Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 10 май 2009 г.

Умствено-моралните неволи на левия "демократ-антиседераст" Бялгазар Илич

Успях пак да разквакам жабите, цопвайки тежък камък ("Златният дъжд" на политическите реклами в предизборно време: кратък диалог по тази благодатна тема) в блатото на платените хулители на демократичните сили, представящи се за "върли антикомунисти", за "зелени еврокомунисти", за какви ли не вече.

В резултат пръв реагира, естестествено, вечният дежурен по хулене на СДС и Синята коалиция, именно любимецът на масите и на медиите Бялгазар Илич Иванич: "АВТОГОЛ (по философски)". Он е лаконичен, изказва се тежко с по едно-две изреченийца - както подобава да пише анонимен платен доносник. Отивам по едно време в Свежо и виждам, че той е турил линк към своя публикация, зер, оти е умен, иска да ми заложи примамка. Отивам, ама го излавям в неподходящ момент: да трие по "най-демократичен маниер" изказвания, които не му изнасят. Аз, разбира се, съм достатъчно подъл, за да ги копирам и да разиграя следната сценка, ето, наслаждавайте се:

Владимир Иванов (krizt) каза: :-) Щях да коментирам това, още при предишната ти публикация за тези банери. Според мен в твоят сайт да има само неща, които ти одобряваш е по-важно от финикийските знаци, но разни хора, разни идеали. Дали утре там няма да цъфне и предизборният клип на БСП?

БЯЛГАЗАР ИВАНОВИЧ каза: Този въпрос не трябва да бъде към мен.

Николай Павлов каза: Даже два са банерите :-) Иначе Грънча беше написал много гневен пост срещу кампанията на ченгесариата от "Нова Зора", може би е решил да ги бори като им прибира парите :-)

БЯЛГАЗАР ИВАНОВИЧ каза: За прибирането на парите идеята е моя, но фанатичен демократ да се полакомее така пошло...

nik666 каза: Тая тъпата реклама излиза и в моя adsense, даже май само тя се показва напоследък. Та ако някой има идея как да я разкарам без да свалям целия adsense, ще е хубаво.

БЯЛГАЗАР ИВАНОВИЧ каза: Не го ползвам, но съм му чел инструкциите и имаше нещо за блокиране на нежелан адрес. Дзвер може да знае повече.

Коментарът е изтрит. Тази публикация е премахната от администратора на блогове.

Коментарът е изтрит. Тази публикация е премахната от администратора на блогове.

Коментарът е изтрит. Тази публикация е премахната от администратора на блогове.


БЯЛГАЗАР ИВАНОВИЧ каза: Фейс контрола работи добре ;-)

Коментарът е изтрит. Тази публикация е премахната от администратора на блогове.

Ангел Грънчаров каза: И какво, според вас човекът трябва да си махне рекламите на Гугъл само защото там рекламират комунистите ли? Доста е тъпо, не мислите ли? Щом като човек е за плурализъм и свобода, няма нищо лошо да не се държи като догматик и фанатик. А пък парите не миришат, нали така Балтазар? Ти сам се похвали преди време, че ти предложили да ти плащат за да пишеш срещу СДС, и от тогава само това правиш, нали? Това твоето е "морално", така ли? Точно човек като теб, при това анонимен, да съди другите за непочтеност е меко казано некоректно.

БЯЛГАЗАР ИЛИЧ каза: Доста тъпото е да се промъкваш "тихичко" тук.

