носталгията към "величието на нашто героично минало" и към "героичните подвизи на наште славни предци", което сега усърдно се насажда уж по "най-чисти и благородни патреотични подбуди" (а истинската причина е политическа, свежда се до лакомия за власт, постигната чрез баламосване на малоумния електоратец!), видите ли, всъщност е психологическата основа за възкресяването на вампирясалия фашизмо-комунизъм. Фашизмът и комунизмът са кръвни близнаци като разликата е, че комунизмът е още по-подъл, кръвожаден и безчовечен. 

 

Същината на нашенския русофило-робофилстващ патреотизъм-национализъм, който никне като гъби след дъжд, е вече не национал-социализъм, а национал-комунизъм, който е много пъти по-страшен не само от хитлеризма, но и от интернационал-комунизма, т.е. от руския имперски сталинизъм (днес представящ се под тъй грозното лице на путинизма).

Мисълта ми е, че работите са много небезобидни и сериозни, драги ми тъй умни и блаженстващи в безхаберие демократично настроени българи!

 

 

 ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

И къде ще отидеш - в САЩ ли? В Западна Европа? С руски език и съветска диплома? Къде бе, Грънчаров, ще отидеш? В Украйна може би - ама там нито има демокрация, пък и твоето заешко сърце се страхува от войната. Седи си дома, както се казва. И за Пловдив не си - само село Долна баня е за теб.

небезразличен гражданинъ, слуга на истината