Ангел Грънчаров каза: Знаех какво ще направи Бялгазар и копирах репликата на анонимния веднага щом я забелязах. Тя веднага докара до бяс таварищ Бялгазар Илич, поради което той почна да я трие. Сега я публикувам от свое име, понеже имам право на отговор след като постът е по мой адрес, и смятам, че Бялгазар Илич, независимо от това, че е обикновен интернетен доносник, ще се съобрази с правото ми на отговор. А това, че трие мненията, които не му изнасят, показва, че към демокрацията той лично има същото отношение, което имат магаретата спрямо военната музика. А ни учи какво е демокрация, пише блог, наречен НАРЪЧНИК ПО ДЕМОКРАЦИЯ; всичко щеше да е ОК ако поне беше малко честен и го беше нарекъл НАРЪЧНИК ПО КОМУНИЗЪМ :-)

БЯЛГАЗАР ИЛИЧ каза: Е, нали си чувал за домакинското преимущество ;-)

Ангел Грънчаров каза: Бялгазарич, що те е така страх от мен? Би ли си признал? Защо толкова силно ме мразиш? Нели си "демократ"? Как е възможно "демократ" така силно да мрази друг човек? Ето, и аз съм демократ, дошло е време да се обединяваме, що толкова те е страх от мен, кажи поне това?

БЯЛГАЗАР ИЛИЧ каза: Надценяваш се, ми се струва, но ти преди малко показа изненадваща прозорливост и съобразителност и ще те помоля да се изкажеш и по тоя въпрос тук. Аз след малко ще излизам, но по-късно може да поумуваме по рейтингите ;-) И не ставай прекалено патетичн.

Ангел Грънчаров каза: Резултатите, които дава тази "социологическа агенция" - аз я наричам "Ем Ти, Ем Аз", понеже не е нищо друго освен фирма за бързо изпълнение на щедро платени "сациологически" поръчки! - са съвсем логични: БСП още в началото на кампанията взе да хвърля луди пари за предизборни манипулации на народеца; не жалят крадените от нас пари таварищите, явно властчицата им се услади и са готови и в огъня да стъпят за нея.

И ето, че и МБМД, за да даде тия резултати за "ваклото ягне Яне", бъдещ окалиционен партньор на БСП, явно е получила доста добри парички. Халал да са им!

Е, голяма работа, че тия пари са крадени от нас, избирателите, важното е да се надува свирката на локомотива (както правеха комунистите в цялата си история), а пък това няма да промени историческата неизбежност, че през лятото ще имаме дясно коалиционно правителство, подкрепяно от ГЕРБ и Синята коалиция.

Така че изцепките и престараванията на г-жа Мира са съвсем обясними - финансовият фактор тук е определящ. Спомнете си нейните "прогнози" на предишните избори, пък и всеки друг път: според финансовия потенциал на поръчителя данните се нагласяват по неговия вкус без и най-малки угризения на съвестта...

Аз ти отговорих на въпроса, надявам се, и ти ще отговориш на моя. Знам, че е неудобен и неприятен въпрос, ама аз затуй го и поставям де :-)

10 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Една незавършена полемика с бялгазар Илич:

By Ангел Грънчаров, 08.05.2009 @ 6:42

Анонимникът Бялгазар Илич си е най-добре, той знае за кой да гласува: ще си гласува за Стан-Доган!

By БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, 08.05.2009 @ 7:05

Е сега, айде да се уважаваме. Колко съм анонимник не знам, но ме има и гледам, че не ти понасям много добре, но нищо, ще свикнеш. За друго ми беше думата, аз не ти повтарям, че си ненормалник, нали така, Ангеле?

By Ангел Грънчаров, 08.05.2009 @ 9:11

Бялгазар, искам да те запитам нещо, надявам се, няма да подскочиш като ужилен като видиш въпроса ми.

Впрочем, искаш уважение, но как да уважавам човек, който сам се е отказал от личността си, който пише под измислено име, който, следователно, сам себе си не уважава, разбираш ли в колко тъпо положение сам си се поставил?

Той е: защо твоя милост е анонимник, а? Обясни това, дай някакво обяснение за това странно обстоятелство. Кажи от какво толкова те е срам?

Щото гледам не пропускаш възможност мен да наречеш “ненормалник”, значи, оказва се, че нормалното според теб е да се пишат анонимни доноси против тоя и оня, против Костов, против Мартин Димитров, против кой ли не, така ли?

Щото твоите “статии” напоследък не са нищо друго, освен такива най-злобни и анонимни клеветнически доноси срещу десните партии, даже и стилът ти е съвсем доноснически, кажи, това ли е нормалното според теб?

(С извинение към публиката тук, но въпросът на нашата препирня с г-н Бялгазар има пряко отношение към темата - колкото и странно да изглежда на пръв поглед.)

By Kirov, 08.05.2009 @ 9:33

В имени Болгарии…..се съюзиха Българската социалистическа партия, ПП “Нова Зора”, ПП “Български социалдемократи”, Движение за социален хуманизъм, Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, партия “Рома” и Комунистическа партия на България.
Е, ясно ли е вече кой плаща? Срамно но е факт !!

А иначе, за съжаление мнението на А.Грънчаров за Ванька Бальтазарович е правилно .

By БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, 08.05.2009 @ 19:23

Доста внимавам да не клеветя хората и това е така, защото знам, че няма да мине номера, да се направя ма алтав, ако някой ме подгони за клевета… Затова не клеветя никого.

Ти от своя страна, доста често се отпускаш и директно си позволяваш да обиждаш съсвем еднозначно (аз не го правя)и т.н. Мога да се досетя защо се чувстваш недосегаем

By Ангел Грънчаров, 08.05.2009 @ 20:40

На това народът му казва: “Де го удряш, де се пука?!”

Май наистина не разбираш, ще ти го обясня още по-просто: когато дадена личност прави нещо открито, т.е. прави неща, за които не се срамува, когато зад постъпките си, зад думите си, зад делата си застава самата личност, и то с пълната отговорност, това освен че е достойно, е и честно, и е показател за човечност. Когато един човек поема пълната отговорност за делата си, то това е признак, че насреща ни е един свободен човек. Следиш ли ми мисълта? Опитай, не е трудно…

Когато един човек като теб се захваща прави недостойни неща, т.е. неща, зад които не смее да застане с цялата си личност, това показва, че се е нагърбил да прави неща, които е срамно, пък и е опасно да бъдат правени (т.е. са неморални или незаконни, или и двете). Самият факт, че не смееш да използваш истинското си име, говори за гузна съвест, т.е. много те е срам заради това, което правиш.

Някога по време на комунизма анонимни доносници са съсипвали живота, бъдещето, кариерата, песпективите на невинни, но достойни човешки същества и личности. Да пишеш донос е мръснишко нещо, точно по тази причина анонимния доносник не си слага името под доноса си. Самият факт, че не смееш да излезеш от свое име, означава признание, че вършиш недостойни неща.

И от гледна точка на казаното (надявам се следиш все още мисълта ми; ако си се изморил, почини си, и почни отначало) да имаш претенция, че си “честен човек”, то при положение, че сам си избрал да бъдеш безличност, да бъдеш анонимник, да бъдеш без име и без лице, т.е. и без морал, е най-тъпото нещо - пардон - което изобщо може да мине през акъла на някой. Все някой трябваше да ти го каже, за да осъзнаеш какво фактически правиш.

А пък анонимници и безличници като теб да ни учат на “морал”, на “политическа коректност”, да раздават “правосъдие”, да показват “принципност” и пр. е все едно всеотдайните труженички на сексуалния фронт, подвизаващи се обикновено на околовръстното, да се преквалифицират набързо в учителки по нравствено възпитание, по добри обноски и по приличие. Надявам се, че благодарение на тази метафора ме разбра поне отчасти…

Аз искам тук да апелирам към собственика на блога, пък и към други блогъри, имащи отношение към медиите, да не санкционират с признание и толерантност трескавата активност на професионални оплювачи като лицето Бялгазар Илич Иванич. Това, че огромната част от “коментаторите” и “политически ангажираните и разтревожени граждани” в интернет са анонимници е показател за нравствената катастрофа, в която се намира нашето общество. Анонимникът, скрит зад безличността и анонимността си, може да си позволи всичко, за него не важат никакви спирачки, нравствени или каквито и да било други, такива дори си мислят, че не носят правни последици за деянията си (което не е точно така). Непримиримостта срещу своеволията на анонимни клеветници и професионални оплювачи е битка за нормалност, за свобода и достойнство, за личностност, т.е. е битка за преодоляване или поне смекчаване на нравствената катастрофа, в която се намира обществото ни…

By БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, 09.05.2009 @ 8:50

Ето ме, Грънчалов:
http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/search/label/За%20мен

Интересно ще е да се види какъв е твоя профил, като се заявяваш за голям праведник и демократ. Дано да не те е срам да го покажеш…

...................................................................................................................

Анонимен каза...

Балтазар Иванович, ето какво е писал Пеньо Пенев, комунистически поет, самоубил се 50-те и е визирал галоши като тебе:

Е.и си майката, Григоре
Е.и си майката ти казвам
Ти си тъп милиционер
и с теб не искам
да приказвам!

Г-н Грънчаров, стига сте им давали поле за действие на тези комуноиди, не му обръщайте внимание... те си отиват и за това са полудели.

Не се занимавайте с утрепки, г-н Грънчаров, под нивото Ви са на хиляди години!

Николай Павлов каза...

Ангеле, да ти заведа ли дело, че ме наричаш "платен хулител" :))

Ангел Грънчаров каза...

Пажалуйста :-)

LaSombra каза...

Господин Грънчаров, колкото и да ви уважавам, не мога да се съглася с вас. Не знам на какво се дължи неприязънта ви към Балтазар Иванович, но за мен той в никакъв случай не е такъв, какъвто го изкарвате. За мен той е трезвомислещ човек, споделящ моите възгледи, ако не политически, то поне по отношение на реална преценка.

Не мисля, че човек, виждащ недостатъците на дясното, непременно е комунистически привърженик. Мисленето от типа "ако не е с нас е срещу нас" е характерно именно за комунистите и е послужило за оправдание при избиването и изпращането в трудови лагери на хиляди незанимаващи се с политика българи навремето.

Учудва ме, че именно вие, отявлен привърженик на дясната идея, изпадате до обобщения, присъщи на тъй омразните ви комунисти.

Ангел Грънчаров каза...

Драги г-н LaSombra, благодаря Ви за изказаното мнение и оценка. То е толкова по-ценно за мен, понеже "обектът" на нашия разговор, именно лицето Бялгазар Иванич, мълчи като...

Много ми е любопитно Вашето добро мнение за анонимния "господин", който, впрочем, неслучайно се крие зад псевдоним, а не смее да излезе със собствено си име, да застане с името си зад приказките си. Вие как оценявате този факт, на какво се дължи анонимността на "г-н" Бялгазар?

Второ, искам да Ви запитам, как така можете да "уважавате" някой, който даже не благоволява да Ви съобщи името си? Вие лично бихте ли пожелали на живо да се срещнете с този човек? Ако пожелаете, това няма ли да Ви създаде някакви затруднения? Как примерно той ще докаже, че е "Вашият Бялгазар"? :-)

Не аз приписвам "комунистически убеждения" на таварищ Бялгазар, а той самия се гордее много с тест, доказваш лявата му ориеннтация. Всеки има право да има каквито си иска убеждения. Аз съм толерантен човек.

Но изповядването на някакви убеждения не означава денонощно да хулиш убежденията на политическия си противник - както това прави Бялгазар. (Аз, примерно, денонощно "хуля политическия си противник", но в случая имам това право, понеже социалисто-комунистите нямат убеждения, а действат по чисто криминални подбуди.) По-злобни и безпочвени нападки срещу десницата от бялгазаровите не си позволяват даже преките й противници ("социалистите"), което именно и е основанието ми да смятам, че той е по-ляв даже и от тях.

Разбира се, Вие току-що сам ми пришихте някаква привързаност към комунистическите стереотипи, което означава, че сам се привърженик на комунистическата максима "който не е с нас е против нас".

Аз обаче извънредно се радвам, че в днешно време даже и в устата на Бялгазар думата "комунист" има обиден смисъл. Понеже преди години тази дума за тях звучеше гордо, те се хвалеха и се тупкаха по гърдите, че били комунисти; по тази причина ми доставя голямо удоволствие комунисти днес да ме наричат комунист, мислейки че ме обиждат; попикавам се от смях в такъв случай :-)

Бъдете здрав!

LaSombra каза...

Ще отговарям на въпросите един по един, започвайки с този за анонимността. Аз лично съм противник на на анонимността по Интернет. За това навсякъде се регистрирам с истинското си име. Не желая да се крия и поемам пълна отговорност за вижданията си и изказаните от мен мнения. Ако Балтазар Иванович желае да остави следа в блогосферата като носител на абстрактни идеи, освободени от личностен елемент, това си е негов избор. Донякъде го разбирам, защото и на мен ми се е налагало да водя дискусии откъде-накъде един шофьор на камион ще обсъжда политика или компютри. Разбира се, интелигентните хора не се интересуват от професията, а от интелектуалното ниво на човек, а на такива с интелект под долната граница на средното не желая да се доказвам. Отново казвам, че не го приемам, но го разбирам.

Балтазар не използва анонимността си за лични нападки и обиди, и не се крие зад нея. Ако го уважавам, то е за това, че може да защити възгледите си по разумен начин, а не намесвайки майката или половата ориентация на опонента си.

Да, би ми било приятно да се срещна на живо с него. Ако не за друго -- то поне защото човек рядко може да проведе смислен разговор с някой. Балтазар Иванович е доказал, както в публичната ни комуникация посредством коментари към статии в блогове, така и в няколкото имейл съобщения, които сме разменили, че е точно такъв събеседник. И не, не ме тревожи, че някой друг ще се яви от негово име.

И накрая, не съм пришивал нищо никому. Само отбелязах, че прилагате комунистически стандарти към всеки, осмелил да каже нещо срещу десните сили. Доколко са десни и доколко са сили, не желая да обсъждам. Преди и мен да ме обвините в комунизъм, желая да отбележа, че комунистите са ми още по-противни, защото опозориха идеята за социално-ориентирана политика, която аз ревностно защитавам.

Като цяло се отвращавам от политиката, и единствената причина да започна да пиша статии на политическа тематика, е желанието ми да накарам слепите привърженици на десните да се осъзнаят.

Не можете да отречете, че т.нар. "десни" мълчаха като насрани (извинявам се за израза, но той най-добре описва положението) през цялото управление на тройната коалиция, търпяха Доган и Станишев, и точно преди изборите се появиха в ролята на спасители. Не мога да уважавам такива хора, каквото ще да става.

Тъй нареченото "дясно" не пророни и дума, когато "Атака" и ГЕРБ се представиха за негова алтернатива. Не казаха нищо когато ни спряха парите за земеделие. Нищо не казаха и когато откриха измамите с пътищата. Да толерирам партия или коалиция, която мълчи пред наглото разграбване на държавни пари и отваря голямата уста само преди избори, просто противоречи на всичките ми убеждения.

LaSombra каза...

Явно не желаете да разберете какво точно казвам. Както и да е, считам ви за интелигентен човек и не желая да започваме спор, имащ всички изгледи да спадне до нивото на махленска кръчма. Ще бъде унизително и за двама ни. Отбягвам да споря с някой, който не желае или не може да разбере позицията ми. Подобен спор не прави чест нито на мен, нито на опонента ми.

Анонимен каза...

В Англия има една много разпространена сентенция "If you are lied once SHAME on the lier, if you are lied twice SHAME on you!" или на български преведено "ако те излъжат веднъж СРАМ за лъжеца, ако те излъжат втори път СРАМ за теб"!
Дали Грънчаров се ползва финансово от разпространената навсякъде реклама на Нова Зора не е толкова важно, негово право е да пуска в собствения си блог това, което прецени за продуктивно или анти-продуктивно. Важно е обаче дали споменатата реклама дразни, защото насърчава гласуване за БСП и Доган или защото предизвиква гняв и същевременно мобилизация да се гласува за Герб! Аз като човек, който ще гласува за сините съм на мнение, че рекламата дразни, защото насърчава гласуване за Бойко и чe в никакъв случай Бойко Борисов няма да направи коалиция с Костов, по-скоро това ще бъде Станишев и Доган.А дали това не е целта на БСП,защо ли, просто защото единствения шанс на Дмитриевич и "Сокола" пак да бъдат на власт е именно лидера на Герб.
Преди 8 години, последователите на онези комунисти, които изхвърлиха наследника на Борис III от страната, успяха да вербуват същия този наследник като го превърнаха в тяхна марионетка, хайде сега да си представим колко е трудно да се вербува бившия боди гард на Тодор Живков!
Мили ми сънародници не се ядосвайте на Грънчаров за рекламата, а на себе си...Вие сте тези, които не виждат значимото и се занимават с маловажното, Вие сте тези, които ще позволят за пореден път да бъдат излъгани ако статистическите проучвания, че Герб ще спечели изборите се превърнат в изборен резултат!
И пак да си припомним английската сентенция...излъгаха ни с царя СРАМ за комунистите, ако ни излъжат с Бойко,е, СРАМ за нас!!!


Гергана

Ангел Грънчаров каза...

Г-н LaSombra, благодаря за отговора. Да оставим настрана какъв е и какъв не е Бялгазар Иванич: той сам е избрал да бъде анонимен и безличен, така че аз не мога да се възхитя на мнимите личностни качества на човек, който няма достойнството да излезе със собственото си име. Но това си е негов избор. Той си носи и всичките рискове от това поведение. Ако беше толкова възпитан, щеше да не се срамува от личностната си идентичност.

Но казах, че мен лично съвсем не ме вълнува този въпрос за "личността" на Б.И. Аз се противопоставям решително на неговата провокационна и аморална позиция спрямо десните политически сили. Сега разбирах, че лично Вие имате ред предубеждения спрямо десницата и спрямо десните хора. Това си е Ваш проблем. Само че не мога да не реагирам, когато пишете толкова абсурдни обвинения спрямо десницата, че се питам на кой свят изобщо живеете, г-н LaSombra? Как може да изопачавате тъкмо наопаки реалното състояние на нещата? Явно в това отношение доста сте се поучили от Вашия идол Бялгазар (Иванич). Ще разгледам пункт по пункт Вашите твърдения.

Първо пишете: "... комунистите са ми още по-противни, защото опозориха идеята за социално-ориентирана политика, която аз ревностно защитавам". Хубаво, защищивайте както си искате и каквото си искате, но ще Ви кажа, че трябва и да мислите когато нещо твърдите.

Вие изобщо схващате ли, че "социално-неориентирана политика" изобщо не може да има? Понеже ако Ви е така приятна и ако Ви се струва, че е "лява" т.н. "социално-ориентирана политика", аз пък ще Ви изненадам, като Ви кажа, че всяка политика е "социално-ориентирана"! Защото явленията "политика" и "социалност" ("социум") са еднопорядкови, само дето "политика" е дума с гръцки корен ("полис"), а пък "социалност" е с латински.

За да бъде изненадата Ви пълна, ще Ви сервирам, че "полис" и "социум" и, респективно, "политическо" и "социално", по същността си съвпадат? Ето че "социално-ориентирана политика" - при положение, че няма как щом нещо е политика да не е социално-ориентирана - е конструкция от рода на "дървено дърво", т.е. е тавтологично определение. Което е създадено само за да баламосва наивниците и немислещите, които се кичат с "привилегията" да са "леви". Ето че все пак е по-добре - не искам да Ви обидя, но трябва, длъжен съм да го кажа - че ако сте шофьор, сте компетентен повече по шофьорските дела (в които аз например съм един дилетант!), но пък за понятийните и логически въпроси следва да ги оставите в прерогатива на философите.

На фона на току-що казаното преценете как звучи Вашето собствено твърдение, което до този момент може да Ви се е струвало "твърде изящно", именно твърдението "като цяло се отвращавам от политиката...": как е възможно човек, възхищаващ се от "социално-ориентираната политика", да се отвращава от самата политика, която, както се оказа, не може да е друга, освен... "социално-ориентирана"?!

Но по-нататък твърденията Ви стават още по-зашеметяващи, ето, погледнете сам. Пишете "единствената причина да започна да пиша статии на политическа тематика е желанието ми да накарам слепите привърженици на десните да се осъзнаят". Оказва се, на Вас привържениците на десните сили Ви изглеждат "слепи", може би само защото, за разлика от Вас, са мислещи?

Знаете ли, аз от много години се занимавам с психология, и на тази основа съм открил, че немислещите се чувстват крайно оскърбени от мислещите само поради съзнанието за този факт, т.е. на основанието, че мислещите ги превъзхождат в едно същностно човешко качество: мисленето. Да си човек означава да си мислещо същество. Ако не си напреднал в сферата на мисленето, ония, които те превъзхождат в тази област, ти изглеждат отвратителни. Това са най-елементарни психологически закономерности.

На тяхна основа между нас, човешките същества, непрестанно се водят спорове, като споровете често се дължат на най-вече на това, че едната страна обикновено не е силна в мисленето, или й куца нещо в разсъдъка, в ценностите, или пък просто не е информирана. Ето, Вашите по-нататъшни твърдения са прекрасен пример за това обстоятелство.

Пишете например следното: "... "десните" мълчаха като насрани (извинявам се за израза, но той най-добре описва положението) през цялото управление на тройната коалиция, търпяха Доган и Станишев, и точно преди изборите се появиха в ролята на спасители. Не мога да уважавам такива хора, каквото ще да става".

Цялата тази поредица от думи означава само, че сте крайно пристрастен, т.е. сте настроен против десницата до такава степен, че се осмелявате да твърдите точно обратното на действителното положение. Т.е. да лъжете, да изопачавате истината до невъзможност, до абсурд.

Истината, драги г-н LaSombra, е точно обратна на това, което си мислите: най-решителната и твърда опозиция на безобразната политика на това управление бяха автентичните десни сили, именно СДС и ДСБ. Те поискаха 7 вота на недоверие, това поне известно ли Ви е? Няма защо да ви "убеждавам", че не сте прав, че сте настроен крайно враждебно спрямо десните, но нямате основания за своите твърдения, които може би се дължат и на това, че просто не сте информиран. Ако се информирате какво се е случвало в тия 4 години, а пък и в 4-те години на предишното управление (на Симеон), няма да си позволявате смехотворните твърдения, които току-що приведох.

Ето защо сте си изсмукали от пръстите цяла серия от невероятно неверни и абсолютно лъжливи твърдения: "тъй нареченото "дясно" не пророни и дума, когато "Атака" и ГЕРБ се представиха за негова алтернатива" или "не казаха нищо когато ни спряха парите за земеделие", или "нищо не казаха и когато откриха измамите с пътищата". Това са абсолютни неистини, сиреч лъжи. Изглежда Вие разчитате на надъхани против десницата и неинформирани поне колкото Вас хора, за да си позволявате да изопачавате нещата точно наопаки.

Ето защо изводът Ви, така тържествено съобщен ни, а именно "да толерирам партия или коалиция, която мълчи пред наглото разграбване на държавни пари и отваря голямата уста само преди избори, просто противоречи на всичките ми убеждения" е абсолютно некоректен, противоречи изцяло на истината, т.е. други са си затваряли устата, когато десницата се бореше срещу противонародното управление на левицата. Т.е., в случая и в резултат, "наср...ния" сте само Вие.

Много поздрави, г-н LaSombra! Продължавайте и занапред да се борите точно по този начин срещу десницата! С такива неприятели, боравещи с абсурдни и напълно неверни обвинения, десницата я очакват големи триумфи! Просто защото всяко Ваше твърдение е диаметрално противоположно на истината, а знаем, че само истината побеждава.

Въпреки усилията на манипулаторите и лъжците, всекидневно престараващи се в наше време, което е обнадеждително: щом лъжците са така нагли, явно вече съзнават обречеността си. Което значи, че е дошъл часа на тържество на истината и из българските простори...